Kako preklopiti spletne gostitelje za vaše WordPress spletno mesto


Kako preklopiti spletne gostiteljeUgotoviti, kako preklopiti spletne gostitelje, je lahko zastrašujoča naloga. Vendar pa obstaja več razlogov, zakaj bi morali.


Kjer gostite svoje spletno mesto, vpliva veliko stvari – varnost, hitrost spletnega mesta in varnostno kopiranje. Poleg tega obstaja veliko vrst spletnega gostovanja in morate poskrbeti, da boste izbrali pravega za svoje potrebe.

Če jih vaš trenutni ponudnik ne izpolnjuje več, je čas za spremembo.

Kako premaknete spletno mesto z enega gostitelja na drugega? Prav o tem bomo govorili v tem pregledu.

Pripravljeni? Potem pa gremo naprej!

Hitra opomba: Nekateri najboljši ponudniki gostovanja WordPress ponujajo brezplačne storitve selitve. To pomeni, da bodo poskrbeli za vse, kar je potrebno za zamenjavo spletnih gostiteljev za vas. Preden se lotite spodnjih postopkov, se je vredno posvetovati z novim ponudnikom.

Zberite svoje vire

Za prehod iz enega spletnega gostitelja v drugega potrebujete naslednje:

 • Dostop do obeh računov gostovanja – Med postopkom boste morali spremeniti stare in nove račune gostovanja. Če niste prepričani v svoje poverilnice za nobeno od obeh, je zdaj čas, da to ugotovite.
 • Dostop do vaše baze podatkov – Za prehod z enega spletnega gostitelja na drugega je potreben dostop do baze podatkov vašega spletnega mesta. To se pogosto zgodi na upravnem območju vašega računa za gostovanje, kar pomeni, da obstaja še en razlog, da se prepričate, kako veste, kako priti do tja.
 • Odjemalca FTP – Vsak primer, o katerem razpravljamo spodaj, zahteva premikanje podatkov s FTP strežnika ali nanj. Za to potrebujete odjemalca FTP. Odlična brezplačna možnost je FileZilla, lahko pa uporabite katero koli stranko po vaši izbiri.
 • Urejevalnik besedil – Za spreminjanje pomembnih datotek potrebujete tudi urejevalnik kode. Ena najboljših možnosti je Beležnica++ (brezplačno je tudi), vendar lahko greste karkoli želite.

Vse skupaj? Kul, nato pa pojdimo desno v preklop spletnih gostiteljev za vaše WordPress spletno mesto.

Ročno premikanje spletnega mesta z enega gostitelja na drugega

Začeli bomo tako, da stikalo opravimo ročno. Če iščete rešitev, ki uporablja vtičnik WordPress, preprosto pomaknite se navzdol.

1. Varnostno kopirajte datoteke

Prva stvar je varnostno kopiranje datotek spletnega mesta. To bo verjetno trajalo najdlje, zato začnimo s tem. Prvi korak je prijava v vaš FTP strežnik. Preprosto zaženite odjemalca FTP, o katerem smo govorili, vstavite svoje poverilnice in se povežite.

Po tem poiščite korenski imenik spletnega mesta WordPress (če privzeto ni vaša ciljna stran) in označite vse datoteke.

kako preklopiti spletne gostitelje - prenos datotek wordpress s filezilla

Upoštevajte, da vaše spletno mesto morda vsebuje datoteke, ki privzeto niso vidne (npr .htaccess). Zato bodite prepričani, da vaš odjemalec FTP prikazuje tudi te datoteke. V FileZilla boste to možnost našli pod Strežnik> Prisili prikazovanja skritih datotek.

Ko označite vse datoteke, jih kopirajte v imenik v računalniku. To lahko traja nekaj časa, odvisno od velikosti vašega spletnega mesta, zato se bomo medtem prešli na korak dva.

2. Izvoz baze podatkov

Baza podatkov je drugi del vašega spletnega mesta. Način dostopa do njega se razlikuje od gostitelja do gostitelja. V večini primerov ste na phpMyAdmin:

phpmyadmin glavna plošča

Na levi strani izberite bazo podatkov, ki jo želite izvoziti. Če ne veste, kateri je, preprosto preverite wp-config.php datoteka vašega trenutnega spletnega mesta, kjer piše:

definiraj ('DB_NAME', 'ime_podatka_dodatka');

To vam bo povedalo ime baze podatkov, ki jo uporablja vaše spletno mesto.

