Pretvarjanje HTML-ja v WordPress (korak za korakom)


Pretvarjanje HTML-ja v WordPressPot od mest, zgrajenih s čistim HTML-jem, do WordPressa ni bila kratka. Iz celostno besedila je spletni dizajn prešel v zelo interaktivno spletno prisotnost. Poleg tega nam ni treba več zapisovati oznak, ampak lahko sistemom za upravljanje vsebine omogočimo, da močno napredujejo.


Vendar to ne pomeni, da statična spletna mesta HTML ne obstajajo več. Pravzaprav je HTML5, zadnja iteracija označevalnega jezika, zelo zmogljiv in omogoča izdelavo kakovostnih spletnih mest brez CMS za njimi.

Vendar naraščajoči tržni delež WordPressa kaže, da se na platformo prehaja vse več ljudi.

WordPress tržni delež v letu 2019

Za nekatere od njih pomeni prehod iz statičnega HTML-ja v WordPress. To je lahko zastrašujoča naloga, vendar bo ta objava poskušala razložiti, kako to storiti na nekaj preprostih načinov.

Spodaj vam bomo pokazali več načinov, kako pretvoriti iz HTML-ja v WordPress. Najprej se boste naučili, kakšne so različne možnosti, pa tudi njihove prednosti in slabosti. Po tem vam bomo pokazali, kako izvajati vsakega od njih korak za korakom.

Pojdiva.

3 načine za prehod iz statičnega HTML-ja v WordPress

Če želite preiti iz HTML na WordPress, morate svoj HTML dizajn spremeniti v temo WordPress. Tema nadzira videz in občutek spletnega mesta WordPress, funkcionalnost pa zagotavlja sam CMS in dodatni vtičniki.

Če želite preklopiti, imate več možnosti. Kateri je pravi za vas, je odvisen od dejavnikov, kot so čas in denar, ki ste jih sposobni in pripravljeni vložiti, vaše kodiranje in osebne želje. Sledijo glavne možnosti.

A) Ročno pretvorite HTML v temo WordPress

Prva možnost je tudi najbolj tehnična. Če greste po tej poti, boste vzeli svojo obstoječo kodo in jo uporabili kot izhodišče za ustvarjanje datotek teme WordPress.

Ni preveč zapleteno, še posebej, če imate izkušnje s kodiranjem. Izvlečete ga lahko z malo HTML, CSS in nekaj znanja PHP. Veliko je kopiranja in lepljenja.

Slaba stran: čeprav boste končali z delujočo temo WordPress, ne bo imel vseh funkcij, ki jih WordPress ponuja. Na primer, če ga ne ustvarite po dejstvu, bo vaše spletno mesto brez območij pripomočkov ali možnosti spreminjanja svojega menija iz zaledja WordPress.

Čeprav bo vaše spletno mesto opravljalo svoje delo, ga ne boste mogli v celoti upravljati prek WordPressa. Zaradi tega imamo osebno raje naslednjo možnost.

B) HTML v WordPress prek WordPress Child Theme

Po našem mnenju je to verjetno najlažja in najbolj razumna pot glede napora in denarnih naložb. Namesto, da svoje obstoječe spletno mesto uporabljate kot izhodišče, namesto tega uporabite že pripravljeno temo WordPress. Nato prilagodite le njegovo zasnovo tako, da spominja na vaše staro spletno mesto.

S tem lahko v celoti izkoristite WordPress in hkrati ohranite videz starega spletnega mesta. Tudi kasneje vam ne bo treba dodati funkcij WordPressa. Namesto tega lahko gradite na obstoječi temi – nekaj, za kar je izrecno narejena platforma WordPress.

C) Uvoz vsebine iz HTML-ja v WordPress z uporabo vtičnika

Če ne vztrajate pri uporabi svojega trenutnega dizajna in ga želite spremeniti, stvari postanejo še lažje. V tem primeru morate samo nastaviti spletno mesto, namestiti temo in uvoziti HTML vsebino. Kot boste videli spodaj, je to zelo hiter in neboleč postopek.

A) Kako ročno spremeniti HTML v WordPress temo

Če je vaš cilj začeti od začetka in ustvariti svojo temo WordPress, ki spominja na vaše obstoječe spletno mesto HTML, začnite tukaj.

