Kako pospešiti WordPress

Kako pospešiti WordPress za 300% ali več brezplačno


Obstaja veliko nasvetov o hitrosti merjenja spletnega mesta in kako narediti Googlov test hitrosti, da ugotovimo, kako narediti WordPress optimizacijo in pospešiti WordPress. Toda lažje je reči kot narediti.

Nekatere strategije za optimizacijo programa WordPress delujejo dobro na nekaterih spletnih mestih, na drugih pa ne.

Poleg tega je izvedba Googlovega hitrostnega preizkusa spletnega mesta preprosta, vendar je treba narediti enega z natančnimi rezultati druga stvar.

Ključnega pomena je, da pospešite WordPress Google priporoča da vaše spletno mesto na kratko naloži vsaj 90% vizualne vsebine. V nasprotnem primeru se vaša stran ne bo dobro uvrstila in promet se bo zmanjšal.

Torej, tukaj je praktični korak za korakom vodnik za pospešitev WordPress-a z natančnim preizkusom hitrosti na Googlovem spletnem mestu, nato pa naredite nekaj WordPress optimizacije, ki bo vaše spletno mesto trikrat pospešila, če ne več.

Če želite skočiti naprej do ustreznih odsekov, to storite:

  1. Primerjalna hitrost spletnega mesta z Googlovim testom hitrosti spletnega mesta
  2. Osnovne strategije za pospešitev WordPressa
  3. Optimizacija WordPressa za pospešitev WordPressa
  4. Kako pospešiti WordPress za trikrat ali več
  5. Ali je WordPress optimizacija pospešila WordPress za 300%?

Contents

1. korak: Primerjajte hitrost spletnega mesta z Googlovim testom hitrosti spletnega mesta


Preden lahko WordPress pospešite s strategijami za optimizacijo WordPressa, morate primerjati svoje spletno mesto. To pomeni ugotoviti, kako hitro se vaše spletno mesto trenutno nalaga. Tako lahko spletno mesto primerjate pred in po uporabi strategij za optimizacijo WordPress-a.

To lahko storite z Googlovim testom hitrosti spletnega mesta in drugimi orodji za ustvarjanje hitrostnega preizkusa spletnega mesta.

Primerjalni preizkus spletnega mesta s primerom mesta

Za predstavitev postopka primerjalne hitrosti spletnega mesta za vaše WordPress spletno mesto so spodaj podrobnosti primerkov specifikacij spletnega mesta. Sledite lahko svojemu spletnemu mestu ali ustvarite spletno mesto z enakimi poverilnicami, da preizkusite ta postopek.

Upoštevajte, da če se odločite za ponovno ustvarjanje tega preskusnega spletnega mesta in boste pozneje lahko pospešili WordPress s strategijami za optimizacijo WordPressa, to ne pomeni nujno, da je s katerim koli vtičnikom, temami in slikami nekaj narobe. ki so bili uporabljeni.

Razlog za to je preprosto v tem, da več ko dodate na spletno mesto, več sredstev uporabljate na svojem strežniku. To ni slabo, vendar ga je mogoče izboljšati tudi z WordPress optimizacijo, da pospešimo WordPress.

Na koncu dneva, če imate priložnost, da pospešite WordPress, na primer s spodnjimi koraki, zakaj ne nadaljujete z njim?

Primer specifikacije spletnega mesta

Primer mesta je:

Na preskusnem mestu so vsi našteti vtičniki aktivirani, vendar niso popolnoma nastavljeni.

Za to zgledno spletno mesto je bila ustvarjena tudi spletna objava za preskus hitrosti Googlovega spletnega mesta, kot tudi preizkus hitrosti spletnega mesta z drugimi orodji.

Članek vsebuje naslednje:

Poleg tega je bila ustvarjena stran in je bila 25-krat podvojena z naslednjim:

Osnovno gospodinjstvo

Ko je vaše spletno mesto pripravljeno za primerjavo, ne pozabite varnostno kopirati celotnega spletnega mesta. Tako boste zagotovili, da če med postopkom optimizacije WordPressa kaj ne bo šlo, ne boste izgubili svojega spletnega mesta.

Kasneje sta povezava in odlaganje JavaScript zajeti kot strategije za optimizacijo WordPress-a za pospešitev WordPress-a. Včasih to lahko povzroči, da se vaše spletno mesto zlomi.

Ko imate varnostno kopijo, lahko obnovite spletno mesto in poskusite znova pospešiti WordPress.

Prepričajte se, da predhodno preizkusite varnostno kopijo in zagotovite, da imate delujočo varnostno kopijo, ki ni napak.

Če ne želite uporabljati vtičnika Duplicator, ki je bil uporabljen na primernem preskusnem mestu, ne pozabite uporabiti nadomestnega rezervnega vtičnika.

