Kako oblikovati / ustvariti logotip


Kako oblikovati logotip (za spletno mesto)


Oblikovanje logotipa je zelo veliko, saj so logotipi bistveni za blagovno znamko vašega podjetja in celoten dizajn vašega spletnega mesta. To je lahko zastrašujoč postopek, če še nikoli niste oblikovali logotipa.

Če se želite naučiti oblikovati logotip, ste na pravem mestu. Spodaj je 7-stopenjski vodnik tipičnega postopka oblikovanja logotipa. Vsak korak daje podrobne nasvete, kako ustvarjalno razmišljati, da bi oblikovali svoj logotip. Na voljo je tudi hitra napaka pri uporabi brezplačnega spletnega orodja za oblikovanje in nalaganje logotipa na vaše spletno mesto WordPress.

Hitra statistika in pregled vsebine:

  1. Poiščite pravi navdih
  2. Prepoznajte tri barve, ki odražajo vaše spletno mesto
  3. Izberite svoj slog oblikovanja logotipa
  4. Poiščite pravo pisavo
  5. Ustvarite svoj logotip na brezplačni oblikovalski platformi
  6. Dodajte ga na svoje spletno mesto
  7. Lahko traja nekaj poskusov

1. Poiščite pravi navdih

Oblikovanje logotipa je veliko preprostejše, če ste si vzeli čas za iskanje navdiha kot prvi korak. Tako si vzamete čas za zbiranje različnih idej in bolj jasno boste vedeli, katere ideje so vam všeč in katere ne. Ko boste vzeli nekaj časa za iskanje navdiha, boste imeli boljši občutek, v katero smer boste šli z vašim logotipom.

Dobra novica je, da je na voljo veliko modelov logotipov, ki bodo spodbudili potrebe po navdihu. Najti dobre primere oblikovanja logotipa je enostavno, če veste, kam iskati. Želeli boste zbrati vsaj tri primere oblikovanja, ki so vam najbolj všeč.

Oglejte si spletno mesto, kot je Pod popolnoma novo gradnjo, ki je sestavljen iz velikega izbora prenove korporativnih blagovnih znamk. Brand New ponuja številne znane blagovne znamke, kot so Staples in Pandora. In njihova zbirka sega mnogo, mnogo let.

Obstajajo tudi spletna mesta, kot so Ustvarjalni trg, ki vsebuje veliko poceni grafike in vnaprej izdelanih vzorcev logotipov. Ni vam treba kupiti nobene, razen če tega resnično želite. Cilj je pregledati vsa različna sredstva za prodajo v Creative Marketu, da bi dobili predstavo o ustvarjalnih možnostih pri oblikovanju logotipov in bili navdihnjeni.

Dribbleble
Kreditna slika: Dribbble.

Nazadnje lahko brskate po spletnih mestih, kot so Dribbleble, ki imajo tudi veliko izbire modelov in veliko lepih primerov oblikovanja logotipov.

Ti dve spletni strani sta javni portfelj, tako da boste imeli dostop do neštetih modelov logotipov v vseh vrstah stilov.

Vzeti čas za seznanitev z različnimi oblikovalskimi in grafičnimi koncepti vam bo omogočil začetek postopka oblikovanja logotipa na desni nogi in v močni smeri. Ustvarili boste lahko nekaj podobnega, ne da bi se počutili frustrirano, neinspirativno ali zmedeno, kje začeti. Ne pozabite zbrati vsaj treh čudovitih primerov, ki vam govorijo.

2. Prepoznajte tri barve, ki odražajo vaše spletno mesto

Izbira barv za oblikovanje vašega logotipa ni treba biti težka. Če imate svoje smernice blagovne znamke že definirane, uporabite te barve za svoj logotip. Barve boste morda morali pri spreminjanju logotipa nekoliko prepletati, toda te barve blagovne znamke boste tam začeli.

Če pa še nimate vnaprej določenih smernic glede blagovne znamke ali barv spletnega mesta, s katerimi bi delali, ne skrbite. Namesto tega boste potrebovali nekaj časa raziskati ustrezne barve za svojo nišo, industrijo in ciljno publiko. Če se vaše podjetje ukvarja z avtomobilsko industrijo in cilja predvsem na starejše moške, boste želeli izbrati barve, ki so morda bolj temne ali bogatejšega tona. Če pa ste v lepotni industriji in ciljate na mlajše, žensko občinstvo, potem je iskanje lažjih barv morda celo kovina boljši poziv.

Pinterest
Kreditna slika: Pinterest.

Resno razmislite o svoji ciljni publiki znotraj niše.

Na primer, če ste v avtomobilski industriji, vendar ciljate na mlajše odrasle, gre lahko s temnejšo in bolj moško paleto, ki ne deluje tako dobro, kot s svetlejšo in živahnejšo paleto barv.

