Kako varnostno kopirati in obnoviti WordPress

Kako varnostno kopirati in obnoviti WordPressAli vodite poslovno spletno stran, spletno trgovino ali blog s hobiji; eno je gotovo: izvajati morate reden urnik rezervnih kopij. Varnostno kopiranje spletnega mesta je ključnega pomena, saj vam omogoča umirjenost in zagotavlja, da lahko preprosto obnovite spletno mesto, če se zgodi najhujše.


Varnostna kopija vas ščiti pred hekerji, zlonamerno programsko opremo in nenamernimi izpadi strežnikov, ki bi lahko v nasprotnem primeru naredili vaše spletno mesto neuporabnega ali povzročili obnovo spletnega mesta iz nič..

Na srečo varnostno kopiranje vašega spletnega mesta ni težko in ga je mogoče storiti brezplačno zahvaljujoč številnim rezervnim vtičnikom WordPress. Nekateri od teh vtičnikov celo olajšajo obnovitev spletnega mesta iz varnostne kopije brezplačno in v tem članku vam bomo pokazali, kako to storiti.

Kako varnostno kopirati in obnoviti spletno mesto WordPress z varnostno kopijo

Eden najlažjih načinov za varnostno kopiranje spletnega mesta WordPress je brezplačen Rezervni stražar vključiti.

Rezervni stražar

Pregled dodatka za varnostno kopijo

Backup Guard je brezplačni vtičnik z več kot 70000 aktivnimi namestitvami in 4,5-zvezdno oceno. Je eden redkih vtičnikov, ki ponuja brezplačno varnostno kopiranje in obnovitev. Je tudi zelo enostaven za uporabo. Glavne funkcije vključujejo:

 • Ročno varnostno kopirajte spletno mesto tolikokrat, kot želite
 • Izberite med varnostno kopijo datotek, baze podatkov ali obojega
 • Naložite varnostne kopije v računalnik ali jih shranite v Dropbox
 • Z enim klikom obnovite spletno mesto iz varnostne kopije
 • Prekličite postopek varnostne kopije
 • Podpora za večstranske namestitve WordPress

Zdaj, ko veste, kaj vse je vključeno, poglejmo, kako uporabiti vtičnik Backup Guard za varnostno kopiranje in obnovitev spletnega mesta WordPress.

1. Namestitev varnostne kopije

Prvi korak je namestitev dodatka Backup Guard. Na nadzorni plošči WordPress pojdite na Vtičniki> Dodaj novo. Poiščite varnostno kopijo, nato prenesite in namestite vtičnik. Ko je nameščena, kliknite ikono Aktivirajte gumb. Zdaj ste pripravljeni začeti varnostno kopiranje spletnega mesta WordPress.

Namestitev varnostne kopije

2. Varnostno kopiranje spletnega mesta WordPress z varnostno kopijo

Če želite varnostno kopirati spletno mesto z varnostno kopijo, pojdite na Varnostno kopiranje> Varnostne kopije. Vse kar morate storiti je, da pritisnete gumb za varnostno kopiranje. Vtičnik vam bo omogočil, da poimenujete varnostno kopijo in izberete, ali želite popolno varnostno kopijo ali po meri.

Varnostne kopije z varnostno kopijo

Če izberete možnost po meri, lahko izberete, ali želite varnostno kopirati datoteke ali bazo podatkov. Prav tako se lahko odločite za nalaganje varnostne kopije v oblak, vendar boste morali najprej povezati svoj račun Dropbox. Pojdite na Varnostno kopiranje> Cloud in preklopite na ON.

Nato boste preusmerjeni na spletno mesto Dropbox, kjer boste morali odobriti povezavo vtičnika. Preprosto kliknite Pooblasti in boste preusmerjeni nazaj na nadzorno ploščo WordPress, kjer vidite, da je bil vaš Dropbox račun povezan.

Backup Guard Dropbox Povezava

Za to vadnico smo izbrali možnost Popolna varnostna kopija in poimenovali mojo varnostno kopijo Test Backup. Uporabite lahko konvencijo o poimenovanju za mesec in leto, da boste lahko brez težav spremljali varnostne kopije.

Ko konfigurirate varnostno kopijo, preprosto pritisnite Rezerva gumb in počakajte, da se varnostna kopija konča. Nato lahko prenesete varnostno kopijo in jo shranite v računalnik ali zunanji trdi disk.