Za podrobnosti si oglejte kako varnostno kopirati in obnoviti WordPress.

Kako ustvariti Googlov test hitrosti spletnega mesta

Z uporabo brezplačnega lahko zaženete Googlov test hitrosti spletnega mesta Vpogled v Google Pagespeed orodje za hitrost spletnega vrednotenja.

Najprej po obisku spletnega mesta kopirajte URL svojega spletnega mesta iz naslovne vrstice. Kliknite na URL, da ga označite. Nato z desno miškino tipko kliknite na spustni seznam, ki se prikaže.

Primer testnega mesta za primerjalno hitrost spletnega mesta
Kopirajte naslov svojega spletnega mesta, da lahko izvedete Googlov test hitrosti.

Pojdite na orodje Google Pagespeed Insights in v polje URL prilepite naslov spletnega mesta. Nato kliknite gumb Analiziraj, da začnete s hitrostjo spletnega mesta primerjati.

Googlov test hitrosti spletnega mesta za primerjalno hitrost spletnega mesta
Vnesite URL svojega spletnega mesta, če želite opraviti Googlov test hitrosti.

Počakajte nekaj trenutkov, da bodo podatki obdelani, in si oglejte rezultate.

Začetni rezultat vidite za mobilno različico vašega spletnega mesta. Od sto jih je Višja kot je, večja je hitrost vašega spletnega mesta.

Ko kliknete zavihek Desktop, boste videli svoj rezultat za namizno različico svojega spletnega mesta.

Pod rezultatom so tudi informativne podrobnosti, na primer čas, ki je potreben za nalaganje vsebine.

Primer Googlovega preizkusa hitrosti spletnega mesta za primerjalno hitrost spletnega mesta
Rezultat preizkusa hitrosti Googlovega spletnega mesta na levi in ​​ocena na namizju na desni.

Testno mesto je dobilo 74/100 za mobilne in 95/100 za namizne računalnike. To niso najboljši rezultati, vendar jih je vsekakor mogoče izboljšati.

Zakaj morate primerjati z več orodji za testiranje hitrosti spletnega mesta

Namesto da Googlov preizkus hitrosti spletnega mesta izvajate le s Pagespeed Insights, lahko preizkusite hitrost spletnega mesta. S tem dobite natančnejše rezultate, saj vam omogoči širši vpogled v hitrost vašega spletnega mesta.

Največji razlog za to je, če vidite katero od teh sporočil, potem ko dobite rezultate hitrosti vašega spletnega mesta na Googlu:

  • Poljski podatki – Poročilo o uporabniški izkušnji za Chrome nima zadostnih podatkov o hitrosti za to stran. “
  • Povzetek izvora – Poročilo o uporabniški izkušnji za Chrome nima dovolj podatkov o hitrosti v resničnem svetu za to poreklo. “

Sporočilo »podatki o terenu« se nanaša na dejstvo, da Googlov test hitrosti spletnega mesta oceni samo vaše spletno mesto glede na to, kako skromne naprave bi dostopale do vašega spletnega mesta. To pomeni, da lahko nekateri uporabniki hitrost vašega spletnega mesta občutijo kot slabšo ali boljšo od tiste, ki jo prikazuje vaš rezultat.

Sporočilo “povzetek izvora” se nanaša na dejstvo, da bo Googlov test hitrosti poskušal preveriti hitrost vašega spletnega mesta glede na uporabnike in podatke v resničnem svetu. Včasih pa se pojavi prazno in ne more sestaviti poročila s temi podrobnostmi.

Ne glede na to, ali vidite ta sporočila ali ne, je dobro, da hitrost spletnega mesta preizkusite z več orodji za testiranje hitrosti spletnega mesta. Vendar je še posebej pomembno, če v rezultatih testa hitrosti vašega spletnega mesta vidite katero od teh sporočil.

Izvedite večkratni preizkus hitrosti spletnega mesta

Ena od točk hitrosti testov hitrosti spletnega mesta, ki je drugačna od uporabe več orodij, je, da morate večkrat analizirati spletno mesto in nato povprečno oceniti rezultate.

To velja, ne glede na to, ali ste se odločili za izvajanje Googlovega hitrostnega preizkusa spletnega mesta ali če preizkusite hitrost spletnega mesta z drugimi orodji.

Če enkrat preizkusite, ni dovolj, ker se uspešnost vašega spletnega mesta lahko razlikuje od minute do minute in od sekunde do sekunde.

Na primer, če nenadoma pridete do priliva prometa, se bodo rezultati hitrosti vašega spletnega mesta zelo razlikovali.

Zato je ključnega pomena, da ne uporabljate samo več ali robustnih orodij za hitrost spletnega mesta, ampak je ključno tudi, da spletno mesto preizkusite vsaj 10-krat, če ne več. Nato povprečite rezultate za bolj natančno sliko hitrosti delovanja spletnega mesta.