Brez skrbi, če zveni zastrašujoče, boste videli, da je vse prej kot to. Samo nekaj datotek in map ter nekaj kopiranja in lepljenja je vse, kar je potrebno.

1. Ustvari tematsko mapo in osnovne datoteke

Prva stvar, ki jo morate storiti, je ustvariti novo tematsko mapo. To lahko storite na namizju tako kot za imenik v računalniku. Poimenujte ga tako, kot želite, da se vaša tema imenuje.

Po tem pojdite v urejevalnik kode in ustvarite številne besedilne datoteke. Poimenujte jih:

 • style.css
 • index.php
 • header.php
 • sidebar.php
 • footer.php

Z njimi še ne storite ničesar, hranite datoteke odprte v urejevalniku. Kmalu jih boste potrebovali.

2. Kopirajte obstoječi CSS v list s slogom WordPress

Zdaj je čas, da pripravimo list s slogom WordPress (datotekastyle.css pravkar ste ustvarili), da kopirate CSS svojega starega spletnega mesta v to Za to odprite datoteko in prilepite naslednje:

/ *
Ime teme: Dvajset trinajst
URI teme: http://wordpress.org/themes/twentythirteen
Avtor: WordPress ekipa
URI avtorja: http://wordpress.org/
Opis: Tema iz leta 2013 za WordPress nas popelje nazaj na blog, na katerem je celotna paleta formatov objav, od katerih je vsak lepo prikazan na svoj edinstven način. Podrobnosti o oblikovanju je na voljo veliko, začenši z živo barvno shemo in ujemajočimi se slikami glave, čudovito tipografijo in ikonami ter prilagodljivo postavitvijo, ki je odlična v kateri koli napravi, veliki ali majhni.
Različica: 1.0
Licenca: GNU General Public License v2 ali novejši
URI licence: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Oznake: črna, rjava, oranžna, rjava, bela, rumena, svetloba, eno stolpec, dvo stolpec, desna bočna vrstica, prilagodljiva širina, glava po meri, meni po meri, slog urejevalnika, predstavljene slike, mikroformati, post-formats, podpora za rtl jezik, sticky-post, prevod pripravljen
Besedilo besedila: dvajsetnajst

* /

To je tako imenovana glava stilskega lista (Pomembno: ne puščajte komentarja/*...*/ oznake ven!). Vsak del izpolnite tako:

 • Ime teme – Tu je ime vaše teme. Lahko je karkoli želite, običajno pa je isto kot ime mape z temami.
 • URI teme – Običajno lahko domačo stran teme objavite tukaj, lahko pa uporabite svoj naslov spletnega mesta.
 • Avtor – To ste vi. Tukaj vnesite svoje ime ali karkoli želite.
 • URI avtorja – Povezava do vaše domače strani. Lahko je ta, ki ga gradiš, ali karkoli že ima smisla.
 • Opis – Neobvezen opis teme. To se bo prikazalo v backPorpu WordPress.
 • Različica – Različica teme. Ker ga ne objavljate, to v resnici ni pomembno. Tu običajno položimo 1.0.
 • Licenca, URI licence, oznake – Te stvari so pomembne le, če nameravate svojo temo oddati v Imenik WordPress. V tem primeru jih lahko pustite, zunaj smo jih samo vključili.

Po zaglavju kopirajte in prilepite obstoječi CSS s svojega statičnega spletnega mesta HTML. Nato shranite datoteko v novo tematsko mapo in jo zaprite. Čas za premik k ostalim.

3. Ločite obstoječi HTML

Za naslednji del morate razumeti, da WordPress običajno uporablja PHP za črpanje informacij iz svoje baze podatkov. Zaradi tega morate obstoječi HTML sesekljati na različne dele, da jih lahko CMS pravilno sestavi.

Čeprav se to sliši zapleteno, vse pomeni, da del dokumenta HTML kopirate in prilepite v več datotek PHP. Da bi to bolje dokazali, smo sestavili preprost primer strani, ki ga lahko vidite spodaj.

html na primer s WordPress stranjo

Kot vidite, je zelo standardna predloga HTML, ki vključuje glavo, območje z vsebino, stransko vrstico in nogo. Spremna koda je naslednja:

Naslov spletnega mestaNaslov spletnega mesta

 • element št. 1
 • element št. 2
 • element št. 3

Naslov članka

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam sodales urna non odio egestas tempor. Nunc vel Vehicula ante. Etiam bibendum iaculis libero, eget molestie nisl pharetra. In semper posleat est, eu porta velit mollis nec.

