Razlogi, zakaj se vaše podjetje mora premakniti v oblak iz skupnega gostovanja

strežniki v oblaku


Od več tisoč spletnih strani, ki so na voljo prek interneta, skupno gostovanje še vedno velja za najbolj uporabljano gostovanje. Gostovanje v oblaku in skupno gostovanje imata veliko razlik in sta na različne načine edinstvena. Izbrati morate katerega koli od njih glede na vaše zahteve.

Skupno gostovanje je dobro, če ste začetnik. Skupno gostovanje ima svoje pomanjkljivosti, ker ne morete izpolniti svojih zahtev, ko nadgradite spletna mesta. Obstaja veliko možnosti pomanjkanja virov, izpadov in črnih seznamov IP itd.

Po drugi strani je gostovanje v oblaku znano po svoji hitrosti delovanja. Hosting v oblaku ponuja vire, kot so pomnilnik, prostor za shranjevanje itd. Iz nabora strežnikov (cloud). Z enostavnimi besedami, gostovanje v oblaku je nastalo kot rešitev slabih strani skupnega gostovanja.

V tem članku bomo razpravljali, ali je gostovanje v oblaku res boljše od skupnega gostovanja ali ne.

Kako deluje deljeno spletno gostovanje?

Kaj je deljeno spletno gostovanje

Deljeno spletno gostovanje je osnovna vrsta spletnega gostovanja, v katerem en sam strežnik shrani na stotine ali včasih na tisoče spletnih strani. Kot bi delili sobo s prijatelji, kjer boste delili nekaj virov, kot so voda, elektrika in hrana itd.

Velja, da je skupno gostovanje najcenejša platforma gostovanja. Ponudniki gostovanja ponujajo skupno gostovanje po različnih cenah, odvisno od količine virov, kot so prostor, pasovna širina, baze podatkov MySQL, e-poštni računi in malo drugih.

Najboljši 10 načrti za skupno gostovanje v spletu

Prednosti skupnega gostovanja

Stroškovno učinkovit

Skupno gostovanje je na voljo po najcenejših cenah, odvisno od načrtov in ponudb. Ker se viri delijo med uporabniki, se med njimi razdeli cena celotnega strežnika.

Prijazno za začetnike

Skupno gostovanje velja za najboljše za tiste, ki želijo vstopiti v gostiteljsko okolje. Zelo je zaželen za blogerje in mala podjetja.
Enostavno upravljanje s svojimi spletnimi mesti

Platforma za skupno gostovanje ponuja uporabnikom prijazne nadzorne plošče, kot so cPanel ali Plesk itd., Ki so uporabne pri upravljanju vašega spletnega mesta.
Ni potrebe po tehničnem znanju

Kot skupni uporabnik gostovanja se morate samo osredotočiti na svoje spletno mesto. Strežnik upravlja, vzdržuje in posodablja tehnično osebje ponudnika gostovanja.

Slabe strani skupnega gostovanja

Izvedba

Če je na skupnem strežniku priljubljeno spletno mesto z razmeroma visokimi prometnimi vrtovi in ​​začne porabljati več virov, se bo delovanje vašega spletnega mesta zagotovo upočasnilo.

Grožnja s črnega seznama

Ker spletna mesta v skupnem strežniku uporabljajo en sam IP, bo prisotnost slabih sosednjih spletnih mest škodila ugledu spletnega mesta s črnim seznamom IP.
Ni krmilnikov strežnika

Strežnik upravlja osebje ponudnika gostovanja. Vsaka težava v strežniku vas bo pripeljala sredi nikjer. To lahko povzroči konflikt med ponudnikom gostovanja in lastniki spletnih strani. Povezano: Osnove skupnega spletnega gostovanja za začetnike

Kako deluje gostovanje v oblaku?

Nabor strežnikov je gručen, da deluje kot en sistem, ki se imenuje oblak. Oblak bo gostil množico spletnih mest in lahko upravlja z velikim prometom in trni. To sledi tehnologiji računalništva v oblaku.

Gostovanje v oblaku je na trgu cen spletnega gostovanja zelo na voljo pri cenovnem modelu plačila za uporabo. Ta vrsta gostovanja ima možnost premagovanja težav, s katerimi se srečujejo pri skupnem gostovanju in drugih vrstah gostovanja.

Najboljših 10 načrtov gostovanja v oblaku

Zakaj je gostovanje v oblaku v zadnjem času pridobilo večjo priljubljenost?

Kot lastnik spletnega mesta bi si želeli, da bi se ta dan izvajal iz dneva v dan. Obstajajo možnosti, da se strežnik zruši ali kakšna strojna napaka v deljenem strežniku gostovanju zaradi nekaj razlogov. Toda gostovanje v oblaku je izjema. Nabor strežnikov deluje skupaj za povečanje uspešnosti vašega spletnega mesta in ker je več strežnikov v oblaku, napaka enega strežnika ne vpliva na to, da bi vaše spletno mesto delovalo dobro..

Prednosti gostovanja v oblaku

Visokozmogljivo

Nobena druga platforma gostovanja ne more ustrezati uspešnosti gostovanja v oblaku. To je zato, ker nabor strežnikov ali oblak deluje skupaj in deluje kot en virtualni strežnik.

Toleranca napak

Če se strežnik, ki gosti vaše spletno mesto v gostovanju v oblaku, zgodi, da ima kakšen neuspeh, potem drugi strežnik v oblaku deluje kot nadomestek in opravlja gostovanje za vaše spletno mesto. Zato je zelo zanesljiv.

Poštene cene

V gostovanju v oblaku se uporablja model plačila na uporabo. Za tisto, kar natančno uporabljate, morate plačati. Dobite lahko tudi dodatna sredstva glede na vaše zahteve.

Slabe strani gostovanja v oblaku

Tehnično znanje je nujno

Gostovanje v oblaku se precej razlikuje od drugih vrst. Vedeti morate, kako natančno deluje, ko imate opravka z oblakom. Zato ni prednostno za začetnike

Relativno dražje

Čeprav je gostovanje v oblaku na voljo po ceni za plačilo, je dražje od druge vrste gostovanja. Zato za zagon ni dostopen. Povezano: Kaj je gostovanje v oblaku? Kako to v resnici deluje?

Zaključek:

Izbira skupnega gostovanja in gostovanja v oblaku je odvisna od številnih dejavnikov, kot so vaš proračun, vrsta spletnih strani in številni drugi.

Če ste začetnik ali imate spletno mesto za svoje majhno podjetje, je za vaše spletno mesto vedno bolje gostovati v skupni rabi. Ko vaše podjetje raste, mora biti vaše spletno mesto sposobno obvladovati velik promet in trge. Torej, premaknite se na gostovanje v oblaku, ko začnete zaslužiti dostojen denar.

To je vse, kar imamo za ta članek. Upamo, da se boste morali naučiti nekaj novega in vam je pomagalo!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me