Če orodje za preverjanje hitrosti spletnega mesta, ki ga uporabljate, ima tudi možnost testiranja hitrosti spletnega mesta na več lokacijah strežnika, ponovite preizkuse večkrat iz vsakega razpoložljivega strežnika.

Tako boste lažje videli, kako deluje vaše spletno mesto po vsem svetu in ne le tam, kjer se nahaja vaš strežnik. Hitrost vašega spletnega mesta bo skoraj vedno hitrejša, ko testirate bližje strežniku. Zato je ključnega pomena tudi testiranje z več lokacij, če lahko.

Torej, vzemite si čas, da zaženete več Googlovih hitrostnih testov in jih povprečno določite, preden nadaljujete.

Primer testnega mesta ima povprečno oceno hitrosti spletnega mesta 78,21 za mobilne naprave in 96,17 za namizja.

Primerjalna hitrost spletnega mesta z več orodji za testiranje hitrosti spletnega mesta

Za ustvarjanje poglobljenega preizkusa hitrosti na mestu je na voljo veliko vrhunskih orodij. Lahko pa uporabite tudi orodja za hitro testiranje hitrosti spletnega mesta Pingdom in GTmetrix.

Obe brezplačni orodji imata svoje omejitve, vendar je zato uporaba obeh teh orodij za hitro preizkušanje spletnega mesta poleg Googlovega hitrostnega preizkusa lahko izredno koristna.

Če imate dostop do vrhunskega, robustnega orodja za preizkus hitrosti spletnega mesta, pojdite naprej in ga uporabite. V nasprotnem primeru lahko nadaljujete z uporabo teh brezplačnih možnosti.

Primerjalna hitrost spletnega mesta s Pingdom

Kopirajte URL svojega spletnega mesta WordPress, kot je opisano prej, in pojdite na Orodje za testiranje hitrosti mesta Pingdom.

Če želite začeti primerjalno hitrost spletnega mesta, prilepite naslov spletnega mesta v URL izberite polje strežnika, s katerim se začnete preizkušati, in kliknite Začni preizkus.

Orodje za testiranje hitrosti spletnega mesta Pingdom za primerjavo hitrosti spletnega mesta pred uporabo strategij za optimizacijo WordPressa
Vnesite svoj URL in začnite test hitrosti spletnega mesta.

Počakajte kratek čas, da se rezultati naložijo. Rezultat si zapišite in nato zaženite še en test. Ko ste spletno mesto preizkusili na različnih lokacijah strežnika vsaj 10-krat, povprečno določite hitrost na vsaki lokaciji.

V rezultatih testov za hitrost spletnega mesta boste videli skupni rezultat 100% skupaj z ustrezno črko.

Sledi skupna velikost strani, ki se je naložila, čas nalaganja in število vloženih zahtev.

Spodaj so povzetek rezultatov hitrostnih preskusov hitrosti na spletnem mestu primerjalni podatki.

Primer rezultatov preskusa hitrosti na mestu za primerjalno hitrost mesta
Primerjajte rezultate testiranja hitrosti spletnega mesta Pingdom za primerjalno hitrost spletnega mesta.

Hitrost primera testnega mesta pred optimizacijo WordPress-a se je gibala od 1,5 s od lokalnega strežnika do 3,3 s za strežnike na drugi strani sveta..

Primerjalna hitrost spletnega mesta z GTmetrix

Zdaj, ko ste povprečno preskusili rezultate testiranja hitrosti spletnega mesta Pingdom, se lahko premaknete na primerjalno hitrost spletnega mesta GTmetrix. To je še ena brezplačna možnost.

Pojdite na stran za test hitrosti spletnega mesta GTmetrix in v ustrezno polje vnesite svoj URL. Nato kliknite na Preizkusite svoje spletno mesto gumb.

Spletno mesto GTmetrix za primerjavo hitrosti spletnega mesta pred uporabo strategij za optimizacijo WordPressa
Prilepite naslov spletnega mesta v polje URL in začnite test hitrosti spletnega mesta.

Čez nekaj trenutkov se prikažejo rezultati za hitrost spletnega merjenja. Videli boste dve oceni črk, povezane s odstotki, čas, ki je trajal, da se stran v celoti naloži, skupno velikost strani in število vpoklicanih zahtev..

Ko se pomaknete navzdol, se te podrobnosti razčlenijo naprej. Te podatke lahko uporabite za nadaljnje odpravljanje določenih fokusnih področij za pospešitev WordPress-a s taktiko za optimizacijo WordPress-a.

Primer orodja za preverjanje hitrosti spletnega mesta GTmetrix je rezultat pred WordPress optimizacijo
Ko se prikažejo rezultati preskusa hitrosti vašega spletnega mesta, lahko vidite nadaljnje podrobnosti.

