DigitalOcean Pregled

9.5 Skupna ocena
Varna, zanesljiva in zelo razširljiva rešitev v gostovanju v oblaku vse v enem

DigitalOcean je podjetje za gostovanje v New Yorku s sedežem v New Yorku, specializirano za rešitve gostovanja v oblaku. Njihova infrastruktura je zelo razširljiva in je namenjena razvijalcem, ki gradijo aplikacije in spletna mesta. Odvisno od potreb po shranjevanju lahko izberete kateri koli načrt iz 19 načinov kapljic, ki jih ponujajo. Njihove cene so zelo konkurenčne in že od 5 dolarjev na mesec lahko dobite gostovanje strežnikov.

PREDNOSTI
 • Varna infrastruktura
 • API in nadzorna plošča
 • Napredna oprema
 • Neupravljano gostovanje
 • Predvidljive cene
 • Aktivna znana skupnost
SLABOSTI
 • Omejena podpora strankam
 • Ne ponujajte osnovnega gostovanja
 • Podatkovni centri v nekaj regijah

Možnosti gostovanja blogov za Digital Ocean še nismo pregledali, ker se zdi, da trenutno ne ponujajo tovrstnega gostovanja.

Nismo še pregledali možnosti namenskega gostovanja za Digital Ocean, ker se zdi, da trenutno ne ponujajo tovrstnega gostovanja.

9.5 Ocena VPS

Cena
5 USD

DigitalOcean so se specializirali za zagotavljanje gostovanja v oblaku. Zaradi tega so vložili v najsodobnejšo tehnologijo, dodatne storitve in strokovno podporo, da bi zagotovili, da kar najbolje izkoristite svoj načrt gostovanja v oblaku. Čeprav ni ničesar kot popoln sistem za zaščito pred nesrečami, je podjetje konfiguriralo svoje strežnike v oblaku, da bi zmanjšalo škodljive učinke izpadov in izgube storitve.

Obstajata dve glavni kategoriji načrtov gostovanja, ki jih podjetje ponuja: Standardne kapljice in CPU Optimizirane kapljice.

Standardne kapljice

Če iščete rešitev za gostovanje za svoje spletno mesto ali uprizoritveno okolje, so standardne kapljice zelo prilagodljive za uporabnike računalniških potreb z nizko intenzivnostjo.

Načrti se razlikujejo v pomnilniku od 1 GB do 192 GB. Razlikujejo se tudi po zmogljivostih diskov SSD in VCPU. VCPU pomeni virtualno centralno procesno enoto in ena ali več teh je dodeljeno navideznemu stroju v oblačnem okolju. Več VCPU-jev v načrtu, večja je računalniška moč.

Kategorija Standardne kapljice ima skupno 14 načrtov. Načrt, ki ga izberete, bo odvisen od vaših računskih potreb in proračuna.

SPOMIN vCPU SSD DISKPRENOSCENA
1 GB 1 vCPU 25 GB 1 TB 5 USD / mesečno
0,007 USD / uro
2 GB 1 vCPU 50 GB 2 TB 10 USD / mesečno
0,015 USD / uro
3 GB 1 vCPU 60 GB 3 TB 15 USD / mesečno
0,022 USD / uro
2 GB 2 vCPU 60 GB 3 TB 15 USD / mesečno
0,022 USD / uro
1 GB 3 vCPU 60 GB 3 TB 15 USD / mesečno
0,022 USD / uro
4 GB 2 vCPU 80 GB 4 TB 20 USD / mesečno
0,030 USD / uro
8 GB 4 vCPU 160 GB 5 TB 40 USD / mesečno
0,060 USD / uro
16 GB 6 vCPU-jev 320 GB 6 TB 80 USD / mesečno
0,111 $ / uro
32 GB 8 vCPU-jev 640 GB 7 TB 160 USD / mesečno
0,238 $ / uro
48 GB 12 vCPU-jev 960 GB 8 TB 240 dolarjev na mesec
0,357 USD / uro
64 GB 16 vCPU-jev 1,25 TB 9 TB 320 USD / mesečno
0,476 USD / uro
96 GB 20 vCPU-jev 1,88 TB 10 TB 480 USD / mesečno
0,714 $ / uro
128 GB 24 vCPU-jev 2,5 TB 11 TB 640 dolarjev na mesec
0,952 USD / uro
192 GB 32 vCPU-jev 3,75 TB 12 TB 960 USD / mesečno
1.429 dolarjev / uro