Ne gre samo za industrijo. Gre za celotno sliko, ki vključuje tudi vašo nišo in ciljno publiko.

Drug primer je, če ste v lepotni industriji, vendar ciljate na moške. V tem primeru lahki ščepci ali rumenice morda ne bodo naredili tega. Raziskujte in ustrezno izberite svoje barve.

Za raziskovanje barv lahko uporabite spletna mesta, navedena v prvem koraku. Pinterest je tudi odličen vir barvnih navdihov in nišnih raziskav.

Poleg tega poskusite razmišljati o svojih barvah širše, kar pomeni, kako bi te barve lahko uporabili na celotnem spletnem mestu in ne le v okviru vašega logotipa. To je zato, ker bo oblikovanje vašega logotipa del vaše celotne blagovne znamke.

Kot boste verjetno opazili, ko iščete navdih, logotipi prihajajo v različnih slogih. Veliko jih je različne kategorije ali vrste logotipov. Dva najpomembnejša za vas pa sta logotip, ki temelji na besedilu, kot sta Disney ali Google, in logotipi, ki temeljijo na simbolih, kot sta Instagram ali Nike.

Obstajajo tudi primeri, ko logotip združuje oba, na primer Domino ali Target. Izberite in izberite logotip, ki vam najbolj ustreza.

Poleg tega obstajajo različni slogi vizualnega oblikovanja, kot so retro logotipi. Obstajajo tudi ultramoderni, minimalni, klasični slogi in tudi veliko različnih oblik.

Behance
Kreditna slika: Behance.

Najprej pogovorimo o oblikah logotipa Okrogli logotipi so fantastični, še posebej kot samostojni simboli. Odlični so kot avatarji na družbenih medijih in dobro sodelujejo z drugimi grafičnimi elementi. Krogi so kohezivne in vključujoče oblike. Imajo osrednji poudarek in so lahko lahke na očeh. Pravokotni logotipi so prav tako učinkoviti. Pravokotna oblika se pogosto šteje za trdno in močno, kar daje logotipu občutek moči ali stabilnosti.

Zavedati se morate tudi različnih logotipov, kot so minimalni ali klasični. Če želite izbrati pravi slog, morate priznati dve stvari.

Najprej, upoštevajte svojo nišo, poslovanje in ciljno publiko. Podobno kot pri barvni raziskavi, boste morda morali vzeti nekaj časa, da ugotovite, kakšen vizualni slog bi se dobro ujemal z nišo vašega spletnega mesta. Če želite prodati sodobno pohištvo za spalnice, razmislite o modernem dizajnu logotipa in ne o retro.

Drugič, razmislite o svojih željah. Seveda vam bo logotip tudi všeč. Vzemite navdih iz kosov, ki ste jih zbrali v prvem koraku, in sledite v smeri oblikovanja logotipa, ki vam je všeč.

4. Poiščite pravo pisavo

Če oblikujete logotip z besedilnim elementom, boste morali izbrati pravo pisavo za to.

Ni vam dovolj prostora, da bi našli popolno pisavo. Če iščete brezplačno možnost, boste morda želeli začeti z Google Fontovi. Slaba stran je, da njihovo zbirko pisav veliko uporabljajo številna spletna mesta, podjetja in oblikovalci.

Če želite edinstveno pisavo za vaš logotip, razmislite o nakupu poceni pisava iz kraja, kot je Creative Market. Na voljo so neverjetne pisave po meri, ki ne bodo pokvarile vašega proračuna. Druga možnost je čiščenje takšnega spletnega mesta Behance, ki ima za prenos veliko pisav po meri. Nekateri od njih bodo plačani, mnogi pa so brezplačni in jih izdelujejo zelo nadarjeni oblikovalci.

Ustvarjalni trg
Kreditna slika: Creative Market.

Ko iščete pisavo svojega logotipa, bodite pozorni na slog pisave. Pisava naj se ujema z celotni videz vašega logotipa. Če greš s slogom oblikovanja ultramodernega logotipa, izberi pisavo, ki je tudi ultramoderna. V nasprotnem primeru bo vaš logotip imel neusklajen videz in ne bo videti odlično. Če se trudite izbrati pravo pisavo, poglejte nazaj na svoje navdihujoče logotipe in poskusite uskladiti njihovo pisavo.

5. Ustvarite svoj logotip na brezplačni platformi za oblikovanje

Danes obstaja toliko različnih virov, ki jih lahko uporabite za oblikovanje logotipa. Nekateri so seveda plačani, na primer Photoshop. Vendar pa obstaja tudi veliko kakovostnih brezplačnih orodij. Nekatere so res odlične in nimajo strme krivulje učenja.