Ne pozabite večkrat zagnati preizkus hitrosti tega spletnega mesta in nato povprečno oceniti hitrost za natančnejši rezultat.

Primer spletnega mesta je povprečno določil hitrost strani 2,6s za čas, ki je poln.

2. korak: Osnovne strategije za pospešitev WordPress-a


Zdaj, ko ste določili hitrost spletnega mesta, lahko sledite spodnjim korakom, da pospešite WordPress s strategijami za optimizacijo WordPress-a..

Pomembno je upoštevati, da se lahko glede na vašega gostitelja preizkusi spletnega mesta s primerjalno analizo razlikujejo od zgoraj prikazanih rezultatov testov za hitrost spletnega mesta..

Ko že govorimo o gostovanju, obstaja veliko osnovnih dejavnikov, ki vplivajo na čas nalaganja vašega spletnega mesta WordPress. Spodaj so navedeni drugi osnovni dejavniki hitrosti spletnega mesta.

1) Zanesljivo gostovanje

Gostovanje je tam, kjer obstaja vaša spletna stran. Pohištvo vaše hiše je kot vaše spletno mesto, vaša hiša pa kot vaš načrt gostovanja. Če vaša hiša ni zgrajena na trdnih temeljih z zanesljivimi materiali, bi vaše pohištvo lahko padlo skozi tla. Ista ideja velja za gostovanje.

Zagotavljanje zanesljivega gostovanja je eden osnovnih dejavnikov, ki lahko določi hitrost vašega spletnega mesta.

Nobena dva gostitelja nista podobna. Nekateri so pri izvedbi boljši od drugih.

2) Razpoložljivi gostiteljski viri

Ko najdete zanesljivega ponudnika gostovanja, se prepričajte, da ste izbrali tudi zadostni načrt, ki vključuje dovolj virov za vaše spletno mesto.

Če je vaše spletno mesto preveliko za vaš načrt, bo imelo občasno izpade. Prav tako lahko privede do dramatičnega zmanjšanja hitrosti vašega spletnega mesta.

Splošno pravilo je, da če vaše spletno mesto v določenem času stalno uporablja približno 90% virov vašega strežnika, je čas, da nadgradite načrt gostovanja.

Ali pa poiščite nekaj težav ali poiščite bolj zanesljivega gostitelja, če vaše spletno mesto ni dovolj veliko, da bi zagotovilo takšne počasne hitrosti. Razlog je v tem, da je to pokazatelj slabe učinkovitosti strežnika.

3) Število uporabljenih vtičnikov

Več vtičnikov, ki ste jih namestili na svojem spletnem mestu WordPress, bolj vas bo to spletilo. To je zato, ker se več virov sredstev vašega gostiteljskega načrta porabi za zagon spletnega mesta, ko spletno mesto preobremenite s vtičniki.

Manj je več, vendar zanesljiv ponudnik gostovanja lahko bistveno izboljša delovanje do te mere, da lahko udobno namestite več kot 10 vtičnikov.

Hkrati, če uporabljate skupno gostovanje, je 10 vtičnikov zagotovo preveč vtičnikov. Po drugi strani pa, če imate zanesljiv oblak, VPS ali namensko gostovanje, 10 vtičnikov niti približno ni tako škodljivo.

Če imate več kot deset vtičnikov, jih poskusite odpraviti. Če imate nameščene vtičnike ali teme, ki niso aktivirane in jih ne nameravate uporabljati, jih odstranite.

Lahko pa poiščete druge možnosti, ki bodo poskrbele za dodatno nalogo, če ste prvotno uporabljali drug vtičnik. Prepričajte se, da so ti vtičniki čisto kodirani.

4) Odstranite napihnjene teme in vtičnike

Ko govorimo o čisti kodi, je nujno, da so vtičniki in teme, ki jih uporabljate, čisto kodirani. Če jih ni, potem bo prišlo do napihnjenega mesta in zmanjšanja hitrosti vašega spletnega mesta.

Če niste seznanjeni s kodo in ne bi znali povedati, ali je vtičnik ali tema pravilno kodirana, si oglejte ocene in povratne informacije. Včasih so lahko v pomoč.

Prav tako lahko iščete priporočila iz zaupanja vrednih blogov, ki izobražujejo o temah WordPress.

Če ugotovite, da uporabljate temo ali vtičnike, ki so napihnjeni, jih odstranite.

5) Optimizacija podatkovnih baz

V istem duhu bi morali očistiti tudi svojo bazo podatkov iz starih revizij objav in neželenih komentarjev, ki jih ne potrebujete več. Ste kdaj sploh potrebovali neželeno pošto?

