Kako narediti spletno mesto z WordPressom

Torej želite narediti spletno stran?


Super! Sledite tem navodilom po korakih in danes boste začeli delovati svoje prvo spletno mesto.

To je razlog, zakaj ste se pravilno odločili za WordPress:

 • WordPress je najlažji način za izdelavo prave spletne strani v letu 2017.
 • To je 100% brezplačno in podprta z veliko skupino oblikovalcev in razvijalcev, z veliko brezplačnimi temami in vtičniki, ki jih lahko začnete uporabljati s samo nekaj kliki.
 • WordPress je začetnikom prijazen. Želite povleci in spusti? Razumem. Želite, da se stvari samo delajo, ne da bi se morali naučiti nobene kode? Razumem.
 • Odlično za mala in velika mesta. Wordpress lahko stori vse, pa naj gre za lepo spletno stran z eno strani, blog, profesionalno spletno mesto za ustvarjanje potencialnih strank ali celo veliko spletno mesto za e-trgovino, ki prodaja na tisoče izdelkov.
 • Vaše spletno mesto bo odzivno zato izgleda odlično na namizjih, tablicah in mobilnih telefonih.
 • Brezplačno pomoč je enostavno. WordPress je najbolj priljubljen način za izdelavo spletnega mesta, zelo enostavno je hitro poiskati pomoč, kadar koli jo potrebujete – ne glede na to, ali gre za začetnike ali napredne, vaši odgovori so v Googlovem iskanju.

1. korak: Pridobite ime svoje domene in gostovanje

Vsa spletna mesta, ki jih obiščete, so naložena iz računalnikov, imenovanih strežniki. Temu se reče gostovanje, ker ti strežniki gostijo spletno mesto in ga uporabljajo svetu.

Če želite spletno mesto postaviti na spletu, potrebujete …

 1. domena – na primer vašojite.com
 2. gostovanje – to omogoča, da vašo spletno stran vidi svet

WordPress sam je brezplačen. Vaše ime domene in gostovanje staneta od 3 do 5 USD na mesec.

Še vedno je nekaj brezplačnih storitev spletnega gostovanja. Toda vaš naslov bi bil tak, tvojeite.free-websites-for-everyone.com -ne ravno profesionalno, kajne? Še huje je, da brezplačni gostitelji oglase navadno postavljajo na vse vaše strani in nad njimi nimate nadzora. Najslabše je, če vaše spletno mesto naenkrat pada več ur. Če pridobite svoj račun za gostovanje, teh težav ne boste imeli.

Z lastnim gostovanjem poskrbite, da se bo vaše spletno mesto hitro naložilo in bo 24/7 ostalo na spletu. Prav tako imate 100-odstotni nadzor nad vsem na svojem spletnem mestu in dobivate račune e-pošte, kot ste [email protected], ki so vsekakor bolj profesionalni kot uporaba e-poštnih sporočil Gmail ali Yahoo, kot sta [email protected]

Kje dobiti svojo domeno in gostovanje

Poskusil sem že veliko gostiteljev, odkar sem začel ustvarjati spletna mesta leta 2004. Na tem mestu večinoma uporabljam www.BlueHost.com za spletno gostovanje in imena domen za svoja spletna mesta in spletna mesta mojih strank. BlueHost je tudi uradna številka 1, ki jo priporoča WordPress.org.

Razkritje: Uporabljam BlueHost in obožujem njihovo gostovanje. Torej so vse moje povezave do BlueHosta referenčne povezave. To pomeni, da bom zaslužil provizijo in prejeli boste znižano ceno, če kupite pri BlueHostu.

Potrebujete le njihov najosnovnejši načrt gostovanja (samo 3,95 USD / mesec). To je manj kot spodoben vrtiljak fidgetov in prepričan sem, da je spletno mesto vredno več kot fidget spinner.

Tukaj je razlog, zakaj potrebujete samo osnovni načrt: pomagal vam bom narediti nekaj posebnih korakov za optimizacijo v tem priročniku, da bo vaše spletno mesto zelo hitro in hkrati manj obremenjujete svoje gostovanje.

Če že imate svoje ime domene in gostovanje, samo preskočite na korak 3, kjer vam bom pokazal, kako nastaviti svojo spletno stran.

Kako izbrati veliko ime domene

Tu se vsi malo zataknejo in poskušajo pomisliti na najboljše ime domene.

Raje imam stvari preproste. Najprej se pogovorimo o razširitvah …

 • Držite se .com, .org in drugih znanih razširitev domen.
 • Bodite odprti za druge razširitve, ki jih je mogoče ustvarjalno uporabljati, na primer .ly in .io (
 • Izogibajte se čudnim novim razširitvam, kot so .network, .pizza itd
 • Izogibajte se neželeni razširitvi, kot so .info, .ws in .cc

Kar se tiče samega imena, je zelo verjetno, da bo prvih nekaj imen, ki jih preizkusite, že zajetih. Ne odvračajte se s tem. Samo bodite kreativni in se z njo zabavajte. Tu je mojih nasvetov, ki vam bodo pomagali izbrati odlično ime domene:

 • Če je mogoče, se izogibajte vezaji / črtice v imenu, kot je my-website.com. Izgleda samo nestrokovno in če se ustvarjate, lahko brez njih najdete ime.
 • Če ste vzeli želeno ime, poskusite na začetku ali koncu dodati kratko besedo. Na primer, če je bilo vaše želeno ime something.com, vendar je bilo uporabljeno, lahko poskusite getomething.com ali somethingnow.com itd.

Če povzamem vse, samo poskusite najti ime, ki je tržno, spominljivo in privlačno.

Najpomembneje je, da negotovost vodi v nedelovanje in edini način, da dosežete želene rezultate, je ukrepanje! Ne dovolite si, da bi se zataknili pri izbiri imena svoje domene. To imaš! Če vam je ime všeč, pojdite po svoje.

Tukaj je nekaj, kar morate storiti zdaj [Checklist]

 • Izberite eno ali več idej za ime vaše domene
 • Pridobite svoje ime domene in spletno gostovanje. Kot veste, za to priporočam BlueHost. Vendar pa lahko izberete katerega koli drugega spletnega gostitelja, ki ga želite, če je hiter, zanesljiv in enostaven za uporabo.

Nato boste morda želeli slediti tem navodilom, ki vam bo pokazal, kako se nastaviti na BlueHost. Pokazal vam bom, kateri paket gostovanja izbrati, kako nastaviti WordPress in še več.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me