Programska oprema za spletni dizajn

Programska oprema za spletni dizajn


Spletni oblikovalci uporabljajo široko paleto orodij za oblikovanje, izdelavo in vzdrževanje spletnih strani.

Aplikacije za oblikovanje vmesnikov in orodja za izdelavo prototipov pomagajo oblikovalcem, da si zamislijo in sporočijo, kako bodo videti in kako se bodo obnašala spletna mesta, preden se začnejo. Orodja za urejanje fotografij in grafično oblikovanje omogočajo oblikovalcem, da manipulirajo s slikami in ustvarjajo grafiko. Knjižnice kod, razvojna okolja in storitve gostovanja razvijalcem omogočajo, da zaženejo svoja spletna mesta in jih delijo s svetom.

Če pa ste novi v spletnem oblikovanju, se lahko zaradi ogromnega števila možnosti zdi nekoliko zastrašujoče.

Zato smo ustvarili ta seznam 15 najboljših programskih orodij za spletni dizajn, razdeljenih po kategorijah. Z brezplačnimi in plačanimi možnostmi zagotovo najdete možnost, ki ustreza vašim potrebam in vam pomaga oživiti spletno mesto.

Najboljša programska oprema za oblikovanje spletnega mesta

1. WordPress (brezplačno in plačano)

wordpress.com

Tu na spletnem mestu WebsiteSetup.org priporočamo ljudem, da uporabljajo WordPress za izdelavo svojih spletnih mest.

Zakaj?

S pomočjo izkušenj z ustvarjanjem na stotine spletnih mest smo ugotovili, da WordPress ponuja najboljšo kombinacijo fleksibilnosti, moči in enostavnosti uporabe, ki je potrebna za izdelavo in zagon spletnih mest, ki temeljijo na vsebini.

In zdi se, kot da se internet strinja z nami! Več kot 35% vseh spletnih mest deluje na WordPressu. WordPress pooblašča priljubljene bloge, trgovine za e-trgovino, skupnosti in še več.

Če želite začeti z WordPressom, imate dve možnosti:

  1. Nastavite samostojno spletno mesto WordPress (glejte vodnik tukaj)
  2. Prijavite se za brezplačen račun WordPress.com

Če želite samo gostovati na majhnem osebnem spletnem mestu, je WordPress.com morda odlična izbira. Če pa začenjate bolj zapleten projekt, je verjetno boljša možnost samostojno spletno mesto WordPress.

Če že uporabljate WordPress, vendar iščete pomoč pri ustvarjanju teme WordPress ali prilagajanju strani WordPress, priporočamo, da si ogledate temo Genesis Theme Framework in Elementor Page Builder..

Obiščite WordPress.com

Ali sledite navodilom po korakih za WordPress (o ustvarjanju spletnega mesta)

2. Bootstrap (brezplačno)

škorenj

Prvotno jih je ustvarila inženirska ekipa na Twitterju, Škornji za prtljage je zdaj najbolj priljubljen okvir za gradnjo odzivnih spletnih mest za mobilne naprave.

Preprosto povedano, Bootstrap je brezplačna knjižnica HTML, CSS in JavaScript, ki poenostavi postopek kodiranja spletnega mesta iz nič. Bootstrap ponuja na desetine funkcij, kot so mrežni sistem, odzivne točke preloma in velika knjižnica komponent, s pomočjo katerih je kodiranje spletnega mesta hitro in enostavno.

Knjižnica komponent vključuje glave, navigacijo, gumbe, obrazce, opozorila in drugo. Ekipa Bootstrap je podrobno dokumentirala vsako funkcijo, skupaj s primeri in predlogi za prilagoditev.

Če želite začeti s programom Bootstrap, preprosto prenesite najnovejšo različico okvira Bootstrap, kopirajte eno od vzorčnih predlog in začnite kodirati.

Obiščite GetBootstrap.com

Ali sledite našemu korak za korakom vadnico za zagonske korake tukaj

3. Wix (brezplačno in plačano)

wix

Wix je preprosta in dostopna alternativa WordPressu, dostopna.

Tako kot WordPress se lahko Wix uporablja za ustvarjanje različnih spletnih mest, vključno z blogi in trgovinami. Wix s svojim urejevalnikom povleci in spusti poenostavi nastavitev in zagon spletnega mesta v samo nekaj minutah.