Odlične brezplačne možnosti za optimizacijo baze podatkov vključujejo: Optimizirajte bazo podatkov, WP-Optimizirajte, in Napredno čistilo podatkovnih baz.

6) Odstranite slabo in neučinkovito kodo ali skripte

Če ste namestili nekaj skript ali dodali kodo, ki je neučinkovita ali napihnjena, jih odstranite. Če jih potrebujete, poiščite boljše alternative.

Če želite preveriti, ali je koda čista, jo najprej preverite. S pomočjo brezplačne kode lahko potrdite svojo kodo Storitev preverjanja označevanja W3C.

7) Število klicev API

Če uporabljate veliko vtičnikov, s katerimi kličete API-je drugih proizvajalcev, lahko obtežijo vaše spletno mesto in uporabijo preveč virov. To vodi do zmanjšanja hitrosti mesta.

Te vrste vtičnikov so videti na primer v virih, ki prikazujejo vaše družbene medije.

Lahko odstranite vse vtičnike in skripte, ki omogočajo veliko klicev API-ja. Lahko pa uporabite WordPress Transients API predpomnilniške API-je, če se ne bojite dotikati kode. V večini primerov je tovrstno predpomnjenje mogoče varno opraviti.

8) Optimiziranje slik in predvajanje

Ko naložite slike na svoje WordPress spletno mesto, se prepričajte, da uporabljate pravilno velikost, ki jo vaša tema uporablja za njihovo prikazovanje. Če so slike večje od zahtevanih dimenzij, je treba velikost slike spremeniti, ko se stran naloži.

To porabi več virov vašega strežnika in upočasni hitrost vašega spletnega mesta. Če na spletno mesto dodate predpomnjenje strani in omrežje za dostavo vsebine (CDN), boste znatno zmanjšali škodo. Toda uporaba pravilnih velikosti slike, ki jih potrebujete, je še boljša.

Medtem ko ste na njem, se prepričajte, da so vaše slike pravilno stisnjene. Uporabite lahko vtičnik za optimizacijo slike. Če pa pravilno shranite slikovne datoteke, lahko še bolj vplivate na hitrost spletnega mesta.

Splošno pravilo shranite slike v .JPG formatu za fotografije in .PNG formatu za ilustracije in posnetke zaslona spletnih mest. Videli boste zmanjšanje velikosti datoteke. To pomeni, da je za vaše spletno mesto manj potrebno nalagati ali predpomniti, kar lahko pomaga pri hitrosti vašega spletnega mesta.

Cilj je zmanjšati velikost datoteke slike. Če na primer shranjevanje posnetka zaslona kot .JPG prinese boljše rezultate, potem to storite namesto tega.

Za podrobnosti si oglejte Kako pospešiti WordPress.

9) Posodobite in zaščitite WordPress

DSoS in napadi grobe sile pošiljajo neželen promet na vaše spletno mesto od hekerjev. Porabijo pasovno širino vašega načrta gostovanja. To pa posledično negativno vpliva na hitrost vašega spletnega mesta in lahko celo trka vaše spletno mesto in strežnik brez povezave.

Redno posodabljanje vtičnikov, tem, skript in jedra WordPress pomaga pri boju proti tem in drugim varnostnim grožnjam, ki spodkopavajo hitrost vašega spletnega mesta. Da ne omenjam, splošne varnosti vaše spletne strani.

Poleg tega preverite, ali imate nameščen trden varnostni vtičnik, ki še dodatno pomaga zmanjšati obremenitev spletnega mesta in ga tudi zavarovati.

Oglejte si, kako zavarovati WordPress (2020) za podrobnosti.

10) Ne uporabljajte funkcije iskanja WordPress

Pogost vidik hitrosti spletnega mesta, ki pogosto ostane neopažen, je vgrajena funkcija iskanja WordPressa. To ni učinkovito in lahko resno obremeni vaše spletno mesto.

Če je iskanje bistveni del vašega spletnega mesta, lahko WordPress znatno pospešite z uporabo namenskega iskalnega indeksa. ElasticSearch ali Solr iskanje za WordPress sta obe odlični možnosti.

Druga pomembna priporočila

Obstaja nešteto drugih osnovnih strategij za pospešitev WordPressa in za optimizacijo WordPressa.

Nekaj ​​teh vključuje nadgradnjo na HTTP / 2, ki omogoča Gzip stiskanje in onemogoči vroče povezovanje.

3. korak: Optimizacija WordPress-a za pospešitev WordPress-a


Prav tako je treba omeniti, da nekatere strategije, odvisno od velikosti vašega spletnega mesta, morda ne bodo tako dobro pomagale kot druge.

Na primer, če na vašem spletnem mestu ni veliko slik ali vsebine, predpomnjenje strani in optimizacija slike morda na vaše spletno mesto ne vplivajo toliko. To ne pomeni, da ne bo naredil ničesar, niti približno toliko, kot bi bilo za vsebinsko težko spletno mesto.

