Kako postati spletni razvijalec


postati spletni razvijalec


Določene veščine naraščajo v povpraševanju. Spretnosti, ki vam skoraj lahko zagotavljajo delovna mesta in priložnosti za prihodnja in desetletja.

Ena od teh znanj je spletna izdelava.

Ste se že vprašali, kako postati spletni razvijalec?

V nasprotju s splošnim prepričanjem ne potrebujete domišljijskega diplomiranega računalnika, da bi postali spletni razvijalci in ustvarili funkcionalno spletno mesto.

V bistvu, če sledite navodilom v tem članku, lahko postanete spletni razvijalec veliko hitreje, kot si mislite (vendar bo še vedno potrebno nekaj trdega dela!).

Pripravljeni? Pojdimo…

Kaj / Kdo je spletni razvijalec?

Tu je preprost odgovor na to vprašanje: Gradijo in vzdržujejo spletna mesta.

Z drugimi besedami – dobesedno ustvarjajo, kako doživljate splet. Spletna mesta, ki želijo, da uporabniki uživajo v svoji izkušnji, potrebujejo odlične spletne razvijalce – in običajno so pripravljeni vložiti nekaj resnih denarnih sredstev, da bi dobili te odlične spletne razvijalce.

Odgovornosti spletnega razvijalca:

 1. Napišite spletne strani s kombinacijo označevalnih jezikov.
 2. Ustvarite kakovostne vzorce in prototipe.
 3. Izdelajte spletno mesto WordPress iz nič.
 4. Razumevanje HTML in CMS.
 5. Razumevanje uporabniškega vmesnika in UX.
 6. Razviti funkcionalna in privlačna spletna mesta in spletne aplikacije.
 7. Zagotovite vzdrževanje in izboljšave spletnega mesta.

To so najpogostejše zahteve, vendar se bodo vaše odgovornosti in naloge razlikovale glede na koncept spletnega razvoja in tudi na vašo posebnost spletnega razvoja..

Ko že govorimo o posebnostih spletnega razvoja, morate biti pozorni na tri:

 1. Glavnina razvoja. “Prednja stran” se nanaša na “stvari” na spletnem mestu, ki jih vidite in z njimi komunicirate, npr. meniji, spustni elementi itd.
 2. Razvoj za nazaj. “Zaledje” je kot del ledene gore pod površjem. Brez tega spletno mesto ne more delovati. Zasedba se ukvarja s strežniki, aplikacijami, bazami podatkov itd.
 3. Razvoj celotnega sklopa. To je kombinacija zalednega in sosednjega razvoja.

Zakaj bi morali postati spletni razvijalec?

Spletni razvoj je industrija, ki kmalu ne bo izumrla.

Dejansko je ameriški urad za statistiko dela napovedal a 13-odstotna rast razpoložljivih delovnih mest v spletnem razvoju do leta 2028.

Preprosto povedano – če lahko razvijete to veščino, vam v bližnji prihodnosti ne bo težko najti dela.

Tukaj je pet dobrih prednosti / prednosti tega, da ste spletni razvijalec:

 1. Lahko delate na daljavo. Ste se kdaj vprašali, kako bi bilo to delo od kjer koli na svetu, ob svojem času? Kot spletni razvijalec boste imeli veliko priložnosti za delo na daljavo. Mogoče lahko končno uresničite sanje o potovanju po svetu, hkrati pa prihranite denar.
 2. Svoje spretnosti lahko uporabite za izdelavo lastnih spletnih mest in spletnih aplikacij. Želite narediti donosno spletno mesto ali aplikacijo? S to veščino vam ne bo treba plačati tone denarja, da bi jo lahko zgradili. Lahko si ga zgradite sami za del cene.
 3. Lahko delate samostojno. Ni vam več treba delati pod okriljem šefa, če tega ne želite. Ko veste o spletnem razvoju, lahko veliko lažje zaženete svobodo ali začnete svoje podjetje.
 4. Pojdite v donosno tehnološko industrijo. Spletni razvoj je v bistvu vaša vozovnica za tehnološko industrijo. Večina tehnoloških zagonov ima nekatere potrebe za spletne razvijalce, tako da je to lahko vaš način, kako stopiti v vrata.  
 5. Lahko sestavite super stvari! Zabaven del je, da ste lahko tako kreativni, kot želite. Namesto da bi gledali na spletna mesta in razmišljali, “Wow, to izgleda super. Želim si, da bi lahko ustvaril kaj takega, “zdaj boste lahko ustvarili svoje zelo spletno mesto.

