Priljubljen CMS po tržnem deležu


priljubljeni cms


Če ste novi v svetu sistemov za upravljanje vsebin (CMS), je tu preprosta definicija:

Sistemi za upravljanje vsebine omogočajo netehnikom sveta, da ustvarijo celovita, delujoča, profesionalna spletna mesta, ne da bi se jim morali dotakniti kančke kode.

Ko uporabljate CMS, vam ni treba razumeti, kako delujejo spletna mesta. In kul je to skoraj polovica vseh 1,271,920,923 spletnih strani na spletu uporabite CMS, zato ste v dobri družbi.

Sprehodili vas bomo skozi top 10 najbolj priljubljenih platform CMS po tržnem deležu. Preučili bomo tudi funkcije vsake platforme CMS, zahteve glede ravni usposobljenosti uporabnikov, vrste podjetij, ki so najbolj primerne za platformo in še več.

Hitra statistika in pregled vsebine:

 1. WordPress (27 milijonov milijonov spletnih mest v živo)
 2. Wix (3.8+ milijonov spletnih strani v živo)
 3. Kvadratni prostor (1,9+ milijonov spletnih mest v živo)
 4. Joomla! (1,8 ali več milijonov spletnih mest v živo)
 5. Shopify (1,1 ali več milijonov spletnih mest v živo)
 6. Drupal (630+ spletnih strani v živo)
 7. Blogger (430+ spletnih strani v živo)
 8. Prestashop (285+ spletnih strani v živo)
 9. Magento (265+ spletnih strani v živo)
 10. Bitrix (223+ tisoč spletnih mest v živo)

10 najbolj priljubljenih platform CMS

Vsi podatki, vključeni v ta članek, izvirajo iz tega vira: Vgrajeno z.

1. WordPress (27 milijonov milijonov spletnih mest v živo)


WordPress

WordPress, ki velja za behemoth priljubljenih CMS-jev, še naprej vodi trg s široko maržo. Glede na celoten internet (spletna mesta, izdelana s CMS ali brez), 35,6% je spletnih strani WordPress.

WordPress je odprtokodna programska oprema, kar pomeni, da jo lahko brezplačno prenašate in uporabljate. Vendar ustvarjanje in nalaganje spletnega mesta WordPress zahteva nakup domene po meri in gostovanje.

Še ena prednost WordPressa je, da platforma ponuja na tisoče profesionalnih tem in prek tisoč vtičnikov lahko namestite praktično katero koli funkcijo. Večina vtičnikov je brezplačnih (premium vtičniki so na voljo za specializirane namene), teme WordPress-a pa običajno znašajo od 15 do 60 dolarjev+.

Tu je Avada, ena najbolj prodajanih tem WordPress na trgu ThemeForest:

Avada
Vir slik: Avada.

Nivo spretnosti: 1-2

Večina ljudi vam bo povedala, da je WordPress enostaven za uporabo. Je, toda to pride z opozorilom. Nekaj ​​bo krivulje učenja in manevriranje okrog skrbniškega zaledja je za novince lahko težavno. WordPress je tudi hekerska sanje, zato je treba biti v koraku s posodobitvami različic.

Ker je WordPress odprtokoden, ga boste morali sami prenesti in namestiti na strežnik gostovanja. Na srečo ima večina gostiteljev namestitev z enim klikom, kar prihrani čas (ročna namestitev je tudi nekoliko tehnična). Če potrebujete pomoč, vam bo hitro iskanje po Googlu vrnilo informacije o vsaki tehnični težavi s programom WordPress.

Vrste poslov:

Spletna mesta WordPress so primerna za vse vrste podjetij. Od e-trgovine do blogerjev do podjetij, temelječih na storitvah, in zagona, ki so usmerjeni v tehnologijo, WordPress ponuja veliko funkcij in zmogljivosti, s katerimi lahko skoraj vsako podjetje hitro začne in deluje. Vendar bodo spletna mesta za e-trgovino potrebovala specializirane vtičnike, kot je WooCommerce.

Prednosti:

 • �� SEO-prijazne funkcije
 • �� Mobilne funkcije
 • �� Uporabniku prijazno
 • Functionality Funkcijo blogging (za bloganje je bila ustvarjena programska oprema WordPress)
 • Functionality Funkcija e-trgovine

Slabosti:

 • �� WordPress je uporabniku prijazen, vendar ga je težko naučiti in upravljati, če ste novi na platformi.