Če ste na primer uporabnik majhnega podjetja ali domače podjetje, je za vas primeren 8 GB RAM-a, 160 GB SSD disk, 4 vCPU-ji in 5 TB mesečnega prenosa, ki znaša 40 USD na mesec..

CPU Optimizirane kapljice

Ta kategorija kapljic je zasnovana za intenzivne aplikacije. Če ste takšen uporabnik, ki išče strežniške vire, ki lahko podpirajo strojno učenje, kodiranje videoposnetkov, aktivne spletne strežnike, paketno obdelavo in prikazovanje oglasov, potem so kapljice, optimizirane s procesorjem, najboljše za vas. Vsi CPU-ji so Intelov tip z namenskimi hiper-nitmi.

SPOMINDEDICIRANI vCPU-jiSSD DISKPRENOSCENA
4 GB 2 vCPU 25 GB 4 TB 40 USD / mesečno
0,060 USD / uro
8 GB 4 vCPU 50 GB 5 TB 80 USD / mesečno
0,111 $ / uro
16 GB 8 vCPU-jev 100 GB 6 TB 160 USD / mesečno
0,238 $ / uro
32 GB 16 vCPU-jev 200 GB 7 TB 320 USD / mesečno
0,476 USD / uro
64 GB 32 vCPU-jev 400 GB 9 TB 640 dolarjev na mesec
0,952 USD / uro

Ena pomembna prednost pri prijavi na DigitalOcean kapljice je, da boste uživali enako infrastrukturo, kot je bila ponujena njihovim poslovnim strankam. To ni pogosto med številnimi podjetji, ki gostijo ponudbo. Tradicionalno so načrti za gostovanje na isti platformi omejeni na infrastrukturo, do katere imajo dostop.

 • Varna infrastruktura
 • API in nadzorna plošča
 • Napredna oprema
 • Neupravljano gostovanje
 • Predvidljive cene
 • Aktivna znana skupnost

Začnite zdaj z Digital Ocean.


Jamstvo za vračilo denarja
N / A
Prostor na disku
25 GB – 3.840 GB
Domena
N / A
Glej Načrti

Možnosti gostovanja WordPress za Digital Ocean še nismo pregledali, ker se zdi, da trenutno ne ponujajo tovrstnega gostovanja.

Pri vzpostavljanju vašega podjetja in zlasti spletnega mesta je eden od vidikov, ki ga morate poudariti, neprekinjenost poslovanja. Ko boste zagnali svoje spletno mesto, bodo stranke pričakovale, da vas bodo ves čas našli na spletu in kaj manj kot to bo sprožilo dvom o vaši zanesljivosti.

DigitalOcean Pregled

DigitalOcean je ponudnik gostovanja v oblaku, ki vam ponuja visoko nastavljive virtualne strežnike. Njihovi strežniški viri so razdeljeni v 8 podatkovnih regij po vsem svetu. To pomeni, da v primeru, da se kdo pokvari ali razvije tehnične težave, vaše spletno mesto ne bo imelo posledic izpadov.