Kaj misliš? Vas vse to navduši nad idejo, da bi postali spletni razvijalec? V tem primeru ste na pravem mestu – ker se boste naučili korake, ki jih morate izvesti, da jih postanete!

Kako postati spletni razvijalec

1. Spoznajte osnove HTML, CSS in Javascript

Oznaka hiperteksta

To so matice in vijaki vseh razvoj spletnih strani, s katerimi boste vsak dan delali, če se boste odločili za izdelavo spletnih strani.

 • HTML narekuje strukturo
 • CSS bo lepo izgledal
 • Javascript bo omogočil delovanje

Pogovorimo se o vsakem od teh in o tem, kako se jih lahko naučite.

HTML

HTML pomeni za jezik označevanja hiperteksta. Je ena glavnih sestavin katerega koli spletnega mesta in eden od tako imenovanih jezikov spredaj.

Skratka – ponuja osnovno okostje spletnega mesta, predvsem skozi vrsto oznak.

Oznaka je koda HTML, ki nadzoruje videz vsebine dokumenta HTML.

Tu je nekaj običajnih oznak HTML, s katerimi se morate seznaniti:

 • – Ta oznaka se prikaže na začetku in koncu dokumenta HTML. Nakazuje, da je dokument napisan v HTML5.
 • – naslovna oznaka je naslov strani. To je uporabno tako za iskalnike (ko skenirajo in indeksirajo strani) kot uporabnike (prikaže se v naslovni vrstici brskalnika) tako, da izrecno navede osnovno temo vsake strani
 • – Vsebuje informacije o določeni strani, vključno z naslovi oznak, metapodatkov in povezav do skript in tabel.
 • – To vključuje vso vsebino, ki bo prikazana uporabnikom, vključno z vsem, kar bodo videli in prebrali.

Opomba: vse oznake se začnejo kot »“In se končajo kot”“. “/” Pomeni, da določena oznaka zatem ni več v uporabi. Pomembno je, da vstavite končno oznako. V nasprotnem primeru bo celoten dokument uporabil to oznako.

Tukaj je nekaj virov za učenje HTML:

 • Vodič za začetnike HTML
 • HTML Cheat Sheet

CSS

CSS pomeni Cascading Style Sheets.

Slog postavlja v strukturo HTML. V bistvu bi brez CSS, HTML in posledično celotna spletna stran izgledala dolgočasno.

Tukaj je opisano, kako se združujejo: znotraj svoje HTML kode navajate tabelo s slogom CSS.

Tu je primer, kako izgleda CSS v akciji:

Primer CSS

Tu je odličen vir za učenje CSS-ja: CSS Cheat Sheet

Javascript

Javascript je programski jezik, ki omogoča izvajanje elementov na spletnih straneh. Poganja funkcije, kot so interaktivni zemljevidi, 2D / 3D grafika in še več.

Tukaj je odličen vir, ki vam bo pomagal pri učenju Javascripta: Javascript Cheat Sheet

2. Naučite se osnove WordPress-a

Sistem za upravljanje vsebin

Če želite postati spletni razvijalec, se boste morali seznaniti z WordPressom. Konec koncev – 58% vseh spletnih mest poganja ta brezplačna odprtokodna programska oprema, ki jo lahko namestite v katero koli spletni gostitelj.

Ko nastavite spletno mesto WordPress, bodo stranke precej preprosto dodajale vsebino (tudi če nimajo izkušenj s spletnim razvojem).

Na tej spletni strani imam veliko vodičev za WordPress. Oglejte si spodnje povezave:

 • Kako narediti WordPress spletno mesto
 • Kako narediti blog WordPress
 • Kako prilagoditi WordPress

3. Spoznajte uporabniški vmesnik in UX 

UI (uporabniški vmesnik) in UX (uporabniška izkušnja) sta osnova oblikovanja uporabniške izkušnje.

Večina razvijalcev ni strokovnjakov za oblikovanje – to sta dve različni sferi. Ne bo vam treba biti oblikovalska zvezda.

Še vedno je pomembno upoštevati, da lahko z učenjem osnov oblikovanja uporabniške izkušnje bolje razumete, kako naj bi spletno mesto delovalo. Tako bodo na spletnem mestu ohranili več uporabnikov, pomagali jim najti tisto, kar iščejo, in na koncu porabili več denarja za to spletno mesto.

Če se želite naučiti gradnikov oblikovalskih veščin, priporočamo, da se naučite Adobe Creative Suite. Photoshop bi moral biti prva stvar, pri kateri se potopite, saj je to namenjen večini resnih oblikovalcev. Če vam ni všeč Adobe, se lahko tudi potapljate Skica, ki je vzhajajoča zvezda med oblikovalci.