Podštevilka

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam sodales urna non odio egestas tempor. Nunc vel Vehicula ante. Etiam bibendum iaculis libero, eget molestie nisl pharetra v. In semper posleat est, eu porta velit mollis, dn. Curabitur posuere enim eget turpis feugiat tempor. Etiam ullamcorper lorem dapibus velit suscipit ultric. Proin in est sed erat facilisis pharetra.

Podštevilka

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam sodales urna non odio egestas tempor. Nunc vel Vehicula ante. Etiam bibendum iaculis libero, eget molestie nisl pharetra v. In semper posleat est, eu porta velit mollis, dn. Curabitur posuere enim eget turpis feugiat tempor. Etiam ullamcorper lorem dapibus velit suscipit ultric. Proin in est sed erat facilisis pharetra.

Če je vaša zasnova drugačna, boste morda morali nekoliko prilagoditi spodnje korake. Vendar celoten postopek ostaja enak.

Najprej odprite svoj tok index.html (glavna datoteka vaše spletne strani HTML). Po tem pojdite skozi novo ustvarjene datoteke WordPress in vanj kopirajte naslednje (spodnji primeri so moja oznaka):

header.php

Vse od začetka datoteke HTML do območja glavne vsebine (običajno označeno z

ali

) preide v to datoteko. Poleg tega, tik pred tem, kjer piše, Kopiraj in prilepi . To je ključno za pravilno delovanje mnogih vtičnikov WordPress.
Naslov spletnega mesta


Naslov spletnega mesta

 • element št. 1
 • element št. 2
 • element št. 3

sidebar.php

Vse, kar spada v odsek

Po tem ste končali s index.html in jo lahko zaprejo. Vse druge datoteke shranite v tematsko mapo in jih zaprite, razen za header.php in index.php. Imate še nekaj dela z njimi.

4. WordPressify Header.php in Index.php

Za glavo je ostalo le to, da spremenite klic za tabelo sloga iz HTML-ja v obliko WordPress. Če želite to narediti, poiščite obstoječo povezavo v odsek. To bi lahko izgledalo nekako takole:

Zamenjajte ga s tem:

Kul, zdaj lahko shranite in zaprete header.php. Nato se obrnite na index.php. Trenutno bi moral biti prazen. Najprej najprej kopirajte in prilepite te vrstice kode:
To so klici drugih datotek, ki vsebujejo ostalo na vašem spletnem mestu. Morda boste opazili razmik med klicem za glavo in stransko vrstico. Tu boste dodali Zanka.

Slednji je del WordPress-a, kjer CMS odda vsebino, ustvarjeno v zaledju. Ključno je, če želite WordPressu dinamično dodajati vsebino na svoje strani, ki jih boste kasneje uvozili. V ta namen to prilepite takoj za tem :


Zdaj pa prihranite index.php datoteko in jo zaprite. Dobro opravljeno! Vaša osnovna tema je pripravljena. Zdaj ga lahko dodate na svoje novo WordPress spletno mesto.

5. Ustvari posnetek zaslona in naloži temo

Zdaj boste dodali posnetek zaslona teme, ki bo skupaj z informacijami iz glave vašega slogovnega lista služil kot predogled vašega spletnega mesta v zaledju WordPress.

Če želite to narediti, odprite obstoječe spletno mesto v brskalniku in naredite posnetek zaslona z želeno metodo. Po tem odprite programsko opremo za urejanje slik po vaši izbiri in jo obrežite na 880 × 660 slikovnih pik. Shrani kot screenshot.png in ga dodajte v svojo tematsko mapo. Zdaj ste pripravljeni za nalaganje svoje teme.

Če želite novo temo prenesti na svoje WordPress spletno mesto, imate več možnosti. Vendar je predpogoj, da vse datoteke prebivajo znotraj mape z temi.

Prva možnost je, da iz nje ustvarite zip datoteko. Po tem pojdite na svojo stran WordPress in nato na Videz> Teme. Tukaj kliknite Dodaj novo na vrhu in nato Naloži temo.

naloži pretvorjeno temo

V naslednjem meniju uporabite gumb za brskanje do lokacije vaše zip datoteke. Označite in kliknite Odprto, torej Namestiti zdaj. Ko končate, aktivirajte temo.