Po tem pojdite na Izvoz zavihek.

izvozna baza podatkov za preklop spletnih gostiteljev

Izberite Po meri Spodaj Način izvoza. V meniju se odločite za naslednje:

 • Oblika – Pusti kot SQL.
 • Mize – Označite vse tabele, ki jih želite izvoziti. Običajno so to vsi Onemogočite katero koli, če imate dober razlog za to (npr. Če gostite baze podatkov za več spletnih mest z različnimi predponami).
 • Izhod – Set Stiskanje do zadrgo ali gzipped da bi pospešil prenos.
 • Možnosti, specifične za obliko – Pusti vse, kot je.
 • Možnosti ustvarjanja predmetov – Ne pozabite izbrati Dodaj TABELO DROP / POGLED / POSTOPEK / FUNKCIJA / DOGODEK / TRIGGER.
 • Možnosti ustvarjanja podatkov – Pusti vse, kot je.

Ko končate, kliknite Pojdi na dnu. Posledica tega je prenos datoteke. Stisnjeno bazo shranite v računalnik in nadaljujte na naslednji korak.

3. Ustvarite bazo podatkov na svojem novem gostitelju

Zdaj je čas, da ustvarite nov dom za bazo podatkov, ki ste jo pravkar izvozili. Pojdite do novega gostitelja in se prijavite v svoj račun. Poiščite razdelek, ki obravnava baze podatkov MySQL.

Ustvari naslednje:

 1. Nova baza podatkov
 2. Uporabnik baze podatkov s polnimi privilegiji do te baze podatkov
 3. Varno uporabniško geslo baze podatkov

Zapišite vse tri, kmalu jih boste potrebovali. Ugotovite tudi ime vašega strežnika MySQL. V mnogih primerih bo to tako lokalni gostitelj vendar se o tem prepričajte pri ponudniku gostovanja.

4. Uredi Config.php

Do zdaj naj bi se datoteke vašega spletnega mesta končale s prenosom. V tem primeru je čas, da poiščete imenik, kamor ste jih shranili, in poiščete datoteko z imenom wp-config.php.

To je pomembna sistemska datoteka, ki med drugim nadzoruje komunikacijo med datotečnim sistemom vašega spletnega mesta in bazo podatkov.

Najprej morate narediti kopijo obstoječe datoteke in jo shraniti nekam na varno. Po tem odprite izvirnik z urejevalnikom besedil in poiščite naslednji razdelek:

definiraj ('DB_NAME', 'ime_podatka_dodatka');

/ ** Uporabniško ime baze podatkov MySQL * /
define ('DB_USER', 'username_here');

/ ** geslo baze podatkov MySQL * /
define ('DB_PASSWORD', 'password_here');

/ ** Ime gostitelja MySQL * /
define ('DB_HOST', 'localhost');

Zamenjajte, kjer piše ime_ baze podatkov, uporabniško ime in geslo_tukaj z imenom baze podatkov, uporabniškim imenom in geslom, ki ste ga ustvarili prej. Upoštevajte, da v vašem primeru dejansko ne bo povedal ime_ baze podatkov itd., vendar bodo vsebovale podatke vašega trenutnega gostitelja. Tisti bodo v istem položaju.

Poleg tega obvezno vstavite podatke svojega strežnika MySQL na mesto lokalni gostitelj (ali ga pustite tako, kot ga uporablja vaš ponudnik gostovanja lokalni gostitelj za to nastavitev). Ko končate, shranite datoteko.

5. Naložite datoteke v novega gostitelja

Ko je vse to končano, lahko postopek začnete v obratni smeri. Prvi korak je nalaganje datotek na strežnik pri vašem novem ponudniku gostovanja. To bo verjetno trajalo dolgo, da bomo lahko začeli in delali druge stvari, medtem ko se izvaja.

Vaja že veste. Zaženite odjemalca FTP in tokrat se povežite z novim strežnikom. Hitro opozorilo: ponavadi za povezavo prek FTP uporabite URL spletnega mesta. V tem primeru domena še vedno kaže na vaš stari strežnik, zato ne bo delovala.

Obstaja rešitev, ki namesto tega uporablja naslov IP vašega novega strežnika. Običajno lahko to najdete na svojem računu za gostovanje. Če ne, se obrnite na podporo – ti bi vam morali pomagati.

Ko končate, poiščite prej prenesene datoteke in jih naložite (vključno s spremenjenimi) config.php datoteka) v korenski imenik. Ko se prenos začne, nadaljujte na naslednji korak.