Wix je storitev v celoti upravljanih naročnin, kar pomeni, da podjetje obravnava vse podrobnosti okoli gostovanja spletnega mesta, varnostnega kopiranja in ravnanja z varnostjo.

Wix ponuja brezplačen načrt, sponzoriran z oglasi, ki vključuje na stotine predlog in možnosti, med katerimi lahko izbirate. Plačani načrti se začnejo pri 13 USD na mesec in vključujejo odstranitev oglasov, povečano pasovno širino in dodaten prostor za videoposnetke.

Obiščite Wix.com

Ali sledite našemu korak za korakom navodila za Wix tukaj

4. Dreamweaver (Brezplačen preizkus)

sanjarjenje

Dreamweaver je Adobejeva aplikacija za kodiranje, urejanje in vzdrževanje spletnih mest. Omogoča vam urejanje spletnih strani tako, da jih ročno kodirate in prek intuitivnega vizualnega vmesnika.

Dreamweaver vključuje številne značilnosti tradicionalnega, na besedilu temelječega integriranega razvojnega okolja (IDE), kot so poudarjanje sintakse, samodejno dokončanje kode ter možnost strjevanja in razširitve odsekov kode. Dreamweaver lahko celo uporabite s programom Bootstrap!

V nasprotju s tradicionalnim IDE-jem resnično izstopa vizualni vmesnik Dreamweaverja. Vse spremembe, ki jih spremenite v kodi spletnega mesta, se samodejno prikažejo v realnem času v Dreamweaverjevem vmesniku in lahko tudi pokažete in kliknete, da vizualno uredite kodo spletnega mesta..

Če želite imeti večjo moč kot preprost urejevalnik povleci in spusti, a potrebujete nekaj preprostejšega od IDE samo za kodo, je Dreamweaver fantastična možnost.

Na Dreamweaver se lahko naročite sami za 20,99 USD na mesec ali pa izberete naročnino na celoten Creative Suite Adobe za 52,99 USD na mesec. Adobe ponuja 7-dnevne brezplačne preizkuse za obe možnosti, študenti pa so pogosto na voljo tudi popusti.

Obiščite adobe.com/products/dreamweaver

Ali sledite našemu korak za korakom vadnico Dreamweaver tukaj

5. Kvadratni prostor (plačano)

kvadratni prostor

Squarespace je še en proizvajalec spletnih strani, ki služi kot tretja alternativa Wixu in WordPressu.

Podobno kot Wix tudi Squarespace ponuja intuitiven vmesnik povleci in spusti za ustvarjanje vašega spletnega mesta. Squarespace ponuja tudi veliko različnih tem in barvnih prilagoditev ter vključuje številne standarde, ki bi jih pričakovali, na primer šifriranje SSL in možnost gradnje spletne trgovine.

Osebni načrt Squarespacea se začne pri 12 USD na mesec z omejitvami 20 strani in dvema prispevkoma. Poslovni načrt odpravi te omejitve in stane 18 dolarjev na mesec.

Obiščite Squarespace.com

Najboljša programska oprema za oblikovanje in oblikovanje vmesnikov

6. Figma (brezplačno in plačano)

Figma

Kljub temu, da je eno najnovejših orodij na tem seznamu, je Figma tudi eno najmočnejših. Če iščete orodje za oblikovanje vmesnikov in izdelavo prototipov, je Figma morda popolnoma primerna.

Tako kot Sketch, naslednja aplikacija na tem seznamu, je Figma odlikuje intuitiven, vektorski vmesnik, ki je oblikovanje spletnih strani preprosto. Vse, kar lahko storite s Sketch ali Adobe XD, lahko storite tudi s Figmo.

Toda zaradi česar Figma resnično sija, je njen sodelovalni pristop, ki temelji na oblaku. S Figmo lahko več članov skupine hkrati ureja oblikovalsko datoteko. Tudi poslovne zainteresirane strani lahko puščajo pripombe, razvijalci pa lahko kopirajo odrezke kode in tako poenostavijo postopek pretvorbe zasnove v resnično spletno mesto.

Figma ponuja brezplačen načrt, ki vključuje do 3 projekte. Plačani načrti se začnejo pri 12 USD na mesec in vključujejo napredne možnosti, kot so uporabniška dovoljenja po meri.