Lahko pa se povežete s strežnikom prek FTP (ali preprosto pojdite v lokalni imenik na trdem disku) in se pomaknete do wp-vsebina / teme. Nato nanje naložite svojo (nezaprto) tematsko mapo. Po tem aktivirajte temo z istega mesta kot prej.

Lepo! Sprednji del vašega novega spletnega mesta mora zdaj izgledati kot vaše staro mesto. Vse, kar vam preostane, da dokončate prehod iz HTML-ja v WordPress, je uvoz obstoječe vsebine. Spodaj bomo to obravnavali, ko bomo govorili o uporabi obstoječe teme WordPress.

Kljub temu se zavedajte, da čeprav osnovna tema deluje zdaj, lahko počnete več stvari, da boste svoj HTML bolje vključili v WordPress. To vključuje kar omogoča urejanje naslova in opisa spletnega dnevnika, dodajanje območij pripomočkov, komentarji in še veliko več. Morda boste morali dodati tudi oznako CSS, ker vsebina ni del vašega prvotnega oblikovanja, kot so slike.

Ker gre za veliko dela, osebno radi uporabljamo rešitev, ki že ima vso to funkcionalnost in potrebuje samo spremembo dizajna. To vam bomo pokazali v nadaljevanju.

B) HTML v WordPress prek WordPress Child Theme

Če se vam zgornje zdi preveč intenzivno, je naslednja metoda morda bolj obvladljiva. Omogoča vam, da izkoristite tisoče obstoječih tem WordPress, obenem pa ohranite svoj prvotni dizajn.

To je z uporabo tako imenovane otroške teme. Te teme so zasnovane nad drugo temo (nadrejeno), ki ne stoji sama od sebe, ampak samo spreminja nadrejeno temo, da ustreza vašim potrebam. Dovolj enostavno, čeprav je potrebno malo detektivskega dela.

1. Izberite primerno temo

Prvi korak je, da izberete primerno temo, na kateri boste zasnovali svoj dizajn. V ta namen pomaga najti temo, ki je blizu tvoji obstoječi zasnovi, ali uporabiti tematski okvir ali začetno temo, ki sta oba narejena kot osnova za teme po meri.

Preverite Imenik WordPress, naš seznam super tem ali poglej v premium teme najti primernega kandidata. Po nekaj iskanju smo se odločili, da se Dvajset dvanajst tema bi bila dobro izhodišče za moj prehod iz HTML-ja v WordPress. Običajno bi izbrali nekaj bolj posodobljenega, vendar je to v redu s preprostim dizajnom, s katerim sodelujemo.

Ko izberete izbiro, namestite temo na svoje spletno mesto WordPress, kot bi namestili katero koli temo. Ni ga treba aktivirati. Kot že omenjeno, je ravno tam potrebno, da vam ponudimo bazo za delo. Ostalo se zgodi v otroški temi.

2. Ustvari novo mapo

Podobno kot prejšnja metoda je tudi za otroško temo potrebno ustvariti tematsko mapo. Tukaj boste dali vse datoteke, ki ji pripadajo.

Pri ustvarjanju nadrejenih tem je običajno, da mapo pokličete z istim imenom kot nadrejena tema plus -otrok. Ker naša otroška tema temelji na temi dvajset dvanajst, imenujemo njen imenik dvajsettvelec-otrok.

Ne glede na ime, ne pozabite vključiti presledkov, saj tako ne bo delovalo.

3. Nastavite tabelo sloga

Otroška tema potrebuje tudi stilsko listo. Ta bo deloval skoraj enako kot zgornji slog. Vendar ima nekoliko drugačno glavo in bo vseboval manj kode.

Do drugega dela bomo prišli kasneje. Za zdaj ustvarite običajno style.css in ga shranite v tematsko mapo. Nato dodajte naslednje:

/ *
Ime teme: Dvajset petnajst otrok
URI teme: http://example.com/twenty-fifteen-child/
Opis: Dvajset petnajst otroških tem
Avtor: John Doe
URI avtorja: http://example.com
Predloga: dvajset petnajst
Različica: 1.0.0
Licenca: GNU General Public License v2 ali novejši
URI licence: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Oznake: svetlo, temno, dvo stolpci, desna bočna vrstica, odzivna postavitev, pripravljenost za dostop
Besedilo besedila: petindvajsetletni otrok
* /

Kot vidite, je zelo podobna glavi stilskega lista, ki ste jo uporabljali prej z eno izjemo: vsebuje Predloga oznaka.