3. Načrtovanje varnostnih kopij

Ročno varnostno kopiranje spletnega mesta je enostavno, vendar je lahko dolgočasno spremljati zadnjič, ko ste naredili varnostno kopijo spletnega mesta. Zato je možnost načrtovanja varnostnih kopij in njihovo redno dogajanje odlična lastnost.

Če želite načrtovati varnostne kopije z varnostno kopijo, pojdite na Varnostno kopiranje> Urnik. Najprej preklopite na ON in nato vnesite ime za rezervni razpored. Za to vadnico smo jo poimenovali Tedenske varnostne kopije.

Načrtovanje varnostnih kopij z Varnostno kopijo

Naslednja možnost je izbira frekvence za varnostno kopiranje. Izbirate lahko med uro, dnevno, tedensko ali mesečno varnostno kopijo. Moje smo postavili na teden.

Nazadnje lahko nastavite, ali želite izvesti popolno ali po meri varnostno kopijo, kot ste to storili z ročno možnostjo. Izbrali smo popolno varnostno kopijo in ostalo nam je le še klikniti Shrani gumb.

4. Obnovitev varnostne kopije z varnostno kopijo

Če želite obnoviti varnostno kopijo z Varnostno kopijo, pojdite na Varnostno kopiranje> Varnostne kopije. Videli boste seznam vseh varnostnih kopij, izvedenih na vašem spletnem mestu. Če želite obnoviti spletno mesto iz kakršne koli varnostne kopije, kliknite zeleno ikono za obnovitev in počakajte, da se postopek konča.

obnovitev varnostne kopije varnostne kopije

Ko konča, lahko preverite svoje spletno mesto in se prepričate, ali vse deluje, kot mora.

Backup Guard Pro

Omeniti velja, da ima Backup Guard Pro a premium različica če potrebujete več funkcij. Pro različica vključuje naslednje:

 • Več nadzora nad možnostmi varnostnega kopiranja, kot je možnost vključitve ali izključitve določenih datotek in map
 • Obvestila po e-pošti za uspešno varnostno kopiranje
 • Možnost selitve vašega spletnega mesta iz ene domene v drugo
 • Več načrtovanih varnostnih kopij
 • In več

Plačani načrti se začnejo pri 25 USD in vključujejo leto podpore in posodobitve.

Kako varnostno kopirati in obnoviti spletno mesto WordPress s programom UpdraftPlus

Backup Guard je odlična izbira za varnostno kopiranje spletnega mesta, če želite hitro in enostavno rešitev. Vendar je na prostem načrtu nekoliko omejen, še posebej ko gre za možnosti za rezervno shranjevanje. Če želite bolj trden vtičnik, je UpdraftPlus še ena dobra izbira.

UpdraftPlus

Pregled dodatka UpdraftPlus

UpdraftPlus ima več kot 2 milijona aktivnih namestitev in oceno 5 zvezdic. Tako kot Backup Guard je tudi eden redkih brezplačnih vtičnikov varnostnih kopij, ki ponuja tako varnostno kopiranje kot obnovitev. Prosti načrt ponuja nekoliko več funkcij, ki vključujejo:

 • Izvedite ročne ali načrtovane varnostne kopije
 • Možnost ločevanja varnostnih kopij datotek in baz podatkov
 • Shranite varnostne kopije v Dropbox, Amazon S3 in Rackspace
 • Vaše spletno mesto lahko razdeli na več arhivov
 • Samodejno nadaljuje in znova poskuša neuspešne prenose
 • Preprosto obnovite spletno mesto iz varnostne kopije

Glede na to si poglejmo, kako lahko uporabite UpdraftPlus za varnostno kopiranje in obnovo spletnega mesta WordPress.

1. Namestitev UpdraftPlus

Če želite namestiti UpdraftPlus, pojdite na nadzorno ploščo svojega spletnega mesta in kliknite na Vtičniki> Dodaj novo. Poiščite UpdraftPlus, kliknite Namestite, in nato kliknite Aktivirajte ko je vtičnik nameščen. Vtičnik vam bo nato na kratko ogledal nastavitve in možnosti.

Namestitev UpdraftPlus

2. Varnostno kopiranje spletnega mesta WordPress s programom UpdraftPlus

Če želite varnostno kopirati spletno mesto WordPress z UpdraftPlus, pojdite na Nastavitve> Varnostne kopije UpdraftPlus. S klikom na modri gumb Backup lahko opravite prvo ročno varnostno kopijo.