Podobno, če ne prejemate veliko prometa in je vaše spletno mesto precej osnovno, CDN ne bo preveč vplival na hitrost vašega spletnega mesta.

Torej, preizkusite strategije za optimizacijo WordPressa, za katere menite, da bodo WordPressu najbolj pomagale pospešiti za vašo specifično situacijo.

Namestitev in konfiguracija predpomnilnika W3

Nekatere najboljše metode optimizacije WordPressa za pospešitev WordPressa vključujejo mešanje in združevanje datotek ter odlaganje nalaganja datotek JavaScript in CSS ter uporabo več vrst predpomnjenja.

Na voljo je veliko vtičnikov, ki lahko opravijo te naloge, če se ne želite dotakniti kode. Ena najboljših možnosti je uporaba brezplačnega W3 Vtičnik za predpomnilnik W3.

Namestitev predpomnilnika W3 za optimizacijo WordPressa

Če ga želite namestiti, se prijavite na samostojno spletno mesto WordPress. Nato pojdite na Vtičniki> Dodaj novo v meniju na levi strani.

V iskalno vrstico proti zgornjem desnem kotu vnesite “W3 Total Cache.” Počakajte trenutek, da se vtičnik prikaže v rezultatih.

Nato kliknite na Namestite gumb poleg imena vtičnika.

Stran z vtičniki
Namestite vtičnik W3 Total Cache.

Ko se namesti, se gumb spremeni v prikaz Aktivirajte ali Aktiviranje omrežja če imate omogočeno večstransko spletno mesto Kliknite nanj.

Stran z vtičniki
Aktivirajte vtičnik, da začnete postopek optimizacije WordPress-a.

Osnovna konfiguracija za predpomnilnik W3

Ko je W3 Total Cache nameščen in aktiviran, je čas, da ga začnete konfigurirati, tako da je pripravljen uporabiti spodnje strategije za optimizacijo WordPressa, da pospešite WordPress.

V meniju na nadzorni plošči skrbnika pojdite na Zmogljivost> Splošne nastavitve.

Kliknite na pogoji uporabe in politika zasebnosti povezavo v skrbniškem sporočilu in jo preberite. Če vam ni vse v redu, kliknite ikono Sprejmi gumb.

Nato kliknite na Omogoči gumb poleg Način predogleda pod Splošno odsek. To je začasen ukrep za varno preizkušanje nastavitev. Kljub temu jih morate preizkusiti na prizorišču pred spletnim mestom v živo.

Stran z nastavitvami pred začetkom optimizacije WordPress-a
Sprejmite pogoje in omogočite način predogleda.

Ko to storite, izberite Omogoči polje zraven Predpomnilnik strani. Nato kliknite na Shranite vse nastavitve gumb.

Predogled in testiranje sprememb

Zdaj morate preveriti, ali vaše spletno mesto še vedno deluje, kot je bilo pričakovano. Če želite to narediti, kliknite na Predogled gumb v Splošno odsek.

Če je vse videti dobro, lahko nadaljujete. V nasprotnem primeru možnost onemogočite tako, da počistite polje Omogoči polje, nato znova shranite vse spremembe.

Stran s splošnimi nastavitvami
Pred nadaljevanjem si oglejte spremembe.

4. korak: Kako pospešiti WordPress za trikrat ali več


Tu je nekaj predlogov, ki so smetana pridelka, ko gre za optimizacijo WordPress-a za pospešitev WordPress-a z uporabo W3 Total Cache.

Da ne rečem, da ne bi smeli uporabiti zgornjih nasvetov, vendar so to hitre zmage, ki bodo verjetno najbolj vplivale na raznoliko paleto velikosti in vrst spletnih strani.

Samo te strategije lahko hitrost vašega spletnega mesta potrojijo trikrat, če ne več.

Prosimo, upoštevajte: Če vaš ponudnik gostovanja že uporablja nekatere od teh strategij za optimizacijo WordPress-a, da pospeši WordPress, preskočite ustrezne korake spodaj.

Pomembno je tudi upoštevati, da lahko te nastavitve spremenite, kot je potrebno za vašo posebno situacijo. Prepričajte se, da jih morate temeljito preizkusiti, preden jih namestite na spletno mesto v živo.

1) Zmanjšajte in povežite datoteke

Zmanjševanje in združevanje (združevanje) datotek lahko pomaga pospešiti čas nalaganja strani WordPress.

To pomeni, da odstranite nepotrebne presledke in znake iz datoteke, da jo spremenite. Ker odstranjujete strukture, ki so koristne za organiziranje kode, tako da jih je lažje brati, računalnikom ni treba, da jih razumejo in obdelujejo.