V tem razdelku vnesite ime teme, ki bo delovala kot nadrejeni. Brez tega otroška tema ne bo delovala. Da se temu izognete, vnesite ime mape nadrejenega. Torej, za dvajset dvanajst bi to bilo Predloga: dvajsettvež.

4. Ustvarite Functions.php in Dedni starševske sloge

S samo slogom in mapo je že mogoče aktivirati otroško temo. Vendar to ne bi šlo veliko dobro, saj bi zdaj vaše spletno mesto izgledalo kot HTML stran brez kakršnega koli oblikovanja.

Če želite to spremeniti, morate najprej podedovati sloge staršev in za to morate function.php. Ta datoteka je pomemben del vsake namestitve programa WordPress in vam omogoča, da na svojem spletnem mestu spremenite obsežne spremembe.

V tem primeru pa ga boste uporabili le za klicanje starševih stajlingov. Za to ustvarite novo datoteko in jo pokličite function.php. Prva stvar, ki jo boste dodali na samem začetku, je to:

Z začetno oznako PHP je datoteka teoretično pripravljena, vendar še ne naredi ničesar. Poleg tega boste morali vnesti še to:

funkcija child_theme_enqueue_styles () {

$ parent_style = 'roditeljski slog';

wp_enqueue_style ($ parent_style, get_template_directory_uri (). '/style.css');
wp_enqueue_style ('otroški slog',
get_stylesheet_directory_uri (). '/style.css',
matrika ($ parent_style),
wp_get_theme () -> get ('Različica')
);
}
dodajanje ('wp_enqueue_scripts', 'child_theme_enqueue_styles');

Ta del kode pove WordPress-u, da gre v imenik predlog (aka matična tema) in uporabi tam vključene sloge. Omogoča tudi spreminjanje teme preko otroške teme (več o tem kasneje).

5. Aktivirajte otroško temo

Na tej točki je otroška tema pripravljena na aktiviranje.

Če želite, mu lahko dodate posnetek zaslona, ​​kot je opisano v zgornjih navodilih. Poleg tega ga lahko bodisi zip ali dodate v WordPress prek Videz> Teme> Dodaj novo> Naloži temo ali tako, da preprosto dodate mapo wp-vsebina / teme.

Ko aktivirate temo, mora biti vaše spletno mesto videti tako kot nadrejeno.

6. Prilagodite oblikovanje

Tu se začne omenjeno detektivsko delo. Čas je, da spremenite zasnovo obstoječe teme tako, da bo spominjala na vaše prvotno spletno mesto HTML.

Na primer, ena prvih stvari, ki izstopa, je, da naša tema WordPress doda prostor nad glavo in pod nogo, ki je na našem spletnem mestu HTML.

html za wordpress preko strani otroške teme

Da bi to odpravili, si lahko ogledamo spletno mesto HTML z našim orodja za razvijalce brskalnika da bi našli oznako odgovorno. Ko to storimo, naletimo na to:

telo {
marža: 0;
}

Potem to storimo z mojo novo temo WordPress, kjer najdemo te sloge:

telo. spletna stran {
zgornja meja: 48px;
marža-top: 3.428571429rem;
zgornja meja: 48px;
marža-dno: 3.428571429rem;
}

Moj cilj je zdaj, da na temo WordPress uporabim stajling s spletnega mesta HTML. V tem primeru lahko to dosežemo tako, da v temo mojega otroka dodamo naslednje style.css:

telo. spletna stran {
marža: 0 samodejno;
}

Po shranjevanju ima tema WordPress nanjo uporabljene nove sloge:

html za wordpress prek primera urejena otroška tema

To je zato, ker vse, kar dodate v slogan za otroško temo, preglasi stile v nadrejenem. Vendar ostanek oznake ostane nedotaknjen, tako da lahko spremenite le pomembne stvari.

Če predlogo HTML5 uporabljate kot zaganjalnik in sodobno temo WordPress kot starš, bo ustrezalo veliko osnovnih oznak, kar vam bo olajšalo življenje.

Z otroškimi temami se lahko naučite veliko več, česar se lahko naučite tukaj. Ko končate s prilagoditvijo dizajna, je čas, da uvozite svojo vsebino. Pojdimo zdaj k temu.

