Najemite spletnega razvijalca ali to storite sami?

Najem vodnika za spletno razvijalce ali naredi sam


Če želite ustanoviti novo spletno mesto – bodisi za poslovne namene ali za osebni projekt -, lahko uberete dve glavni poti:

 • A: Najemite spletnega razvijalca in jim pomagajte, da opravijo nalogo za vas
 • B: Ustvarite spletno mesto sami (strašljivo, vemo!).

Ko najamete spletnega razvijalca, lahko v bistvu vse svoje ideje / načrte naložite nanje in jih plačate 200 do 3000 dolarjev in samo počakajte na končni rezultat.

Prednosti in slabosti pri najemanju spletnega razvijalca v primerjavi z izdelavo spletnega mesta (WordPress) sami.

Če se vam mudi, je tu (skoraj) vse, kar morate vedeti, ne da bi se spuščali v podrobnosti:

Najemite spletnega razvijalca v primerjavi z izdelavo spletnega mesta (WordPress)
Najem spletnega razvijalcaNaredi sam
Potreben proračun: 500 do 500 USD za osnovno spletno mesto + 70 USD na leto za domeno in gostovanje.Potreben proračun: 70 USD / leto za domeno in gostovanje + (po izbiri) 40 USD za vrhunsko WordPress temo.
Nobena izkušnja z WordPressom ni potrebna.Potrebno je osnovno razumevanje, kako deluje WordPress.
Spletno mesto je mogoče izdelati po povsem prilagojeni zasnovi.Spletno mesto je zgrajeno na že pripravljeni WordPress temi.
Dodatno funkcionalnost je mogoče izdelati po meri.Dodatno funkcionalnost zagotavljajo vtičniki WordPress.
Razvijalec lahko registrirate ime domene in kupite gostovanje za vas.Registrirati boste morali ime domene in kupiti spletno gostovanje sami.
Vzpostavljeno je lahko poljubno spletno mesto.Običajno dobro za izdelavo osnovnih spletnih mest.
Z vaše strani zahteva manj časa.Zahteva veliko časa z vaše strani.

S tem ne bo več pozornosti, tukaj je bolj poglobljena razčlenitev teme:

(Sledi navodila po korakih – to je vodnik za vsak korak, poskusili vam bomo pomagati pri sprejemanju te odločitve glede na vaše zahteve in raven izkušenj s spletnimi mesti na splošno.)

1. Ali imate proračun?

Težava št. 1 pri spletnih razvijalcih je, da so ponavadi dragi.

Čeprav so povprečja na trgu zelo široka, lahko varno ocenimo, da vam najem razvijalca lahko povrne karkoli od 500 do 5000 USD za osnovno spletno mesto.

Tako deluje trg. Govorimo o ljudeh, ki to počnejo profesionalno … od tod živeti si morajo, od tod hraniti morajo otroke, od tod plačati morajo račune itd.

Prvo vprašanje, ki si ga zastavite, je torej, imate na svojem spletnem mestu vsaj 500 do 1000 USD ali več?

V tem primeru lahko razmislite o najemu spletnega razvijalca. Če ne… no, imate odgovor – stvar sami gradite. V tem primeru ne skrbite – imamo res kul vodnik, ki vas bo vodil skozi postopek po korakih.

2. Ali poznate WordPress?

Zdaj ne govorimo o nekaterih naprednih, pridobljeni v preteklih letih znanje tukaj.

Na tem mestu je potrebno osnovno razumevanje, kako delati z WordPressom – objavljati objave, strani, nameščati vtičnike, nameščati teme.

Če je to takoj “da” ali pa ste se pripravljeni učiti v nadaljevanju, morate sami izdelati spletno mesto WordPress. (Tukaj je naša predstavitev WordPress-a, da bomo šli v pravo smer.)

Če vas ne moti ali preprosto nimate časa vlagati v pridobivanje takšnega znanja, potem žal! Čeprav je WordPress relativno enostavno obvladanje, ni hoditi-brez-priprave enostavno. Potrebovali boste pomoč razvijalca.

3. Ali želite uporabiti temo WordPress ali pridobiti popolnoma prilagojen dizajn?

V uradnem imeniku je na voljo več kot 4500 najboljših prilagodljivih tem in verjetno 2-5-krat več kot na premijskem trgu.

Ob vsem tem obilju najti temo, ki je 99% popolna za vaše potrebe, ni težko … zamudno – da, a težko – ne!

Očitno ne boste potrebovali razvijalca, ki bi vam pomagal iskati teme. To lahko storite sami. Nekaj ​​običajnih mest, na primer:

Če pa potrebujete nekaj povsem po meri, je izdelava takega sama resnično težka. Kar govorimo tukaj, je v bistvu gradnja povsem nove teme / oblikovanja WordPress iz nič. Če želite to narediti, potrebujete strokovno pomoč.