Za razlikovanje od konkurence je newyorško podjetje v svoje izdelke nabralo veliko vrhunskih, razvijalcem prijaznih lastnosti. Na primer:

 • Zmanjšajte tveganja izpadov s plavajočimi IP-ji
 • Svoje spletne vire zavarujte z zaščitnim zidom v oblaku
 • Dodajte blokovno shrambo glede na potrebe vašega projekta
 • Upravljajte vsako komponento celotne nastavitve s pomočjo API-ja po meri

Že prvi pogled na DigitalOcean ustvarja vtis, da so zasnovani samo za izkušene uporabnike. Resnica pa je, da podjetje cilja na vsakogar, od lastnikov spletnih strani do razvijalcev višjega cenovnega razreda. Prostor lahko preprosto najdete znotraj spektra.

V DigitalOcean lingo so virtualni stroji, ki so v bistvu strežniki, znani kot kapljice. Kapljice se izvajajo v operacijskih sistemih Linux, so prilagodljive in prilagodljive glede na vaše poslovne potrebe.

To pomeni, da se bo vaše podjetje povečalo in povpraševanje po spletnih virih povečalo. Na enak način, če vaš strežnik potrebuje znižanje, lahko znižate velikost in plačate manj.

Viri za shranjevanje DigitalOcean

Če imate velike količine podatkov, DigitalOcean omogoča ustvarjanje Spaces v nekaj sekundah, da shranite svoje podatke. Ti prostori so popolnoma razširljivi in ​​prenosi podatkov so zavarovani s HTTPS. Idealna vrsta podatkov za shranjevanje v prostorih so video, zvok, besedilo in slike.

Imate možnost uporabe Spaces kot samostojne storitve ali ga kombinirati z drugimi izdelki na DigitalOcean, kot so kapljice. Cene za prostore so tako predvidljive in cenovno dostopne. Na primer, lahko dobite 250 GB prostora za shranjevanje, začenši s 5 USD na mesec. V primeru, da presežete svoj paket za shranjevanje in želite dodati več, boste plačali le 0,02 USD za GB dodatnega prostora.

Medtem ko se Spaces ukvarja s shranjevanjem predmetov, obstaja še ena rešitev za shranjevanje, imenovana Block Storage, ki se ukvarja z bazami podatkov, kritičnimi aplikacijami in jeziki na strani strežnika. Shranjevanje blokov je podobno kot Prostori priročno in prilagodljivo.

Skladiščenje blokov je na voljo tudi v generičnih blokovnih napravah, znanih kot količine. Ko zaženete svoje spletno mesto, so prostornine podobne pogonom za shranjevanje, ki so lokalno povezani. To pomeni, da jih lahko razdelite, formatirate in upravljate tako kot kateri koli disk.

Če potrebujete več prostora za shranjevanje, vendar želite obdržati procesno moč načrta za kapljice, lahko količine samostojno premikate iz ene kapljice v drugo. To se zgodi gladko, ne da bi to vplivalo na moč kapljic.

Kako začeti na DigitalOcean

Če se želite prijaviti s programom DigitalOcean, je postopek preprost in hiter. Vse, kar potrebujete, je, da navedete ime svojega podjetja, e-poštni naslov in podatke o plačilu, ki so lahko PayPal ali kartica. V kratkem boste prijavljeni na nadzorno ploščo DigitalOcean.

Čeprav je armaturna plošča videti nekoliko tehnična in zastrašujoča, se usmerjanje na stransko vrstico in tapkanje kapljic prinese nekaj znanega. Ko zadevate ustvarjanje, vam kapljica omogoča, da izberete, kaj želite na vašem strežniku.

Obstajajo različni Linux-ovi, kot so Fedora, CentOS, Ubuntu, FreeBSD in Debian, ki jih lahko izberete. Lahko pa uporabite aplikacije z enim klikom, kot so LAMP, MySQL, Docker in WordPress.

Preprost klik gumba za ustvarjanje pošlje navodila DigitalOceanu, da začne graditi strežnik za vas. Za vaš strežnik je na voljo veliko dodatnih funkcij za vaš strežnik, vključno z orodji IPv6 ter orodji za spremljanje in opozarjanje. V primeru pomembnih dogodkov na strežniku prejmete obvestila v realnem času.