C) Uvoz vsebine iz HTML-ja v WordPress z uporabo vtičnika

Končno na seznamu za premik iz HTML-ja v WordPress uporabljate obstoječo temo, kakršna je, in preprosto premikate svojo vsebino s svojega spletnega mesta HTML vanjo. To je najpreprostejši način - vse, kar morate storiti, je, da namestite in aktivirate temo po svoji izbiri (predvidevamo, da že zdaj veste, kako to storiti) in sledite spodnjim korakom.

Mimogrede, čeprav ta postopek ni preveč naporen, lahko stvari gredo narobe. Zaradi tega se prepričajte, da ustvarite varnostno kopijo spletnega mesta WordPress, preden začnete z njim.

1. Namestite uvozni vtičnik

Prva stvar, ki jo morate storiti, je namestiti vtičnik Uvoz HTML 2. Najlažji način za dosego tega je iti Vtičniki> Dodaj novo in ga poiščite po imenu. Ko ga najdete na seznamu (morda je dlje), kliknite na Namestiti zdaj. Aktivirajte ga, ko je končano.

html v WordPress uvoz vtičnik

2. Pripravite uvoz

Če želite hkrati uvoziti več strani, jih morate naložiti na isti strežnik kot namestitev programa WordPress. Vtičnik bo predlagal nekaj takega html-datoteke za uvoz  ime mape, vendar lahko izberete, kar želite. Prepričajte se, da si zapomnite ime poti.

Kot boste videli v nadaljevanju, lahko posamezne strani tudi uvozite eno za drugo. Za katero koli metodo pojdite na WordPress in Nastavitve> Uvoz HTML-ja. Zdaj bomo preučili najosnovnejše nastavitve. Če potrebujete dodatne informacije ali če je kaj nejasnega, glejte razdelek uradni priročnik za uporabnike.

Datoteke

html za uvoz datotek v WordPress

Konfigurirajte ta zaslon na naslednji način:

 • Imenik za uvoz - Vnesite pot, na katero ste pravkar kopirali obstoječe datoteke.
 • Stari URL spletnega mesta - Uporablja se za preusmeritve. Vnesite svoj stari URL. S tem se bomo znova ukvarjali kasneje v tem članku.
 • Privzeta datoteka - Običajno privzeta datoteka za mape na starem spletnem mestu index.html.
 • Razširitve datotek, ki jih želite vključiti - razširitve datotek, ki jih želite uvoziti.
 • Imeniki, ki jih je treba izključiti - Če na starem spletnem mestu imate imenike, ki jih ne želite uvoziti, jih vnesite tukaj.
 • Ohranite imena datotek - Če želite, da vtičnik samodejno uporablja imena datotek kot nov URL, potrdite to polje. To je smiselno, če so vaši naslovi zelo dolgi, ker jih običajno uvoznik uporabi za ustvarjanje polža.

Vsebina

Pod vsebino morate konfigurirati oznako HTML, ki vsebuje vsebino vašega spletnega mesta.

html v WordPress uvozno vsebino

Če želite to narediti, izberite možnost Oznaka HTML na vrhu. Nato konfigurirajte oznako v naslednjih treh poljih. Na primer, če je vaša vsebina v oznaki, imenovani

, informacije, ki bi jih vnesli div, id in glavno.

Druge nastavitve na tej strani bi morale biti samoumevne in omogočajo uvoz slik, dokumentov, posodabljanje notranjih povezav in drugo.

Naslov in metapodatki

html v WordPress uvozni naslov in metapodatke

Ta del je podoben vsebinskemu delu prej. Vendar se ukvarja z naslovi strani. Na začetku morate vtičniku povedati, kako so naslovi označeni v predlogi HTML, da jih lahko uvozi na pravo mesto.

Poleg tega lahko filtrirate odvečne stvari, kot je naslov spletnega mesta, saj jih teme WordPress pogosto privzeto prikazujejo. Če vaši naslovi prebivajo znotraj vsebine, lahko uvozniku tudi naročite, naj jih izbriše, tako da dvakrat niso vključeni.

Pomembno je, da se odločite, ali želite uvoziti staro vsebino, kot so objave ali strani. Ostalo je precej samoumevno in omogoča konfiguriranje nastavitev WordPress-a za nove strani.