Če odstranite te znake in presledke, pomeni, da se ob obisku strani manj naloži.

Združevanje pomeni združevanje združljivih datotek, ki jih kličete na strani. To zmanjša število, zato se mora namesto večje količine datotek, ki so bile prvotno poklicane, naložiti le ena ali nekaj datotek.

Uporaba obeh teh strategij za optimizacijo WordPress-a uporablja manj virov za nalaganje strani. To pomeni, da lahko pospešite WordPress.

Če želite to narediti, pojdite na Zmogljivost> Splošne nastavitve na nadzorni plošči skrbnika.

Stran s splošnimi nastavitvami
Omogoči spreminjanje v splošnih nastavitvah.

Prikaže se sporočilo, ki vas vpraša, ali se strinjate, da omogočite minifikacijo, ker se zavedate, da lahko zlomi vaše spletno mesto. Ker je omogočen način predogleda, lahko datoteke preizkusite, preden uporabite kakršne koli spremembe. Pojdi naprej in klikni Razumem tveganja.

Nato kliknite na Shranite vse nastavitve. Kliknite na Predogled gumb, kot je omenjeno zgoraj, da preizkusite spremembe.

Če gre kaj narobe, počistite potrditveno polje in shranite nastavitve. Če vse deluje, pojdite na Zmogljivost> Minify.

Zmanjšajte stran z nastavitvami
Potrdite polje, da omogočite HTML.

Pojdi na HTML in XML odsek in preverite Omogoči polje, nato na Shranite vse nastavitve gumb.

Predogled sprememb lahko zagotovite, da vse deluje. Onemogoči to možnost, če pride do težave. V nasprotnem primeru nadaljujte s klikom na Omogoči polje za CSS nastavitve za minifikacijo možnost.

Zmanjšaj stran
Omogočite možnost minifikacije CSS.

Shranite, nato pa si oglejte spremembe in se prepričajte, da vse še deluje.

2) Odložite Nalaganje JavaScript

Ko ste z drugimi orodji opravili Googlov preizkus hitrosti spletnega mesta ali hitrostni test, ste morda po začetnih rezultatih opazili pogost predlog..

Predlogi, kot so:

  • Odstranite JavaScript za blokiranje upodabljanja
  • Odložite razčlenitev JavaScript
  • Odpravite vire, ki preprečujejo upodabljanje

To ima v tem, da je treba odložiti razčlenitev (ali nalaganje) JavaScript.

Parsing vzame človeško berljivo kodo in jo prevede v jezik, ki ga strežnik lahko prebere in razume. V tem primeru govorimo o razčlenjevanju JavaScript.

Najpogosteje se datoteke JavaScript nastavijo tako, da se naložijo na začetek postopka, ko uporabnik obišče stran. Nekatere datoteke so ključne za nalaganje najprej, ker vsebujejo ali usmerjajo kritične elemente strani.

Druge datoteke JavaScript niso tako pomembne in jih je mogoče naložiti pozneje, ne da bi pri tem odvzeli glavno vsebino in funkcionalnost strani.

Te manj pomembne datoteke se poskušajo naložiti proti začetku postopka in na koncu ustvarijo zastoj dnevnika, ki upočasni hitrost spletnega mesta. Če pa jih nastavite za naknadno nalaganje, lahko pospešite WordPress.

Na kratko, to pomeni odložiti nalaganje ali razčlenitev JavaScript.

Če želite to narediti, pojdite na Zmogljivost> Minify na nadzorni plošči skrbnika.

Pod JS odsek, preverite Omogoči polje zraven JS minify nastavitve. S tem se bodo datoteke JavaScript spremenile.

Če jih želite odložiti, kliknite na prej spustno polje. Izberite Neblokiranje z uporabo funkcije “async” možnost.

To bo datoteke naložilo asinhrono. Obe datoteki JavaScript se bosta naložila in izvedla istočasno kot preostala stran.

Nato izberite Neblokiranje z uporabo „odloži“ v spustnem polju za Po tem možnost.

Zmanjšaj stran
Datoteke JavaScript lahko odložite, ko jih spremenite.

Pred nadaljevanjem shranite, predogled in preizkusite spremembe.

3) Dodajanje dodatnih vrst predvajanja

Obstajajo tudi druge vrste predpomnjenja, ki jih lahko uporabite na svojem spletnem mestu z W3 Total Cache: objektom in predpomnilnikom baze podatkov. Te niso privzeto omogočene.

Predvajanje predmeti

Predpomnjenje predmetov se zgodi, ko se pokličejo poizvedbe baze podatkov in rezultati se naložijo na strani, ko je obiskana. Rezultati se shranijo v pomnilnik pomnilnika.