Na kratko – če ste na svoji spletni strani našli temo, ki vam je všeč in jo želite uporabljati, lahko stvari nastavite sami. Razvijalec ni potreben.

4. Ali potrebujete poljubno funkcionalnost, ki je ne morete najti v vtičniku WordPress?

WordPress teme so ena stran spektra, WordPress vtičniki so druga. Trg vtičnikov je morda celo 10-krat večji.

In to je dobro! Z več kot 45.000 (!) Vtičniki, ki so na voljo v uradnem imeniku, je iskanje gotovo takšnih, ki nudijo potrebno funkcijo. Podobno kot pri izdelkih Apple – “za to obstaja aplikacija!” – na voljo je vtičnik WordPress za skoraj vse funkcije, ki jih je mogoče zamisliti. Vtičnike lahko iščete tukaj:

Skratka, če lahko najdete vse funkcije, ki jih potrebujete bodisi v WordPressu bodisi prek vtičnikov, verjetno ne boste potrebovali razvijalca, da bi vtičnike namestil namesto vas.

V redkem primeru 1 na 1000 boste morda potrebovali funkcijo, ki ni na voljo prek vtičnika. Mogoče iščete nekaj povsem izvirnega, ki je ključnega pomena za vaše poslovanje. Ali nekaj, kar ima preprosto razlikovalni dejavnik v primerjavi s konkurenco na njihovih spletnih mestih itd. Če je to vaše stanje, potrebujete razvijalca, ki bi to funkcijo sestavil za vas.

5. Ali ste udobni okoli imen domen in gostovanja?

Nazadnje, govorimo o najbolj tehničnih vidikih pri gradnji novega spletnega mesta – za delovanje vsega potrebujete ime domene in račun gostovanja..

Iskreno povedano, pridobiti enega ali drugega ni tako težko, kot bi nekateri želeli, da verjamete.

Najprej samo zato, da se prepričamo, da smo na isti strani:

 • Ime domene je naslov vašega spletnega mesta v internetu. Ime domene tega spletnega mesta je websitesetup.org. Če želite dobiti ime domene, morate samo poiskati registrar domene in ga kupiti.
 • Na spletnem mestu je shranjen račun gostovanja – ali spletni strežnik (vključuje vse datoteke in podatke vašega spletnega mesta). Več o temi tukaj.

Kot rečeno, čeprav se morda sliši zastrašujoče, pridobiti ime domene in gostovanje ni težko. Če se na primer odločite, da boste sodelovali s podjetjem, kot je SiteGround (eno od naših pregledanih podjetij), lahko pridobite domeno in vse na enem mestu.

SiteGround vas bo skozi postopek prijave prijavil ročno. Na koncu boste prikazali registrirano ime domene, nastavljen gostiteljski račun in celo čist primerek WordPress-a, nameščen na tem računu za gostovanje. Zelo priporočljivo!

(Če želite WordPress namestiti ročno, sledite tem navodilom.)

Če vse, kar tukaj govorimo, ne zveni posebej vabljivo, boste morda želeli najeti razvijalca, ki bo za vas opravil vse tiste naloge, povezane z gostovanjem in domeno..

Končna razsodba: najem spletnega razvijalca ali izdelava spletnega mesta?

Če upoštevamo vse zgoraj navedeno, lahko to povzamemo:

Kateri od teh vas bolje opisuje?

(A)(B)
 • Vse, kar potrebujem, je “osnovna spletna stran.”
 • Poznam s WordPressom ali se bom učil.
 • Za svoje spletno mesto sem našel (ali bom našel) temo WordPress.
 • Za dodatno funkcijo bom uporabil obstoječe vtičnike.
 • Lahko se lotim (ali sem pripravljen poskusiti) nastavitve domenskega imena in gostovanja.
 • Imam čas, potreben za to.
 • Imam najmanj 500 do 1000 USD, ki jih porabim za spletno mesto.
 • Potrebujem funkcionalnost po meri. (V tem primeru bo cena nekoliko večja …)
 • Potrebujem načrt po meri. (V tem primeru dodajte še 500 USD +.)
 • Ne zanima me registracija domen ali gostovanje.
 • Imam malo časa za delo na svojem spletnem mestu.
 • Če ste (A) tip osebe, ki jo lahko pojdi naprej in stvar gradi sama. Tukaj je naš vodnik za začetek.
 • Če ste bolj všeč (B), najem spletnega razvijalca.

To kar precej povzema. Resnično ni univerzalno boljše poti med tema dvema. Glede na vaše potrebe bo eden vedno boljši od drugega. Vprašanje je, kakšna so vaša pričakovanja in koliko časa in denarja lahko vložite.

Če želite spletno mesto izdelati sami, preberite ta navodila po korakih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me