Obiščite stran Figma.com

7. Skica 3 (brezplačna preizkusna različica)

Skica

Sketch je izjemno priljubljeno orodje za oblikovanje vmesnikov, osredotočeno na poenostavitev postopka ustvarjanja čudovitih vzorcev visoke kakovosti. Sketch je priljubljenost pridobil v začetku leta 2010, ko je osvojil nagrado Apple za oblikovanje.

Oblikovalci ljubijo Sketch, saj njegov nepotrjen in intuitiven vmesnik omogoča enostavno ustvarjanje čudovitih modelov hitro, brez strme krivulje učenja, ki je pogosto povezana z drugimi orodji za oblikovanje. Sketch ima tudi obsežen ekosistem vtičnikov in integracij, ki prinašajo dodatno moč in poenostavljajo Sketch v delovni potek.

Čeprav je program Sketch pred kratkim dodal nekatere funkcije, osredotočene na oblikovanje prototipov in sodelovanje, program na teh področjih ni tako napreden kot nekatera druga orodja na tem seznamu..

Skica je na voljo za macOS in se, tako kot mnogi programski izdelki, prodaja kot licenca “enkrat na plačilo” za 99 dolarjev na leto. Sketch ponuja brezplačno 30-dnevno brezplačno preizkusno različico.

Obiščite Sketch.com

8. Adobe XD (brezplačna preizkusna različica)

adobe xd

Naveličan, da so ga premagali s preprostejšimi orodji, ki so bila bolj primerna za oblikovanje in oblikovanje vmesnikov, je Adobe leta 2019 izdal XD kot odgovor na ostala orodja na tem seznamu..

XD je močno, vektorsko orodje, ki podpira tudi animacije prototipov. Če so vam všeč drugi izdelki podjetja Adobe, kot sta Photoshop in Illustrator, obstaja velika verjetnost, da vam bo všeč tudi XD.

Program podpira tudi odpiranje in urejanje datotek iz programa Sketch, s čimer je priljubljena izbira za uporabnike sistema Windows, ki morajo sodelovati z drugimi oblikovalci, ki uporabljajo program Sketch. Kljub temu bodo novinci XD-jevo krivuljo učenja našli nekoliko strmo in celo mnogi strokovnjaki raje uporabljajo druga orodja na tem seznamu..

Na XD se lahko naročite sami za 9,99 USD na mesec ali izberete naročnino na Adobejev celotni Creative Suite za 52,99 USD na mesec. Adobe ponuja 7-dnevno brezplačno preskušanje za obe možnosti.

Obiščite adobe.com/products/xd

9. Studio InVision (brezplačno in plačano)

invision studio

Medtem ko je InVision začel ponujati prototipno storitev protokola v oblaku, ki se integrira z orodji, kot sta Sketch in Photoshop, zdaj ponuja lastno oblikovano vmesnik in orodje za izdelavo prototipov, imenovano Studio.

InVision Studio si oglejte kot napredno različico Sketch, skupaj z naprednimi animacijami gibanja, orodji za sodelovanje in možnostmi za ustvarjanje in skupno rabo prototipov.

InVision Studio je trenutno v brezplačni različici beta. Če želite deliti prototipe z uporabo njegove storitve v oblaku, se lahko odločite za brezplačen načrt ali nadgradnjo na eno od plačljivih ponudb InVision, ki omogoča več sodelavcev in projektov.

Obiščite InVisionapp.com

10. Framer X (brezplačna preizkusna različica)

framer x

Framer se je sprva začel kot knjižnica in knjižnica orodij za prototipiranje, vendar se je razvil v najmočnejše orodje na tem seznamu.

Framer X je hitro orodje za izdelavo prototipov, ki podpira zapletene animacije in generira kodo Reagirajte komponente na letenje. Framerjev vektorski vmesnik je na prvi pogled videti izjemno podoben Sketchu, vendar je pod pokrovom veliko več energije.

Oblikovalci, kot je Framer, imajo odzivne oblikovne funkcije, paleto sestavljenih komponent in podporo za napredne animacije. Razvijalci ga imajo radi, ker poenostavlja postopek pretvorbe dizajna v kodo, pripravljeno za proizvodnjo.

Če ste že del ekosistema React ali preprosto želite močan vmesnik, ki lahko ustvari prototipe visoke kakovosti z realnimi interakcijami in animacijami, je Framer X fantastična možnost.