Tukaj je nekaj virov za razumevanje in učenje uporabniškega vmesnika in UX-a:

4. Spoznajte SQL in PHP (neobvezno)

Skupaj bova ta dva, ker sta kot dve strani istega kovanca.

SQL je tehnologija podatkovne baze (glejte SAT cheats sheet), ki shranjuje informacije. PHP je “skriptni” jezik, ki postavlja ali vleče stvari iz baze podatkov (glej PHP varalica).

Razmislite na primer o WordPressu.

MySQL uporablja za shranjevanje in upravljanje informacij (objave v blogu, vsebine strani, komentarji, informacije o uporabnikih itd.) V tabeli baze podatkov. PHP je tisto, zaradi česar je spletno mesto WordPress dinamično, saj medsebojno deluje z vsemi temi različnimi elementi in pravilno posodablja bazo podatkov..

Če želite izvedeti več o tem, kako SQL in PHP delujeta skupaj, vam lahko pomaga obvladati razvoj spletnega mesta WordPress, ki dobesedno na stotine (če ne na tisoče) ljudi vsak dan išče na delovnih mestih in na projektnih deskah po internetu.

Dodatni viri za učenje PHP in SQL:

Ni lahko. Vsega tega ne boste obvladali v tednu ali dveh. Toda sčasoma spoznavanje in dobro delovanje teh sklopov pomeni, da boste imeli pred seboj vedno donosno kariero.

5. Naučite se osnove SEO

SEO pomeni za optimizacijo iskalnikov. To se nanaša na postopek izboljšanja uvrstitve spletnega mesta v iskalnem iskalniku, kot je Google. To je eno najpomembnejših veščin spletnega poslovanja.

Morda razmišljate: “Če sem razvijalec, zakaj me skrbi, kako dobro se mesto uvršča v iskalnike? Ali to ni delo blogerjev in ustvarjalcev vsebin? “

No ja, velik del SEO-ja spletnega mesta je povezan z vsebino. Toda tudi sama struktura in koda spletnega mesta igrata pomembno vlogo.

Na primer, oznake naslovov (HTML) so za SEO zelo pomembne. Iskalnikom povedo, kaj je res pomembno na spletnem mestu.

Zdaj morate biti strokovnjak za SEO? Absolutno ne. Vendar se morate naučiti osnov SEO in med ustvarjanjem vsakega spletnega mesta upoštevajte SEO. S tem boste spletnemu mestu dali veliko večje možnosti za uspeh in naredili stranko za razvoj spleta toliko bolj srečno.

Tu je nekaj nasvetov za SEO za spletne razvijalce:

 • Optimizirajte svoje meta oznake. Na iskalni strani meta oznaka brskalnikom pove, za kaj gre na vašem spletnem mestu – boljše je, večja je verjetnost, da bodo kliknili na spletno mesto.
 • Prepričajte se, da so vaše oznake v določenem vrstnem redu. H1 naj bo glavni naslov, nato pa se po strani spustite skozi naslove nižje ravni (t.j. H2, H3, H4 in tako naprej). Tako iskalniki olajšajo navigacijo po spletnem mestu.
 • Prepričajte se, da vaša naslovna oznaka pravilno opisuje spletno stran. V naslovu naj bo poudarjeno, o čem gre na strani.

Tukaj je nekaj virov za učenje osnov SEO:

Posvetite se vsaj 3-5 ur branju virov in učenju osnov. Tako boste lahko pripravili spletna mesta s SEO v mislih.

6. Prepričajte se, da je vaše spletno mesto odzivno

Ko ustvarjate svoje spletno mesto (kar bi bilo dobro, če želite pridobiti več strank) – poskrbite, da bo vaše spletno mesto odzivno.

Odziven pomeni, da se elementi spletnega mesta prilagodijo glede na velikost zaslona. To pomeni, da bo vaše spletno mesto videti dobro, ali je obiskovalec na prenosnem računalniku ali mobilni napravi.

V letu 2018 je bil odziven dizajn ključnega pomena. Pričakovale ga bodo vse vaše stranke – vodite po zgledu in poskrbite za odzivnost vašega spletnega mesta.

***

V redu, torej ko boste prešli skozi teh 6 korakov, boste imeli osnovno razumevanje spletnega razvoja. Vedeli boste, kako to storiti (vsaj na osnovni ravni).

Vzemite čas s temi koraki – povpraševanje po spletnih razvijalcih se kmalu ne bo zmanjšalo, zato imate čas za učenje.

