Kako prenesti svoje spletno mesto v WebHostingHub

Ali lahko svoje spletno mesto prenesem na WebHostingHub?

Gostovalno podjetje WebHostingHub podpira in omogoča prenose na spletnem mestu, zato je odgovor zagotovo pritrdilen. Da, lahko spletno mesto prenesete v WebHostingHub. Pravzaprav je prenos vašega spletnega mesta v WebHostingHub preprost postopek. Vendar moramo najprej jasno določiti, kaj morate prenesti, ne samo spletno mesto in ne domena ali želite svojo domeno prenesti v WebHostingHub. Tehnično obstaja osnovna razlika med samo prenosom vašega spletnega mesta na novega gostitelja in prenosom vaše domene. Čeprav se za nekatere to lahko sliši enako, v resnici ni.


Vidite, razlika je v tem, da sta v osnovi registracija domen in gostovanje domen, znana tudi kot gostovanje spletnih strani, kot dve različni stvari. Registracija domenskega imena je vaše lastništvo imena domene, ki razen nastavitev, ki ste jih naredili na nadzorni plošči registrarja, nima veliko zveze z vašim dejanskim gostovanjem, medtem ko je Domain Hosting podjetje, ki je lastnik strežnika, na katerega ste postavili svoje spletno mesto, vključno z datotekami in mapami. Vaš spletni strežnik ne mora biti isto podjetje, kjer ste registrirali svojo domeno.

Naslednja razprava se osredotoča na vprašanje prenosa spletnega mesta in ne domene.

Ali obstaja enostaven način za prenos mojega spletnega mesta v WebHostingHub?

Eden najlažjih načinov za prenos spletnega mesta, ki ga prej gosti drug gostitelj, na WebHostingHub je uporaba cPanela. To je seveda, če vaš prejšnji gostitelj uporablja cPanel. V takem primeru bi moral biti postopek prenosa vašega spletnega mesta veliko lažji. Najprej morate ustvariti varnostno kopijo cPanel v podjetju, ki trenutno gosti vaše spletno mesto. Ko ustvarite varnostno kopijo, jo morate prenesti na namizje s pomočjo FTP ali s povezave za prenos, ki je na voljo v cPanelu vašega gostitelja. Po končanem prenosu ga morate naložiti in znova uporabiti FTP v / home imenik vašega novega računa WebHostingHub. Seveda to pomeni, da bi morali pred začetkom prenosa spletnega mesta imeti račun pri WebHostingHub. Ko je prenos naložen, morate zahtevati, da WebHostingHub povrne varnostno kopijo za vas. V ta namen morate obvestiti podjetje, v katero ste naložili varnostno kopijo. Podjetje vas lahko tudi zahteva, da za preverjanje navedete svoje geslo ali zadnje štiri številke vaše kreditne kartice.

Po obnovitvi varnostne kopije cPanel preizkusite svoje spletno mesto s pomočjo začasnega URL-ja, ki je na voljo v vašem e-poštnem sporočilu. Ko preizkusite in ugotovite, da spletno mesto deluje, lahko zdaj spremenite nastavitve DNS svoje domene tako, da ga usmerite na strežnike WebHostingHub. To lahko storite tako, da se prijavite v registrar domene in spremenite strežnike imen v ns1.webhostinghub.com in ns2webhostinghub.com. Po uveljavitvi spremembe počakajte približno 4 do 24 ur, da spremembe začnejo veljati.

Kaj naj naredim za prenos svoje domene?

Če želite spletno mesto preseliti na WebHostingHub, morate slediti naslednjim korakom:

 •  Najprej datoteke FTP prenesite na namizje s pomočjo odjemalca FTP. Upoštevajte, da FTP ne bo mogel dostopati do baz podatkov MySQL, zato če vaš prejšnji gostitelj ponuja phpMyAdmin za upravljanje baz podatkov, boste morda morali izvoziti bazo v phpMyAdmin.
 •  Ko je prenos končan, morate datoteke naložiti v bazo podatkov WebHostingHub in znova uporabiti odjemalca FTP. Vendar se tokrat povežete s ponudnikom gostovanja, ki je WebHostingHub. Če vaše spletno mesto uporablja bazo podatkov, morate najprej ustvariti bazo v cPanelu in jo nato uvoziti s pomočjo phpMyAdmin.
 •  Po nalaganju in postavitvi datotek na ustrezno mesto je čas, da preverite, ali vaša spletna stran deluje. Če želite preskusiti svoje spletno mesto, uporabite začasni URL, ki je naveden v prejetem e-poštnem sporočilu. Pomembno je upoštevati, da bo za vse račune WebHostingHub nova privzeta mapa public_html.
 •  Ko je preizkus končan, morate svojo domeno usmeriti na strežnike imen WebHostingHub tako, da se prijavite v vmesnik za upravljanje domene registrarja in spremenite strežnike imen v ns1.webhostinghub.com in ns2.webhosting.com.
 •  Počakajte vsaj 4 ure do 24 ur, da spremembe začnejo veljati, vendar priporočamo, da občasno.  

Kako izvozim bazo podatkov MySQL v phpMyAdmin?

Ker FTP ne more dostopati do baz podatkov, boste morda morali izvoziti svojo bazo podatkov MySQL v phpMyAdmin. To vam omogoča, da naredite varnostno kopijo baze podatkov, ki jo lahko uporabite za prenos baze podatkov na drug strežnik ali preprosto za hrambo. Za izvoz baze podatkov MySQL morate slediti naslednjim korakom:

 •  Najprej se morate prijaviti v cPanel.
 •  Nato kliknite ikono phpMyAdmin, ki jo najdete v Podatkovnih bazah.
 • S seznama v levem meniju izberite bazo podatkov, ki jo želite izvoziti, s klikom na ime baze podatkov.
 • Nato kliknite zavihek Izvozi.
 • Prepričajte se, da so izbrane vse tabele in možnost SQL.
 •  Nato v razdelku »Struktura« omogočite možnost »Dodaj TABLE DROP / VIE / PROCEDURE / FUNCTION«.
 • Če je vaša baza podatkov velika, lahko datoteke stisnete tako, da izberete »zip« ali »gzipped«. Prepričajte se, da je izbrana možnost »Shrani kot datoteko«.
 •  Nato kliknite gumb Pojdi, ki se nahaja na spodnjem delu zaslona.
 •  Če želite prenesti izvoz baze podatkov na lokalno namizje, ob pozivu za odprtje ali shranjevanje datoteke izberite »Shrani«. Prepričajte se, da ste v celoti upoštevali ime datoteke in mesto shranjevanja varnostne kopije.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me