Polja po meri

html v WordPress uvozna polja po meri

Če imate podatke, ki jih potrebuje uvoz, v polja po meri, lahko to nastavite tukaj.

Kategorije in oznake

html v WordPress uvozne kategorije in oznake

Tu lahko dodeljenim kategorijam, oznakam in formatom objav uvoženo vsebino dodelite. Vtičnik bo prikazal obstoječo taksonomijo na vašem spletnem mestu in tako olajšal ta korak.

Orodja

html v WordPress orodja za uvoz

Na tem zaslonu so navedena številna uporabna orodja za uspešen uvoz iz HTML-ja v WordPress.

3. Začnite uvažati

Ko končate, shranite nastavitve. To bo omogočilo Uvozi datoteke gumb. Kliknite, če želite začeti.

html v WordPress uvoz

(Opomba: tukaj lahko pridete tudi prek Orodja> Uvoz in nato nabiranje Zaženi uvoznik pod HTML možnost.)

Nato izberite, ali želite uvoziti imenik datotek ali eno samo datoteko (do nje morate brskati), nato pa pritisnite Pošlji. Nato bo vtičnik deloval.

Ko končate, bi morali imeti vse obstoječe vsebine na svojem mestu WordPress in jih oblikovati z novo temo. Če pa ste šli po drugi poti, mora biti vaše spletno mesto v bistvu enako kot prejšnje spletno mesto HTML. Lepo narejeno!

Dodatni koraki

Če nameravate spletno mesto WordPress namestiti na istem mestu, kjer je bilo nekoč statično spletno mesto HTML, morate še nekaj narediti, preden končate.

Prva je, da preverite URL-je na novo uvoženih objav in strani in se prepričate, da so prijazne iskalnikom (tj. Vključujejo ključne besede, po katerih se želite uvrstiti). Zelo preprosto je - pojdite na stran ali objavo in poglejte URL pod naslovom.

preverite trajne povezave po uvozu html-ja v wordpress

Če ga želite spremeniti, kliknite Uredi na desni strani, spremenite URL po svoji izbiri in pritisnite V redu.

Druga stvar je izvajanje preusmeritev s starih URL-jev na nove. Tako ne boste izgubili na obstoječi vrednosti SEO.

Če ste vdeli stari naslov spletnega mesta v vtičnik HTML, bo ustvaril kodo za preusmeritev za vas. To lahko kopirate in prilepite v datoteko.htaccess ki je na vašem strežniku (običajno v korenskem imeniku).

Do njega dostopate prek FTP, vendar boste morda morali omogočiti ogled skritih datotek, saj privzeto niso vidne. Nato uredite .htaccess in vnesite pravila.

Zavedajte se, da deluje le, če ste URL-je pustili nespremenjene. Če niste in želite nastaviti preusmeritve po meri, uporabite Vtičnik za preusmeritev. To je zelo udobna rešitev, ki sledi tudi vsakič, ko nekdo pristane na neobstoječem URL-ju na vašem spletnem mestu. Tako lahko tudi za te povezave izvedete preusmeritve.

Ali ste uspešno prešli iz HTML-ja v WordPress?

In to je to. Pravkar ste se naučili, kako pretvoriti statično HTML mesto v WordPress. Posledično ste postali del ene največjih skupnosti na spletu in dobili dostop do tisoč virov, da bi vaše spletno mesto bilo še boljše.

Glede na rešitev, ki ste jo izbrali zgoraj, ste že dobili vtis, kako deluje WordPress. Od tu naprej se je zelo enostavno razdeliti in potopiti globlje v ustvarjanje spletnih mest s platformo WordPress. Če potrebujete dodatno pomoč na tem področju, ima ta spletna stran veliko. Lahko se naučite, kako:

 • Prilagodite WordPress korak za korakom
 • Premaknite svoje spletno mesto s HTTP na HTTPS
 • Dodajte pisave po meri v WordPress
 • Pospešite spletno mesto WordPress
 • Na spletno mesto WordPress dodajte kontaktni obrazec

Poleg tega vam želimo veliko sreče z na novo kovanim spletnim mestom WordPress. Upamo, da boste uživali v sodelovanju z WordPressom enako kot mi.

Ste svoje spletno mesto iz HTML-ja premaknili v WordPress? Kakšne so bile vaše izkušnje? Še kakšen nasvet za dodajanje? Sporočite nam v spodnjem razdelku s komentarji.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map