Kako prenesti svojo spletno stran na eHost

Posodobitev za leto 2017: eHost je bil prodan novemu vodstvu in hitro propadel, kot lahko vidite v mojem posodobljenem pregledu eHost. Zaprli so se v letu 2017, zato je treba spodnji vodnik obravnavati kot splošne smernice za prenos spletnih strani.


Kot morda že veste, eHost trenutno ne sprejema dohodnih prenosov domen.

Z drugimi besedami, če imate na primer svojo domeno registrirano pri FatCow in želite svoje spletno mesto prenesti na drugega gostitelja, kot je BlueHost (naš najboljši izbor), morate ime svoje domene zadržati nekje drugje in ga usmeriti na svoje eHost račun z nastavitvami DNS pri vašem registrarju.

Za mnoge ljudi to verjetno zveni tako zmedeno. Olajšamo, korak za korakom:

Tukaj je tisto, kar boste potrebovali:

 • dostop do vašega obstoječega računa gostovanja pri drugem gostitelju.
 • račun gostovanja cPanel (ni več na voljo na eHostu)
 • Morebiti potrebujete račun pri registratorju domene, kot je NameCheap (kupone tukaj)

Začnimo!

1. korak – Prenesite datoteke spletnega mesta

Povežite se s starim računom gostovanja gostitelja prek FTP in prenesite vse datoteke.

2. korak – Prenos podatkovne baze (če je primerno)

Prenesite varnostne kopije svojih baz podatkov iz starega računa gostovanja. To lahko storite tako, da se prijavite v phpMyAdmin, izberete zbirko podatkov, ki jo želite varnostno kopirati, in nato izvozite, kar bo na vaš računalnik preneslo datoteko .sql..

3. korak – Naložite datoteke na svoj eHost račun

Povežite se s svojim računom eHost prek FTP in naložite vse datoteke, ki ste jih naredili v 1. koraku.

4. korak – Uvozite svoje baze podatkov v svoj račun eHost (če je primerno)

 • Prijavite se v svoj račun eHost cPanel in poiščite “Čarovnik za ustvarjanje podatkovnih baz”
 • Sledite korakom za ustvarjanje nove baze podatkov in novega uporabnika baze podatkov ter dajete uporabnikom vsa privzeta dovoljenja.
 • Poskrbite, da boste shranili uporabniško ime in geslo, ki ste ju ustvarili za to novo bazo podatkov, saj ju boste potrebovali pozneje.
 • Vrnite se na cPanel in poiščite phpMyAdmin. Pojdite na phpMyAdmin in izberite bazo, ki ste jo pravkar ustvarili. Nato pojdite na »Uvozi« in kliknite izberite datoteko. V oknu, ki se pojavi, izberite datoteko za varnostno kopiranje baze podatkov, ki ste jo prenesli prej v 2. koraku
 • Uvozil bi se moral uspešno, in končali ste.

5. korak – Preverite nastavitev datotek za uporabnike / gesla baze podatkov

Če vaše spletno mesto uporablja bazo podatkov, ima skoraj zagotovo nekje konfiguracijsko datoteko. Na primer na spletnih mestih WordPress, ki je wp-config.php v glavni mapi vašega spletnega mesta. Odprite datoteko in preverite, ali so omenjene ime baze podatkov, uporabnik baze podatkov in uporabniško geslo baze podatkov. Spremenite jih tako, da se ujemajo z imenom in poverilnicami za bazo podatkov, ki ste jo ustvarili v delu 4. koraka.

6. korak – Določite, ali morate prenesti svojo domeno

Če vam stari ponudnik gostovanja omogoča, da prekličete svoj račun za gostovanje, vendar še naprej plačujete samo za registracijo domenskega imena, potem lahko preidete na 7. korak.

Če vam stari ponudnik gostovanja ne dovoljuje obdržati imena vaše domene, razen če ne plačate tudi načrta gostovanja, prenesite svoje ime domene na drugega registrarja, na primer NameCheap, kar sem priporočil v razdelku »Kaj boste potrebovali« na vrhu te strani.

7. korak – DNS domene (strežniki imen domen) nastavite tako, da kaže na eHost

Ko ste se prijavili v eHost, bi morali od eHosta prejeti e-pošto in potrditi podatke o vašem računu in povedati strežnike imen, na katere boste morali usmeriti svojo domeno. Izgledajo lahko kot ….

Na primer »ns1.ehost.com« in »ns2.ehost.com«. Lahko pa bi bili drugačni. Če iz nekega razloga nimate izvirnega e-poštnega sporočila, sledite spodnjim korakom:

 • Prijavite se v svoj eHost račun in na levem meniju kliknite Moja mesta.
 • Poiščite račun cPanel, na katerega želite usmeriti ime svoje domene, in kliknite gumb Upravljanje
 • V notranjosti cPanela na levi plošči poiščite in kliknite povezavo »Informacije o strežniku«. Če ga ne vidite, kliknite »Razširi statistiko«, da ga prikažete.
 • Tu boste našli svoje ime strežnika.
 • Pojdite na to stran (nov zavihek) in v tabelo vnesite / prilepite ime strežnika. Pokazali vam bodo vaše imenike.
 • Zapišite te strežnike imen.

Zdaj pojdite registrator domene in uredite nastavitve DNS za svoje ime domene. Spremenite strežnike imen na tiste, ki ste jih dobili od eHosta.

Namig: Počakajte približno 24 ur, preden na svojem spletnem mestu opravite kakršno koli delo. Če se spremembe strežnika imen lahko širijo po vseh ponudnikih internetnih storitev po svetu, lahko traja do 24 ur. Razlog, ki ga poudarjam, je, da čeprav ste spremenili strežnike imen, ob obisku v brskalniku morda še vedno prikazuje vaše spletno mesto iz starega računa za gostovanje, tako da bi vse spremembe, ki ste jih naredili, izginile, ko se bo DNS v celoti razširil..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map