6. Uvozi bazo podatkov

Medtem si lahko vzamemo čas za uvoz baze podatkov. Za to se prijavite v orodje za upravljanje baz podatkov na svojem novem strežniku. Domnevali bomo, da je spet phpMyAdmin.

S seznama izberite bazo podatkov, ki ste jo ustvarili prej in izberite Uvoz na vrhu zaslona.

uvoz baze podatkov za preklop spletnih gostiteljev

Kliknite na Brskaj in izberite datoteko, ki ste jo izvozili prej. Po tem se pomaknite navzdol do dna in kliknite Pojdi. Nato se bo uvoz začel.

Čas, potreben za dokončanje, je odvisen od velikosti vaše baze podatkov. Ko bo končano, boste prejeli sporočilo o uspehu.

Izbirno: Zamenjajte stari URL v zbirki podatkov

Če svojega spletnega mesta ne samo premikate na novega spletnega gostitelja, ampak tudi spreminjate svoj URL, je še en dodaten korak. V tem primeru morate zamenjati sklice na svoj stari URL v bazi podatkov z novim. Če tega ne storite, bodo vse stvari šle narobe!

Obstaja več načinov za to. Najlažje sem jih našel Iskanje Zamenjaj skript DB. Lahko ga prenesete brezplačno (v zameno za vaš e-poštni naslov). Samo ga naložite v imenik svojega spletnega mesta (v tajni mapi) in se pomičite tam s svojim brskalnikom.

iskanje nadomestite pomoč skripte baze podatkov za preklop spletnih gostiteljev

V polja na vrhu preprosto vstavite svoj stari in novi URL. Vse ostalo bi moralo ponavadi ostati takšno, kot je. Uporabi suha teči gumb, da preizkusim vse. Ko je vse videti dobro, naredite tek v živo.

Pomembno: skripta v nobenem primeru ne puščajte na strežniku. Zelo je močan in lahko resnično škodi vašemu spletnemu mestu, če ga najde kdo drug.

Če skript ne bo deloval za vas, lahko tudi vi nadomestite URL z ukazi SQL.

7. Spremenite strežnik DNS

Ko končate z vsem zgoraj navedenim, je čas, da svoj URL postavite na nov strežnik. To pomeni, da spremenite nastavitve strežnika DNS.

Postopek je odvisen od tega, kje je vaša domena registrirana. Če ste se na primer registrirali pri starem ponudniku gostovanja, je najboljša ideja, da celotno domeno prenesete na novega ponudnika. Pogovorite se s podporo, kako to storiti.

Če ste ga kupili pri registratorju domene, kot je Domain.com, morate posodobiti nastavitve strežnika imen. Potrebovali boste naslove strežnika imen vašega novega gostitelja. Običajno so videti nekako takole:

ns1.yourhost.com
ns2.yourhost.com

Te boste morali povezati s svojo domeno. Kot rečeno, bo postopek nekoliko drugačen, odvisno od tega, kje ste ga kupili. Tu so navodila za nekatere najpogostejše primere:

Če potrebujete pomoč, se pogovorite s kom, ki je glavni. Ko to storite, ne pozabite, da lahko traja do 48 ur, da se spremembe spremenijo. Lahko uporabite orodje, kot je Kaj je moj DNS da vidim, ali je končal.

Do takrat se prepričajte, da na svojem spletnem mestu ne boste spremenili nobenih sprememb. Morda boste spreminjali staro spletno mesto namesto nove lokacije.

Ko je vse končano, bi bilo treba vaše spletno mesto preseliti brez izpadov. Ker imata obe vaši spletni strani isto vsebino, obiskovalci spremembe ne bodo opazili.

8. Čiščenje

Ko bo sprememba DNS zaživela, se lahko vrnete na starega gostitelja in izbrišete datoteke in bazo svojega spletnega mesta. Morda boste želeli počakati do teden dni, preden se prepričate, ali vse deluje dobro.

Vsekakor hranite lokalne kopije (vključno z izvirnikom) wp-config.php) okoli. Morda bo treba umakniti migracijo. V tem primeru boste veseli, da jih še vedno imate.

Kako preklopiti spletne gostitelje prek vtičnika WordPress

Vse zgoraj lahko z uporabo vtičnika močno skrajšate. Omogoča vam avtomatizacijo delov postopka. Čeprav obstajajo druge možnosti tam, vam toplo priporočam Duplicator vtičnik. Je brezplačen in požene postopek brez težav.