Toda tu je glavno vprašanje: ko se vam zdi, da imate osnovno razumevanje, kako dejansko najdete stranke za razvoj spletnega mesta?

Imate srečo – o tem bomo govorili v nadaljevanju!

Kako poiskati svojega prvega odjemalca za razvoj spletnih strani (ali postati BREZPLAČEN)


Samo zato, ker imate veščino, še ne pomeni, da bodo ljudje samo preložili denar za vas. Morate se malo potruditi in prodati sebe. Prav tako se morate postaviti na prava mesta, da dobite priložnosti.

Zdaj kot spletni razvijalec imate dve izbiri. Lahko 1) poskusite pristati na delovnem mestu na kraju samem s podjetjem ali pa 2) iti na pot freelancinga in iskati spletne koncerte.

Priporočamo freelancing. Čeprav si ne ponuja enake zajamčene plače, kot jo opravlja redno delo, ima tri velike prednosti:

 • Svoboda: Nič več vstopa in zapiranja. Še vedno lahko delate iste ure (ali več), vendar vaš urnik, lokacija in življenjske okoliščine popolnoma odvisno od vas. (Plus – brez menjave, kar vam prihrani ure vsak teden!)
 • Denar: Ko boste postali dober samostojni igralec, boste imeli boljši zaslužek pri zaslužku (kot da bi čakali na povišane 3-odstotno povišanje vsako leto).
 • Prestiž: Sčasoma boste imeli priložnost zgraditi svoje osebno delo in blagovno znamko do te mere, da vam sčasoma zagotavlja stalen dotok novih strank (ne da bi jih sploh morali iskati!).

V naslednjem razdelku se bomo osredotočili na to, kako lahko kot spletni razvijalec pridobite svoj prvi brezplačni koncert.

1. Pojdi na Job Board

Večina samostojnih izvajalcev zadene zaposlitvene deske, da bi našli prve koncerte za razvoj spletnih strani. Te so lahko odlične za nabiranje izkušenj, vendar jih verjetno ne želite uporabljati kot dolgoročno strategijo.

Kakovost strank je lahko zelo hit-ali-miss. Nekateri so morda odlični. Drugi manj …

Velikokrat pritegnejo ljudi, ki nimajo izkušenj z najemom, kar lahko povzroči veliko težav, ko poskušate sodelovati z njimi. Pogosto bodo delovne table pritegnile tudi ljudi z nerealnimi časovnimi okviri in proračuni.

Če predolgo zanašate na delovne deske, vam ne bo dalo možnosti (ali prostega časa), da začnete graditi svojo blagovno znamko. Če privabite “vhodno” pozornost na svoje delo, boste na koncu postali najboljši (in najbolj plačani) kupci..

A kot rečeno, začeti in pridobiti izkušnje ni slabo.

Samo razumejte, da vam bo vsak koncept, ki ga dobite na delovnem mestu (čeprav morda ne bo izredno dobro), pomagal pridobiti izkušnje in dobiti več dela v prihodnosti.

Tudi na delovnih deskah je zelo enostavno začeti …

Spodaj je slika rezultatov hitrega iskanja na UpWork:

(Kot lahko vidite, obstaja veliko delovnih mest za spletne razvijalce!)

Zaposlitve v spletnem razvoju

Tukaj je nekaj delovnih mest, na katerih najdete koncerte spletnega razvoja:

2. Sestavite spletno mesto za portfelje

Če želite olajšati pridobivanje več strank (in da vas stranke najdejo), ustvarite spletno mesto za portfelj. Tu boste pokazali svoje najnovejše projekte, prikazali izjave veselih strank, potencialnim strankam omogočili enostaven način, da stopijo v stik z vami in tudi pokazali svoje sposobnosti spletnega razvoja..

Tu je nekaj nasvetov za izdelavo spletnega mesta za portfelj razvoja:

 • Uporabljajte pričevanja preteklih in sedanjih strank. Tako boste obiskovalcem zagotovili, da odlično opravljate delo in da so drugi z veseljem sodelovali z vami. (Naj bo navada spraševati pričevanja vsakič, ko zaključite projekt.)
 • Vlijte svojo osebnost. Kaj je najboljše pri delu z vami in po čem se izpostavljate? Ko osebnost vstavite v svoje portfeljsko mesto, se samodejno ločite.
 • Vključite prave elemente. Ynaše ime, kratka različica vaše zgodbe o tem, kako / zakaj ste postali spletni razvijalec, vaši kontaktni podatki, nedavno delo in vaše veščine.
 • Odgovorite na vprašanje »Kaj je zame?« vprašanje. V bistvu jim sporočite glavno prednost dela z vami, to je, kaj bodo stranke dobile od dela z vami.