OPOMBA: Tu se sklicujemo na WordPress.org. Tega ne smete zamenjati z WordPress.com, manj robustno različico WordPress-a, za katero ne potrebujete gostovanja. Tu je razlika med WordPress.org in WordPress.com.

2. Wix (Plačano)


Wix

Wix je še en vse v enem graditelj spletnega mesta, ki je zasnovan za novorojenčke. Prav tako je v celoti gostitelj in Wix upravlja vse tehnične podrobnosti.

Cene Wix-a
Cene za Wix.

Wix ponuja brezplačen, omejen načrt. Premium nadgradnje so vključeni v plačljive pakete, ki se začnejo od 13 do 39 dolarjev mesečno za osnovna spletna mesta in 23 do 500 dolarjev na mesec za poslovna spletna mesta in spletna e-trgovina..

Vrste poslov:

Wix je najbolj primeren za samostojne podjetnike ali mala podjetja katere koli vrste; vendar pa v primerjavi z zmogljivostmi Shopify in WordPress manjkajo njegove možnosti e-trgovine in bloganja. Podobno kot Squarespace je omejen, če želite močno prilagoditi svoje spletno mesto. Prilagajanje morda zahteva pomoč razvijalca.

Wixove SEO funkcije v zadnjih letih primanjkuje, priljubljena platforma CMS pa se izboljšuje. Za mala podjetja to ni problem, toda srednje velika in velika podjetja bodo na bolj robustni platformi našla boljše rezultate.

Nivo spretnosti: 1

Wix je uporabniku prijazen in enostaven za uporabo. Za seznanjanje s platformo bo potrebna majhna krivulja učenja, vendar je na splošno preprosta za uporabo.

Prednosti:

 • �� SEO-prijazne funkcije (boljše v zadnjih letih)
 • �� Mobilne funkcije
 • �� Uporabniku prijazno
 • Functionality Funkcijo blogging (ni tako močna kot WordPress)
 • Functionality Funkcija e-trgovine (ni tako močna kot Shopify)

Slabosti:

 • �� Stroški – za uporabo platforme obstaja mesečna pristojbina; vendar Wix ponuja brezplačen, omejen načrt
 • �� Funkcije in prilagoditve so za bolj uveljavljena podjetja nekoliko omejena

Tu je naša vadnica o uporabi Wix-a.

3. Kvadratni prostor (Plačano)


Kvadratni prostor

Squarespace je platforma za gradnjo spletnih mest s povleci in spusti, ki ne potrebuje namestitve na strežnik gostovanja, saj ni odprtokodna. Podobno kot Shopify ima tudi Squarespace vgrajeno gostovanje, SSL certifikate, podporo in druge funkcije. Vse to je vključeno v ceno pristojbin, ki se giblje od 12 do 40 USD na mesec.

Cene kvadrata
Cene kvadratov.

Kvadratni prostor je znan po čistih in modernih predlogih. Njegova estetika se nagiba k preprosti in elegantni, predloge pa vključujejo veliko belega prostora.

Predloga kvadratnega prostora
Predloga kvadrata.

Vrste poslov:

Vse vrste podjetij lahko najdejo dom v Squarespaceu. Če niste novi v izdelavi spletnih strani, bo Squarespace morda dobro mesto za začetek. Eden od razlogov graditelja spletnih strani, kot je Squarespace, pa je, da platforma ne ponuja toliko prilagodljivosti prilagajanja kot odprtokodna platforma, kot je WordPress. Če želite prilagoditi zunaj parametrov tem, boste morali najeti razvijalca.

Nivo spretnosti: 1-2

Vstajanje in tek bo zahteval nekaj usposabljanja o uporabi platforme. Toda razmeroma enostavno je manevrirati, ko se obešate, Squarespace pa ponuja številne video navodila z navodili.

Prednosti:

 • �� SEO-prijazne funkcije
 • �� Mobilne funkcije
 • �� Uporabniku prijazno
 • Functionality Funkcijo blogging (ni tako močna kot WordPress)
 • Functionality Funkcija e-trgovine (ni tako močna kot Shopify)

Slabosti:

 • �� Cena – za uporabo platforme obstaja mesečna pristojbina
 • �� Funkcije in prilagoditve so za bolj uveljavljena podjetja nekoliko omejena

4. Joomla! (1,8 ali več milijonov spletnih mest v živo)


Joomla!