1. Namestite Duplicator

Seveda je prvi korak namestitev vtičnika. Za to so potrebni običajni koraki. Prijavite se na svojem spletnem mestu WordPress in se pomaknite do Vtičniki> Dodaj novo. V iskalno polje vnesite ime vtičnika in ga kliknite Namestiti zdaj ko se enkrat pojavi na seznamu.

namestite podvajalnik za preklop spletnih gostiteljev

Ko se spletno mesto konča s prenosom, pritisnite na Aktivirajte gumb, da lahko uporabljate vtičnik.

2. Izvoz obstoječega spletnega mesta

Ko je Duplicator nameščen in aktiven, boste v skrbniškem območju WordPress našli novo element menija z njegovim imenom. Če ga kliknete, vas pripelje do tega:

pogled vtičnika za podvajalnik v wordpressu

Vtičnik shrani svojo t.i. paketov. To so žepirane različice vašega spletnega mesta in baze podatkov. Ker še niste ustvarili nobenega, je seznam prazen. Čas je, da to spremenim. Kliknite Ustvari novo v zgornjem desnem kotu, da gremo naprej.

izvoz spletnega mesta z nastavitvijo podvajalnika

Na naslednjem zaslonu imate več možnosti.

 • Skladiščenje – Konfigurirate lahko, kje shranite varnostno kopijo spletnega mesta. Zavedajte se, da če imate različico Pro Duplicatorja, je edina možnost vaš strežnik, zato tukaj ni treba storiti ničesar..
 • Arhiv – V tem razdelku lahko izključite selitev datotek in delov baze podatkov. Uporabite to, če imate dobre razloge.
 • Namestitveni program – Lahko izpolnite podatke o zbirki podatkov vašega novega strežniškega okolja. To je tudi del poznejše ureditve, tako da jo lahko zaenkrat zanemarite.

Najverjetneje boste preprosto kliknili Naslednji. Nato bo vtičnik opravil sistemsko preverjanje, ali ima vse, kar potrebuje za pravilno delovanje. Ugotovitve si lahko ogledate, ko bodo narejene.

skeniranje duplikatorja končano

Če je vse v redu, začnite postopek izdelave s klikom na gumb na dnu. To lahko traja nekaj minut, tako da brskalnika ne zaprete. Ko bo končano, boste videli to:

končana varnostna kopija v podvajalniku

Prenesite namestitveni program in arhiv s klikom gumbov ločeno ali s povezavo za prenos z enim klikom. Dobro opravljeno!

3. Naložite datoteke prek FTP

Naslednji korak je nalaganje teh datotek na strežnik. Za povezavo prek FTP boste morali uporabljati naslov IP in ne domeno.

Ko ste povezani, preverite, da naložite tako namestitveno datoteko kot arhiv. Postavite jih v korenski imenik in se predhodno prepričajte, da je prazen.

4. Ustvarite novo bazo podatkov MySQL

Z metodo vtičnikov boste za novo spletno mesto potrebovali tudi bazo podatkov MySQL. O tem smo podrobno govorili že prej. Naredite, kar morate storiti, da na koncu postavite novo bazo podatkov, uporabniško ime s polnimi privilegiji za bazo in geslo baze podatkov. Ne pozabite zabeležiti strežnik MySQL, ki ga ponuja vaš gostitelj za vaše spletno mesto.

5. Povežite se z novim spletnim mestom

Za naslednji korak boste morda naleteli na težavo. Če želite namestiti spletno mesto, morate do datotek na svojem strežniku dostopati prek spletnega brskalnika. To se običajno zgodi z vnašanjem imena domene.

Če uporabljate isto domeno kot prej, še ne kaže na vaš novi strežnik. Seveda bi to lahko spremenili, da bi odpravili težavo. Vendar bi to trajalo nekaj časa, da se dejansko zgodi, in b) bo pomenilo izpad vašega spletnega mesta.

Na srečo obstaja pot, ki uporablja računalnik gostitelji mapa. Imena domen lahko lokalno preslikate na določene naslove IP. Tako lahko prek stare domene dostopate do datotek na novem strežniku, ne da bi kaj spremenili za svoje obiskovalce.

(Če na novem gostitelju uporabljate drugo domeno, lahko ta korak v celoti preskočite.)

Prva stvar, ki jo potrebujete, je naslov IP vašega novega strežnika. Vaš ponudnik mora prikazati te podatke za vas. Če ga ne najdete, vprašajte!