Framer X ponuja 14-dnevno brezplačno preskušanje. Načrti za posameznike znašajo 12 dolarjev na mesec, popusti za ekipe od 5 ali več.

Obiščite Framer.com

Najboljša programska oprema za grafično oblikovanje

11. Adobe Photoshop (Brezplačen preizkus)

Adobe Photoshop

Če iščete zmogljivo orodje za grafično oblikovanje, naredi vse, je Adobejev Photoshop že desetletja vodilni.

Medtem ko je prvotno izšel izključno za urejanje fotografij, se je Photoshop razvil, da podpira različne primere uporabe, vključno z oblikovanjem vmesnikov, urejanjem videov in še več, hkrati pa ostaja resničen svoji uporabi za urejanje fotografij..

Medtem ko mnogi oblikovalci raje delajo izključno v Photoshopu zaradi svoje prožnosti, drugi raje bolj specializirana orodja. Tako kot drugi izdelki podjetja Adobe je tudi krivulja učenja nekoliko strmejša zaradi velikega števila orodij in možnosti, ki jih nudi Photoshop.

Na Photoshop se lahko naročite sami za 9,99 USD na mesec ali izberete naročnino na Adobejev celotni Creative Suite za 52,99 USD na mesec. Adobe ponuja 7-dnevno brezplačno preskušanje za obe možnosti.

Obiščite adobe.com/products/photoshop

12. Canva (brezplačno in plačano)

platno

Če potrebujete preprosto orodje za ustvarjanje grafike za objave v družbenih medijih, letake ali vizitke, je Canva odlična možnost.

Uporabniki ljubijo Canvo zaradi njenega enostavnega vmesnika za vlečenje in spuščanje. Z več tisoč predlogami in stotimi oblikami oblikovanja lahko tržniki in hobiji ustvarijo čudovite posnetke v samo nekaj klikih.

Canva ponuja brezplačen načrt z več kot 8000 predlogami. Pro-načrti se začnejo pri 9,95 USD na mesec in vključujejo napredne funkcije, kot sta možnost izvoza preglednih PNG-jev in možnost spreminjanja velikosti grafike za večkratno uporabo v samo enem kliku.

Obiščite Canva.com

13. Vectr (brezplačno)

vectr

Vectr je brezplačno orodje za prikaz ilustracij v oblaku s funkcijami, podobnimi Sketch in Adobe Illustrator.

Če želite ustvariti zapletene ilustracije ali preprosto oblikovati spletno mesto ali mobilno aplikacijo, Vectr ponuja vse, kar potrebujete za začetek.

Vectrov urejevalnik povleci in spusti je enostavno naučiti, in ker je zasnovan v oblaku, je preprosto deliti modele z drugimi za povratne informacije in sodelovanje.

Obiščite Vectr.com

14. Pixelmator (brezplačna preizkusna različica)

pixelmator

Tako kot Photoshop je Pixelmator urejevalnik fotografij z bogatimi funkcijami za macOS.

Medtem ko lahko uporabite Pixelmator za ilustracijo ali oblikovanje vmesnikov, najbolje deluje kot orodje za urejanje in retuširanje fotografij, s funkcijami za korekcijo barv, retuširanje in uporabo filtrov.

Pixelmator stane 39,99 USD in je na voljo v trgovini z aplikacijami macOS. Pixelmator ponuja tudi brezplačno, 15-dnevno preskusno različico na svoji spletni strani.

Obiščite Pixelmator.com

15. GIMP (brezplačno)

gimp

GIMP (GNU Image Manipulation Program) je priljubljen urejevalnik fotografij z odprto kodo, ki podpira Windows, Linux in macOS.

Medtem ko se vmesnik zdi nekoliko zastarel, naj vas to ne zavede. GIMP ima kar nekaj moči in je zmožen skoraj vsega, kar lahko naredi Photoshop.

Čeprav je točka brezplačnih cen zagotovo privlačna, GIMP ni najlažje orodje na tem seznamu za učenje ali uporabo vsakodnevno. Kljub temu je to odlična izbira za proračunsko ozaveščene oblikovalce, ki morajo urejati fotografije ali oblikovalske vmesnike.

Obiščite Gimp.org

Gremo naprej

Medtem ko so orodja za to zagotovo močna, bodo vaši rezultati na koncu odvisni od vašega znanja. Oglejte si naše vire in vaje za nadaljevanje izpopolnjevanja svojih spretnosti.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map