Upravljanje strežnikov

Ko se strežnik zažene, ga boste videli na seznamu Kapljice. Od tu boste videli tako vaš naslov strežnika kot tudi ime. Če želite postaviti WordPress spletno mesto, morate le prilepiti naslov v okno brskalnika. Ostale podrobnosti, vključno z imenom vašega spletnega dnevnika, so podobne vsem WordPress-om, nastavljenim na katerem koli gostitelju.

Ena od stvari, ki se vam bo z DigitalOceanom zdela nekoliko nenavadna, je, da nimajo cPanela. Zaradi tega je postopek dodajanja e-poštnih računov razmeroma težaven. Če želite to narediti, se morate prijaviti prek spletne konzole ali prek SSH in nato uporabiti ukaze Linux za konfiguracijo nastavitve.

Za lažjo uporabo tehničnih bitov ima DigitalOcean odsek z vadnicami z več kot 2000 vodniki po korakih. To bi vam moralo olajšati življenje in vam ni treba biti guru Linuxa, da bi se lahko prebil.

Prednosti DigitalOcean

Varna infrastruktura

DigitalOcean so zavezani, da vam bodo zagotovili varno okolje za svoje podatke in druge spletne vire. Nekatere njihove pobude vključujejo:

 • Fizična varnost – DigitalOcean ima skupno 12 podatkovnih centrov, ki se nahajajo v nekaterih najbolj fizično varnih okoljih v Amsterdamu, New Yorku in drugih mestih. Vsak podatkovni center ima 24-urno fizično varnost, pokritost CCTV in biometrične bralnike za zaščito njihove integritete.
 • Varnost infrastrukture – Če želite dostopati do omrežne infrastrukture DigitalOcean, boste morali skozi večfaktorne pristne točke, ki jih natančno spremljate. Dostop je omejen s pomočjo nadzora dostopa na podlagi vlog. To pomeni, da se lahko prijavijo samo uporabniki, ki morajo dostopati do sistema.
 • Varnost varnostne kopije – Varnostne kopije in posnetki so shranjeni na strežnikih SAN, ki delujejo v omrežju, ki ni javno vidno. Kot stranka lahko upravljate regije, v katerih so varnostne kopije shranjene zaradi skladnosti in varnosti.

API in nadzorna plošča po meri

Ko imate ustrezno opremo, lahko z lahkoto ustvarjate aplikacije in spletna mesta. DigitalOcean to dopolnjuje z intuitivnim, a preprostim vmesnikom, ki omogoča organizacijo in vizualizacijo vseh vaših projektov.

API po meri vam omogoča popoln nadzor nad kapljicami, ki jih ustvarite. Od takrat API je odprtokoden, omogoča vam, da vmesnik prenovite ali prilagodite po svojih željah.

Nadzorna plošča po meri je osrednja funkcija pri upravljanju vaših spletnih virov. Pomaga vam organizirati osebje, upravljati domene in izvajati namestitve z enim klikom. Če je vaše podjetje raslo in želite več prostora za shranjevanje, ga lahko dodelite s samo enim klikom.

Napredna oprema

DigitalOcean precej dobro razume, da so za privabljanje kalibra aplikacij in spletnih razvijalcev, ki jih imajo danes, morali vložiti v najboljšo opremo za gostovanje v oblaku. V samo 55 sekundah lahko ustvarite nov strežnik v oblaku SSD, ki vam omogoča čisto, hitro in zmogljivo izkušnjo.

Vsi strežniki so nadgrajeni z zmogljivo strojno opremo, kot so HEX Core stroji in trdi diski. Glede na to, kje je vaša ciljna publika, lahko izberete podatkovni center v bližini.