Pa čeprav Joomla! zaseda drugo mesto med najbolj priljubljenimi platformami CMS, še vedno je daleč od vodilnega, WordPressa, ki je po tržnem deležu zelo pomemben..

To je reklo, Joomla! je izvedljiv CMS za številne vrste spletnih mest. Je brezplačen in odprtokoden vir, kot je WordPress, za nastavitev pa bo potreben tudi nakup domene po meri in gostovanje. Namestitev z enim klikom je na voljo pri večini ponudnikov gostovanja.

Podobno kot vtičniki WordPress, Joomla! ponuja razširitve, ki omogočajo prilagajanje funkcij spletnega mesta.

Nivo spretnosti 2-3:

Joomli smo dodelili! raven spretnosti 2-3, ker je lahko nastavitev nekoliko zahtevnejša od WordPress-a. Po tem je splet poln vaj in nasvetov, kako na platformi narediti praktično vse, kar želite.

Vrste poslov:

Podobno kot WordPress, Joomla! bo vseboval katero koli poslovno spletno stran, ne glede na to, kako velik ali majhen je.

Prednosti:

 • �� SEO-prijazne funkcije
 • �� Mobilne funkcije
 • Functionality funkcionalnost spletnega dnevnika
 • Functionality Funkcija e-trgovine

Slabosti:

 • �� Za uporabnike ni zelo uporabniku prijazen

5. Shopify (1+ milijonov spletnih strani v živo)


Shopify

Shopify je vodilni v industriji na področju e-trgovine. Za razliko od prvih treh priljubljenih platform CMS je Shopify SaaS (programska oprema kot storitev). Platforma plačujete pristojbino (od 29 do 299 USD na mesec) za upravljanje tehničnih podrobnosti vaše trgovine, kot so gostovanje, varnost, SSL potrdilo in vse druge funkcije, ki jih potrebujete za upravljanje trgovine.

Pozorno določite cene
Pozorno določite cene.

Shopify je v platformo vgradil vse funkcije, ki jih potrebujejo lastniki prodajaln e-trgovine, na primer zbiranje plačil, pošiljanje pošiljk, upravljanje zalog in popustov in drugo. Shopify ponuja tudi več vtičnikov, s katerimi lahko prilagodite svojo trgovino.

Vam je všeč WordPress, a želite preizkusiti Shopify? Shopify lahko integrirate tudi s svojim WordPress spletnim mestom.

Vrste poslov:

Shopify je osredotočen samo na trgovine e-trgovine.

Nivo spretnosti: 1

Shopify je enostavna platforma za novorojenčke. Čeprav bo učenje platforme trajalo nekaj časa, Shopify poskrbi za vse tehnične podrobnosti. Če imate težave, je za pomoč na voljo podpora Shopify.

Prednosti:

 • �� SEO-prijazne funkcije
 • �� Mobilne funkcije
 • �� Uporabniku prijazno
 • Functionality funkcionalnost spletnega dnevnika
 • Functionality Funkcija e-trgovine

Slabosti:

 • �� Cena – za uporabo platforme obstaja mesečna pristojbina

6. Drupal (Odprtokodno)


Drupal

Podobno kot WordPress in Joomla! Je tudi Drupal brezplačna, odprtokodna programska oprema, ki bo zahtevala nakup domene po meri in namestitev na vašem strežniku gostovanja. Programska oprema ponuja tudi teme in module, ki omogočajo prilagajanje funkcij in funkcij spletnega mesta.

Zakaj izbrati Drupal nad WordPressom? Medtem ko je WordPress lažji za uporabo, je Drupal močan pogon, ki se osredotoča na zapletena spletna mesta v družabnem založništvu, ki so vsebinsko bogata in imajo velike baze podatkov.

Vrste poslov:

Katera koli vrsta poslovanja bo primerna za Drupal, vendar bodo morda nekatera podjetja zahtevala dodatne Drupal platforme in razširitve.