Varnostne kopije z UpdraftPlus

Izberete lahko, ali želite varnostno kopirati datoteke, bazo podatkov ali oboje in nato pritisnite gumb za varnostno kopiranje zdaj.

3. Načrtovanje varnostnih kopij

UpdraftPlus vam omogoča načrtovanje varnostnih kopij. Če želite ustvariti rezervni razpored, kliknite na Nastavitve zavihek v UpdraftPlus. Tam boste lahko nastavili urnik za varnostno kopiranje datotek in varnostno kopiranje baz podatkov.

Lahko jih nastavite tako, da jih hkrati varnostno kopirate ali pa nastavite, da se dnevno bazirajo z varnostnimi kopijami datotek in nastavite, da se datoteke arhivirajo na teden, odvisno od tega, kako pogosto objavljate nove objave ali spreminjate druge spremembe na svojem spletnem mestu.

Ko nastavite svoj urnik, boste morali povezati UpdraftPlus na mesto za shranjevanje. Izberite možnost shranjevanja, izberite datoteke, ki naj bodo vključene v varnostno kopijo, in shranite spremembe. Nato boste morali slediti pozivom, ki se pojavijo v pojavnih oknih, da odobrite povezavo.

UpdraftPlus Dropbox Povezava

Ko je postopek avtorizacije končan, bo vaše spletno mesto samodejno varnostno kopirano v skladu z vašim urnikom.

4. Obnovitev varnostne kopije z UpdraftPlus

Obnovitev spletnega mesta z UpdraftPlus je prav tako enostavna kot varnostno kopiranje. Pojdite do Varnostno kopiranje / obnovitev pod Nastavitve> Varnostne kopije UpdraftPlus. Videli boste seznam vseh varnostnih kopij, ki so bile posnete na vašem spletnem mestu.

Če želite obnoviti spletno mesto, kliknite gumb Obnovi. Nato boste morali izbrati, kaj obnoviti. To vključuje datoteke, bazo podatkov, teme, vtičnike in druge elemente vašega spletnega mesta.

Izberite želene elemente in pritisnite gumb Obnovi. Nato bo vtičnik obnovil delovanje in vam omogočil vrnitev na nadzorno ploščo. Datoteko dnevnika lahko tudi prenesete, če se morate obrniti na ekipo za podporo vtičnika.

Obnovitveni uspeh UpdraftPlus

UpdraftPlus Premium

UpdraftPlus ima a premium različica, ki ponuja še več funkcij. Tej vključujejo:

 • Postopno varnostno kopiranje
 • Enostavno podvojite ali prestavite spletna mesta (s programom Migrator)
 • Združljivo z več omrežji / več omrežji
 • Varnostno kopiranje datotek in baz, ki niso WP, na več oddaljenih destinacij
 • Še več destinacij za shranjevanje, ki vključujejo OneDrive BackBlaze, Azure in SFTP.
 • Šifriranje baze podatkov
 • Napredno poročanje
 • In več

Premium načrti se začnejo pri 87,50 USD za dve strani in leto posodobitev in podpore.

UpdraftPlus ali Backup Guard: Kateri vtičnik naj izberete?

Oba vtičnika, omenjena v tej vadnici, sta odlična možnost za varnostno kopiranje in obnovo vašega spletnega mesta WordPress brezplačno. Če se sprašujete, katero možnost izbrati, je to, kar morate vedeti.

Če želite preprosto, enostavno in brez pretiravanja rešitev, nadaljujte Rezervni stražar. Ta vtičnik je odlična izbira, če imate preprosto spletno mesto, ki ne objavlja vsebine pogosto.

Če pa želite več možnosti shranjevanja in možnost, da brezplačno razporedite različne urnike varnostnih kopij za vašo bazo podatkov in datoteke UpdraftPlus. Ta vtičnik je odlična izbira, če imate spletno mesto, ki objavlja veliko vsebine ali če želite več nadzora nad svojimi varnostnimi kopijami.

Končne misli

Varnostno kopiranje spletnega mesta WordPress je potrebno, če želite zagotoviti, da bo vaše spletno mesto varno in varno. Tako boste imeli mir, da lahko preprosto obnovite svoje spletno mesto in nadaljujete z običajnim poslovanjem, namesto da bi obnovili spletno mesto..

Zdaj veste, kako varnostno kopirati in obnoviti spletno mesto WordPress, tako da ni opravičila za zamudo. Prenesite katerega od vtičnikov, omenjenih v tej vadnici, in nastavite rezervni razpored.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map