Ker je WordPress ponavadi veliko dinamične vsebine, ki se nalaga na veliko poizvedb v bazi, se lahko veliko prometa poveča hitro porabi veliko strežniških virov. Če jih shranite, lahko bistveno pripomorete k pospešitvi WordPress-a za visoke prometne razmere.

Če želite omogočiti predpomnjenje predmetov s predpomnilnikom W3, pojdite na Zmogljivost> Splošne nastavitve in se pomaknite navzdol do Predvajanje predmeti odsek.

Preverite Omogoči polje za Predpomnilnik predmetov, nato shranite spremembe, ki jim sledi predogled in preizkušanje.

Stran s splošnimi nastavitvami
W3 Total Cache vključuje možnosti predpomnjenja predmetov.

Pomembno je tudi upoštevati, da lahko tudi namestite Spomnjeno na vašem strežniku in ga konfigurirajte v predpomnilniku W3.

Memcached je vrsta predpomnilnika predmetov in ga lahko izberete v Predmet predpomnilnika spustni okvir, ko je enkrat nameščen. Čeprav to presega področje uporabe tega članka.

Predvajanje podatkovnih baz

Prav tako lahko vklopite predpomnjenje baz podatkov. To je odlična možnost, če predpomnjenje predmetov ne bo delovalo za vašo specifično situacijo. Primerno je tudi, če je vaše spletno mesto večje, saj vam lahko dramatično pomaga doseči ta cilj, da trikrat pospešite WordPress ali več.

Predpomnilnik baze podatkov shranjuje rezultate baze podatkov v pomnilnik (predpomnilnik), tako da se lahko naslednjič, ko se stran naloži in so ti rezultati potrebni, iz njih predložijo iz predpomnilnika. To je veliko bolj učinkovito in lahko prihranite veliko virov strežnika.

Kot rezultat, lahko WordPress znatno pospeši.

Če ga želite omogočiti, pojdite na Zmogljivost> Splošne nastavitve na nadzorni plošči skrbnika.

Spodaj Predpomnilnik baze podatkov, preverite Omogoči polje za Predpomnilnik baze podatkov možnost.

Splošne nastavitve
Omogočanje predpomnjenja baze podatkov v splošnih nastavitvah predpomnilnika W3.

Spremembe shranite, nato pa si jih oglejte in preizkusite.

4) Onemogočanje načina predogleda in uvajanje sprememb

Ko dodate vse strategije za optimizacijo WordPress-a, s katerimi želite pospešiti WordPress, lahko onemogočite način predogleda in uradno uporabite uveljavljene spremembe.

Pojdi do Zmogljivost> Splošne nastavitve in pod Splošno, kliknite na Onemogoči gumb.

Stran s splošnimi nastavitvami
Onemogoči način predogleda.

Nato kliknite na Shrani vse spremembe gumb.

Ko to storite, boste morali znova vnesti iste nastavitve. Nato kliknite na Shranite nastavitve in očistite predpomnilnike na drugi strani gumba Shrani vse spremembe gumb.

Ali je WordPress optimizacija pospešila WordPress za 300%?

Po uporabi teh strategij za optimizacijo WordPressa, da pospešite WordPress, zaženite še en Googlov test hitrosti in tudi preizkus hitrosti spletnega mesta z drugimi omenjenimi orodji.

Preizkusite večkrat in jih povprečno ocenite.

Končni povprečni rezultat za testno spletno mesto je bil obetaven z 98% povprečjem za mobilne in 99,5% za namizna mesta z Googlovim testom hitrosti spletnega mesta.

Po uveljavitvi strategij za optimizacijo WordPress je bil uporabljen nov Googlov test hitrosti
Eden od rezultatov Googlovega hitrostnega preizkusa spletnega mesta po optimizaciji WordPressa.

Ostala orodja za preizkus hitrosti spletnega mesta so v povprečju naložila 900 milijonov strani.

Primer uporabe novih orodij za preizkušanje hitrosti spletnega mesta GTmet po uporabi strategij za optimizacijo WordPressa
Eden od rezultatov GTmetrix-a po uporabi strategij za pospešitev WordPress-a.

Na splošno je testno mesto imelo povprečno trikrat večjo hitrost in včasih večjo.

Zaključek

Torej, tam ga imate. S temi preizkušenimi in resničnimi nasveti lahko svoje spletno mesto vsaj trikrat pospešite. To je še posebej pomembno, saj je hitrost spletnega mesta dejavnik uvrstitve v rezultate iskalnikov.

Vse se začne s primerjalno lastnostjo hitrosti spletnega mesta pred uporabo strategij za hitrost strani.

Se vam je hitrost spletnega primerjalnega vrednotenja dobro odrezala? Ste uspešno uspeli pospešiti svoje spletno mesto? Za koliko? Vam ostane kaj vprašanj? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me