Nivo spretnosti: 2-3

Z Drupalom je lahko težje sodelovati kot celo z Joomlo !, še posebej pri spreminjanju videza vaše strani. Posodabljanje razširitev je lahko izziv tudi, ko so nezdružljive, kar se lahko zgodi pogosteje kot ne. Če imate trgovino z e-trgovino, Drupal Commerce in Ubercart so možnosti; lahko pa za pomoč zahtevajo razvijalca.

Prednosti:

 • �� SEO-prijazne funkcije
 • �� Mobilne funkcije
 • Functionality funkcionalnost spletnega dnevnika
 • Functionality Funkcija e-trgovine

Slabosti:

 • Dru Kar zadeva prijaznost do uporabnika, bo Drupal morda potreboval pomoč razvijalca

WordPress vs. Joomla! proti Drupalu? Oglejte si naš vodnik za primerjavo, ki vam bo pomagal pri izbiri.

7. Blogger (Prost)


Blogger

Blogger je brezplačna platforma za bloganje v lasti Googla. Google gostuje te bloge, zato bo ime vaše domene vsebovalo poddomeno blogspot.com. Prav tako imate možnost nastavitve gostovanja in preusmeritev domene Blogger na domeno po lastni izbiri.

Vrste poslov:

Blogger je platforma za priložnostne blogerje, ki ne želijo graditi podjetja. Njegova preprostost poskrbi za začetnike in tiste, ki blogirajo za osebno uživanje.

Nivo spretnosti: 1

Blogger je preprost za uporabo in upravljanje.

Prednosti:

 • �� SEO-prijazne funkcije
 • �� Mobilne funkcije
 • �� Uporabniku prijazno
 • Functionality Funkcijo blogging (ni tako močna kot WordPress)

Slabosti:

 • Functionality Funkcija e-trgovine (ni namenjena podjetjem za e-trgovino)

8. Prestashop (Plačano)


Prestashop

Podobno kot Magento je tudi Prestashop odprtokodna platforma, osredotočena na podjetja e-trgovine. Prestashop je brezplačen za uporabo, vendar boste morali kupiti domeno po meri in nastaviti gostovanje. Če želite dostopnejšo in uporabniku prijaznejšo rešitev kot Magento, je morda rešitev Prestashop.

Prestashop ponuja tudi Prestashop Ready, vseobsegajočo rešitev, ki je popolnoma zavarovana in gosti. Ta načrt stane 24,90 evra na mesec.

Vrste poslov:

Prestashop je osredotočen samo na e-trgovino in bolj skrbi za mala in srednje velika podjetja.

Raven spretnosti: 2+

Čeprav so njegove lastnosti in možnosti prilagajanja nekoliko omejene, je Prestashop uporabniku prijaznejši kot Magento in je manj drag za uporabo. Zaradi tega skrbi za mala podjetja. Vendar pa se lahko zgodi, da bodo novorojenci podpora omejeni. Načrt Prestashop Ready bo veliko lažji za uporabo in vzdrževanje kot sam namestitev odprtokodne programske opreme.

Prednosti:

 • Features SEO-prijazne funkcije (Magento ponuja več SEO funkcij)
 • �� Mobilne funkcije
 • �� Uporabniku prijazno
 • Functionality funkcionalnost spletnega dnevnika
 • Functionality Funkcija e-trgovine

Slabosti:

 • �� Funkcije in prilagoditve so za bolj uveljavljena podjetja nekoliko omejena

9. Magento (Plačano)


Magento

Magento je brezplačna odprtokodna platforma e-trgovine. Podobno kot WordPress tudi vi kupite domeno po meri in naložite in namestite Magento na svoje strežnike gostovanja.

Magento ponuja več rešitev, odvisno od velikosti vašega podjetja. Začnejo od nič dolarjev (Magento Open Source), vključujejo pa tudi rešitev v oblaku vse v enem (Magento Commerce) in obsegajo na ravni podjetja, kar lahko stane več tisoč dolarjev na leto.

Vrste poslov:

Magento je osredotočen samo na e-trgovino in lahko upravlja z večjimi blagovnimi znamkami in podjetji na ravni podjetij.

Nivo spretnosti: 3+

V nasprotju z drugo bolj priljubljeno odprtokodno programsko opremo ponudniki gostovanja ponavadi ne ponujajo možnosti namestitve za Magento z enim klikom. Prav tako je težko na spletu in teči, še posebej za novorojenčke.