Predvsem – prepričajte se, da je vaše spletno mesto portfelja videti super! Želite, da ga potencialne stranke vidijo in si mislijo: “Vau! Tudi jaz želim nekaj takega za svojo spletno stran! ” Tako bodo veliko bolj zainteresirani za sodelovanje z vami.

Tu je nekaj primerov odličnih spletnih mest za razvijalce spletnih programov, ki jih lahko uporabimo kot navdih:

 • MattFarley.ca
 • Caferati.me (Ko že govorimo o vnetosti osebnosti, to razvijalec na velikem mestu to počne na svojem spletnem mestu. Pojdite na domačo stran in videli boste, kaj mislim!)
 • Pierre.io

Tukaj je nekaj virov, ki vam bodo pomagali pri izdelavi spletnega mesta za portfelj razvoja:

3. Zaženite mreženje

Ne porabite le svojega časa za brskanje po spletnih delovnih mestih. Če hočeš dobiti velike priložnosti, moraš priti tudi v resnični svet.

Naj bo smiselno, da se vsak mesec udeležite vsaj 2-3 ustreznih dogodkov v mreži. Ob predpostavki, da živite v velikem mestu ali v kakšni uri ali dveh, ne bi smelo biti težko najti takšnih dogodkov.

Začnite z iskanjem sestankov Meetup.com in Eventbrite. Samo na teh dveh platformah boste našli številne pomembne dogodke.

Prizadevajte si za dogodke, ki pritegnejo podjetnike, saj bodo ti ljudje najverjetneje želeli zgraditi novo spletno mesto. Ko se povežete in povežete z več takimi ljudmi (in veste, da ste spletni razvijalec), se boste izpostavili večjim in boljšim igranjem, kot jih najdete na delovnih mestih. Prav tako boste začeli gojiti svojo osebno blagovno znamko.

Tu je še en odličen vir, ki vam bo pomagal najti dogodke:

Kako najti mrežne dogodke, ki se jih pravzaprav splača obiskati

Prednosti spletnega razvijalca za polni delovni čas

Veliko smo govorili o freelancingu kot spletnem razvijalcu. Vendar ima delo v podjetju s polnim delovnim časom svoje prednosti:

 • Sodelujete z drugimi razvijalci – to vam daje prednost skupne izkušnje, še posebej, če ste povsem novi. Delo z drugimi jim omogoča, da z vami delijo svoje izkušnje, kar je precej dragoceno.
 • Organizirana je podpora strankam – ko delate v podjetju, niste zavezani k delu v različnih obdobjih dneva. To pomeni, da stranke podjetja vedo, kdaj se obrniti in pričakujejo, da bo vaše delo končano.
 • Veliko bolj osredotočena delovna obremenitev – danes več svobodnjakov dela na različnih projektih hkrati. To deli njihovo osredotočenost, kar lahko vpliva na splošno kakovost. Kot programer, ki je zaposlen za polni delovni čas, je večja verjetnost, da boste delali na enem projektu, ki zahteva vašo popolno pozornost.

Zaključek

Trg dela je vse strožji. Vsak dan se postopno ukinejo bolj tradicionalna delovna mesta. Zakaj se torej ne bi naučili veščine, ki vas bo v dogledni prihodnosti ohranila (in morda bogate)?

To je velika prednost spletnega razvoja. Velik del je, da za to, da bi stopili na teren, ne potrebujete drago drage stopnje. Preprosto sledite korakom, ki smo jih našteli tukaj, lahko začnete pot do spletnega razvijalca.

Obstaja tudi veliko programskih možnosti za integrirano razvojno okolje (IDE), ki olajšajo življenje razvijalca.

Če povzamemo, tukaj so osnovni koraki, da postanete spletni razvijalci:

 1. Spoznajte osnove HTML, CSS in Javascript
 2. Pojdite skozi WordPress Vadnice
 3. Naučite se osnov UI in UX
 4. Naučite se SQL in PHP
 5. Naučite se osnove SEO
 6. Prepričajte se, da je vaše spletno mesto odzivno

In tukaj so osnovni koraki za iskanje prvega koncepta spletnega razvoja:

 1. Pojdi na Job Board
 2. Sestavite spletno mesto za portfelj
 3. Začnite mreženje

Zdaj je čas, da ukrepate in pokažete svetu, kako lahko ste odlični spletni razvijalci!

Če imate na poti kakšna vprašanja, vas prosimo, da komentirate spodaj ali pišite nam in nas obvestite. Ves čas bomo imeli hrbet!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me