Neupravljano gostovanje

Načrti Droplet v programu DigitalOcean vam omogočajo popolno neodvisnost in nadzor med navigacijo po spletnih virih. Za razliko od načrtov upravljanih gostovanj lahko strežnik prilagodite po svojih željah. Funkcija upravljanja običajno prihaja do dodatnih stroškov, zato ima DigitalOcean nekaj najbolj konkurenčnih cen.

Ne glede na to, kako dodelite pomnilnik, upravljate pasovno širino in namestite programsko opremo, je odvisno samo od vas. Imate svobodo izbire.

Predvidljive cene

Cilj DigitalOcean je poenostaviti gostovanje infrastrukture, vključno s cenami. Vsi njihovi modeli cen so preprosti in predvidljivi. Na primer, vse kapljice se zaračunajo na uro, dokler ne pridete do mesečne omejitve 672 ur. To ne pomeni presenečenja, ko se prijavi račun.

S cenami, ki znašajo le 5 USD na mesec, so načrti Droplet cenovno dostopni tudi za domača podjetja. To vsevrstno ceno je tisto, zaradi česar so prednostni ponudniki gostovanja.

Aktivna znana skupnost

Večina ponudnikov gostovanja je investirala v vodnike in vadnice o tem, kako narediti nekatere osnovne ali celo zapletene naloge. DigitalOcean ima namensko stran z vadnicami in skupino strokovnih razvijalcev. Zelo strastni so do tega, kar počnejo, in pogosto pomagajo drugim pri iskanju izzivov gostovanja.

Okolje za vprašanja in odgovore je dobro razvrščeno po kategorijah. Če ste že odgovorili na vprašanje, ga izpostavijo, tako da ga lahko hitro navedete. Da bi čim več ljudi spodbudil, naj DigitalOcean vpiše vaše ime na vadbo ali članek, ki ste ga posredovali, in vam plačajo tudi te.

Slabosti

Kljub napredni opremi, vzornemu centru znanja in številnim drugim virom, DigitalOcean na nekaterih področjih še vedno primanjkuje.

Njihova podpora strankam je omejena. Medtem ko imajo drugi ponudniki gostovanja na voljo telefonske in klepetalnice v živo, s katerimi lahko sodelujejo s svojimi strankami, ima DigitalOcean samo sistem za podporo vozovnic. Razvijalci morda nimajo tako velike težave s tem, vendar se lahko uporabniki prvič srečajo z izzivi.

Čeprav imajo DigitalOcean prijaznejše cene, so načrti za gostovanje, ki jih imajo, bolj usmerjeni na razvijalce kot na lastnike majhnih spletnih mest. Raven tehnologije je napredna in ne nudijo osnovnega gostovanja.

DigitalOcean v primerjavi s sofisticiranimi storitvami, kot so Microsoft Azure, AWS in shramba v oblaku, ni v toliko regijah. Če želite svoje spletno mesto najti bližje svojim strankam, recimo v Braziliji, so najbližja podatkovna središča v New Yorku.

Zaključek

DigitalOcean so ustvarili okolje, v katerem lahko razvijalci in velika podjetja hitreje oblikujejo spletna mesta in aplikacije. Orodja za upravljanje so preprosta za uporabo, storitve za shranjevanje in mreženje pa zanesljive. S pomočjo rešitve v oblaku vse v enem lahko vi in ​​vaša ekipa porabite več časa za svoje temeljne funkcije za izgradnjo boljše programske opreme za vaše stranke.

Če želite spremeniti obseg navzgor ali navzdol, odvisno od obsega poslovanja, so DigitalOcean optimizirali svojo infrastrukturo, da vam omogočajo nemoteno izvajanje. Zato se ne zatikajte, da bi plačevali visoke cene v načrtih, kjer porabite polovico sredstev. Ustrezno prilagodite lestvici, da izpolnite edinstvene potrebe vašega podjetja. Zato je konkurenčen ponudnik gostovanja vsak, ki se lahko preizkusi, zlasti v oblačnih storitvah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map