Shopify je Hatchful je fantastično orodje, če ste popolnoma obtičali ali niste prepričani, kako naprej. Vprašala vam bo nekaj vprašanj o potrebah vašega logotipa in vam ponudila veliko različnih možnosti, ki jih boste lahko izbirali za osnovno zasnovo vašega logotipa. Medtem, Izdelovalec logotipov kvadrata je kot nalašč za ustvarjanje minimalističnega logotipa.

Canva
Kreditna slika: Canva.

Potem je tu Canva. To je zelo cenjeno brezplačno spletno orodje za oblikovanje in odlično za oblikovanje logotipov. Poglejmo, kako uporabiti Canva za oblikovanje vašega logotipa. Ko ustvarite svoj račun ali se prijavite, boste srečani s praznim platnom in velikim izborom predlog. Po želji brskajte po njih.

Canva
Kreditna slika: Canva.

V nasprotnem primeru lahko greste naprej in skočite na zavihek Elements, ki ima široko paleto grafike in ikon. Vzemite si čas za iskanje pravih za svoj dizajn. Po potrebi lahko spremenite barve, položaj in motnost izbranih grafičnih elementov.

Canva
Kreditna slika: Canva.

Če vaš logotip zahteva besedilo, pojdite na zavihek Besedilo. Na tem zavihku boste našli različne sestavke besedila. Te so zabavne, ker vam omogočajo predogled in igranje z različnimi kombinacijami pisav in hierarhijami. Če dobro poznate svojo sestavo besedila, preprosto dodajte naslov v umetniško ploščo in si omislite oblikovanje.

Canva
Kreditna slika: Canva.

Vsak element tipografije na Canvi ima nekaj različnih funkcij za prilagajanje, kot sta barva in velikost besedila. Najpomembneje je, da ima Canva na voljo velik izbor pisav. Aplikacija pa vam omogoča tudi nalaganje pisav (prek besedilne povezave na dnu drsenja po seznamu pisav).

Canva
Kreditna slika: Canva.

Ko ste pripravljeni na izvoz, lahko to storite s tipko za prenos v zgornjem desnem kotu zaslona. Izberite vrsto datoteke in vse ste pripravljeni.

6. Dodajte ga na svoje spletno mesto

Dodajanje logotipa na vaše spletno mesto WordPress ni težaven postopek. Seveda se najprej želite prijaviti v račun WordPress na svojem spletnem mestu. V levem meniju izberite Videz in Prilagodi. Preusmerjeni boste v območje za prilagajanje teme.

Kako dodati logotip na svoje WordPress spletno mesto

Vsaka tema WordPressa ima lahko tukaj nekaj različnih nastavitev in to je v redu. Za zdaj nas zanima samo zavihek Identiteta spletnega mesta. Ko kliknete nanj, boste videli nekaj različnih nastavitev spletnega mesta, vključno z logotipom vašega spletnega mesta in območjem za nalaganje ali ponovno nalaganje novega..

Naložite svoj novi logotip, na vrhu kliknite modri gumb Objavi, vaš novi logotip pa se sprosti na vašem spletnem mestu!

7. Morda bo trajalo nekaj poskusov

Na žalost bi lahko dobili popoln logotip nekaj poskusov. Še posebej, če že prvič oblikujete logotip.

Kot pri večini spretnosti je potreben čas in praksa, da se dobro ujamete. Če niste zadovoljni s svojim prvim poskusom, je v redu. Preprosto boste morali poskusiti znova.

Večina profesionalnih oblikovalcev pri prvem poskusu ne dobi pravega logotipa oblikovanje je popolnoma iterativni postopek. Torej, ne odvračajte se preveč.

Če niste zadovoljni z vašim logotipom, imate dve možnosti:

  1. Prvi je, da ponovite svoj dizajn.
  2. Drugo je začeti znova in poskusiti znova.

Pri ponovitvi zasnove si morate prizadevati narediti nekaj majhnih sprememb hkrati. Morda spremenite barvno paleto ali tipkovnico. Eksperimentirajte z različnimi oblikami ali poskusite z drugim orodjem za oblikovanje. Ko govorimo o tem, imajo orodja za oblikovanje pogosto različna vnaprej izdelana sredstva in eno od teh bi lahko bilo ključno za to, da se dizajn logotipa izvede prav.

Ali pa preprosto začnite znova. Izberite nov niz navdihujočih modelov in znova začnite skozi celoten postopek, opisan v tem članku. Vsakič, ko ponovite postopek oblikovanja logotipa, se ne boste samo približali svojemu popolnemu logotipu, ampak boste tudi izboljšali njegovo zasnovo.

Ne bodite frustrirani, nadaljujte. To imaš!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me