Prednosti:

�� SEO-prijazne funkcije (boljše v zadnjih letih)

�� Mobilne funkcije

Functionality funkcionalnost spletnega dnevnika

Functionality Funkcija e-trgovine

Slabosti:

�� Kar zadeva prijaznost do uporabnika, lahko Magento zahteva pomoč razvijalca

10. Bitrix (Bitrix24)


Bitrix

Bitrix se je kot ustvarjalec spletnih strani začel leta 1998. Odtlej se je razvil v celovito orodje za sodelovanje podjetij in se preimenoval v Bitrix24.

S paketi, ki se začnejo od brezplačnih do 199 ameriških dolarjev na mesec, ta priljubljena platforma CMS ponuja funkcije, kot so projekt, kadrovski viri, upravljanje dokumentov in časa, funkcionalnost sodelovanja, oblikovalec spletnih strani, upravljanje odnosov s strankami in še več.

Izdelovalec spletnih mest ponuja gostovanje, pasovno širino, šifriranje SSL in funkcije, kot so obrazci, trženje e-pošte in neomejeno število strani.

Vrste poslov:

Bitrix24 poskrbi za bolj uveljavljena podjetja od majhnih do ravni podjetij v kateri koli vertikali. Krivulja učenja je strma, funkcionalnost pa je celovita. Če iščete samo ustvarjalca spletnega mesta, to orodje morda ni za vas.

Nivo spretnosti: 2

Kode ni treba razumeti, vendar je treba ravnati s programsko opremo strmo krivuljo učenja.

Prednosti:

 • �� SEO-prijazne funkcije
 • �� Mobilne funkcije
 • �� Uporabniku prijazno (da, vendar bo potreben čas za učenje sistema)
 • Functionality Funkcijo blogging (ni tako močna kot WordPress)
 • Functionality Funkcija e-trgovine

Slabosti:

 • Za delovanje programske opreme je potrebna strma krivulja učenja

Nasveti za hiter začetek, katero platformo CMS izbrati

Tu je povzetek najbolj priljubljenih platform CMS:

 1. WordPress (brezplačno, odprtokodno)
 2. Wix (brezplačna plačljiva rešitev vse vključeno)
 3. Kvadratni prostor (plačana rešitev za vse vključeno)
 4. Joomla! (brezplačno, odprtokodno)
 5. Drupal (brezplačno, odprtokodno)
 6. Shopify (plačana rešitev za e-trgovino, ki vključuje vse)
 7. Blogger (brezplačna platforma za bloganje)
 8. Prestashop (brezplačna odprtokodna rešitev za e-trgovino; plačljiv načrt vse vključeno)
 9. Magento (brezplačna odprtokodna rešitev e-trgovine; plačljive možnosti na ravni podjetja)
 10. Bitrix24 (plačljiva platforma za sodelovanje, ki vključuje vse)

Ena prvih odločitev je, ali želite odprtokodno rešitev ali vse vključiti SaaS. Odprte izvorne rešitve zahtevajo, da sami obiščete svoje spletno mesto. S spletnim mestom, ki ga gostuje, ohranite popoln nadzor nad svojim spletnim mestom (v bistvu ga imate v lasti), vendar je ta postopek bolj tehničen in zahteva stalno vzdrževanje.

SaaS rešitve, ki so narejene za vas, odpravljajo tehnične izzive, vendar na svojem gostovanju vodijo vaše spletno mesto in imajo zato popoln nadzor nad njim.

TL; DR

WordPress še vedno vlada vrhunsko med vsemi platformami CMS.

Če iščete pripravljeno rešitev za vas, bo Wix ali Squarespace dobra izbira, odvisno od vašega poslovnega modela.

Če vodite podjetje e-trgovine in vas zanima odprtokodna rešitev, bi bila Shopify ali Prestashop dobra izbira. Trgovine e-trgovine na ravni podjetja bi morale razmisliti o Magentu.

Nazadnje, če želite celovito sodelovanje in platformo CMS, bo Bitrix24 možnost za vas.

Ste pripravljeni za izdelavo spletnega mesta? Začnite tukaj s tem vodnikom po korakih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me