Po tem morate odpreti svoj gostiteljev mapa. Tukaj je opisano, kako to storiti na različnih platformah:

 • Windows – Odprite meni opravilne vrstice in poiščite »notepad«. Z desno miškino tipko kliknite rezultat in izberite »zaženi kot skrbnik«. Ko se program zažene, odprite program c: \ windows \ system32 \ gonilniki \ etc \ gostitelji. Prepričajte se, da iščete »Vse datoteke«, da bi videli zadevno datoteko.
 • Mac OS – Odprite terminal in vnesite ukaz sudo nano / etc / gostitelji. Morda boste morali vnesti skrbniško geslo.
 • Linux – Za Linux lahko uporabite isto metodo kot za Mac OS.

Ko imate dostop do datoteke, morate vstaviti IP naslov, ki ste ga prej našli, in ime domene. Na koncu bo videti tako:

192.168.1.10 http://yoursite.com

Opomba: presledek med naslovom IP in domeno je jeziček. Prav tako ne pozabite zamenjati naslova z dejanskim naslovom strežnika in tvojeite.com s svojo resnično domeno. Spremembe shranite in do novega strežnika bi morali imeti dostop z vašim obstoječim domenskim imenom.

Pomembno: Ko končate selitev, ne pozabite spremeniti svojega gostitelji datoteko vrniti v prvotno stanje!

6. Zaženite postopek migracije

Zdaj je čas, da se resno začne postopek migracije. Pomaknite se na http://yoursite.com/installer.php (vstavite dejansko domeno), to naj vas pripelje do tega zaslona:

1. korak namestitve podvajalnika

Prepričajte se, da vam je namestitveni program dal Prehod za arhiv in preverjanje veljavnosti, potrdite polje s pogoji in kliknite Naslednji na dnu. S tem se bo začel postopek uvajanja.

Po tem boste morali vstaviti gostitelja baze podatkov, ime, uporabniško ime in geslo.

2. korak namestitve podvajalnika

Te bi morali imeti pri roki od prej. Lahko uporabite Testna baza podatkov gumb, da se prepričate, da vse deluje. Nato kliknite Naslednji ponovno. Vtičnik bo uvozil bazo podatkov.

V naslednjem koraku lahko zamenjate omembe svojega starega URL-ja z novim. Prepričajte se, da je v polju pravi URL! Kopirni postopek bo nato postopek dokončal.

4. korak namestitve podvajalnika

Na zadnjem zaslonu je povezava za prijavo na vaše spletno mesto in poročila, če je šlo vse dobro. Ne pozabite se prijaviti in preveriti, ali vse deluje tako, kot mora. Prav tako ne pozabite upoštevati Duplicatorjevih navodil za čiščenje.

kako preklopiti spletno gostiteljsko čiščenje po selitvi

7. Posodobite strežnik imen DNS

Pri tej metodi morate še vedno spremeniti svojo domeno s starega strežnika na novo.

O tem smo že podrobno govorili zgoraj, tako da se lahko sklicujete na to poglavje. Pridobite naslove strežnika imen od svojega novega gostitelja in jih povežite s svojo domeno. Nato počakajte, da se spremembe spremenijo, preden spremenite spletno mesto.

Po tem ste končali – čestitke! Pravkar ste se naučili, kako preklopiti spletne gostitelje za svoje spletno mesto WordPress. Super omaka!

Preklapljanje spletnih gostiteljev za spletna mesta WordPress v obliki matice

Prehod vašega spletnega mesta WordPress iz enega spletnega gostitelja v drugega je lahko zastrašujoča naloga, zlasti za prvoligaše. Upoštevajte, da tako kot vse ostalo v zvezi vodenje lastnega spletnega mesta, postane manj težko, ko ga razbiješ na korake.

Če ste sledili zgoraj navedenemu, bi morali zdaj uspešno prestaviti spletno mesto k svojemu novemu ponudniku gostovanja. Ne glede na postopek, za katerega se odločite, naj povzamemo osnovne korake:

 1. Varnostno kopirajte datoteke in baze podatkov svojega spletnega mesta
 2. Pripravite novo gostiteljsko okolje za stikalo
 3. Uvozite datoteke in bazo podatkov na novega gostitelja
 4. Preklopite strežnik imen vaše domene

V bistvu je to. Še enkrat čestitke za to, da smo jo dosegli tako daleč – dobro opravljeno!

Imate vprašanja ali dodatne nasvete o preklopu spletnih gostiteljev? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me