cPanel zvišala ceno – Ko se je cPanel odločil, da bo šokiral spletno gostovanje


cPanel

Najbolj uporabljena in najbolj priljubljena nadzorna plošča spletnega gostovanja, cPanel Inc., je 27. junija 2019. šokirala spletno gostovanje v industriji. Sprememba ni bila omejena le na licenčnino, ampak se je spremenil celoten poslovni model. In ljudje so še vedno zelo zmedeni zaradi teh sprememb in zvišanja cen cPanela. Sporočite nam več o starem modelu cen in novem, tako da boste lahko razumeli vse spremembe, ki so se zgodile, in kakšen je vpliv na vas.

cPanel Stare cene v / s cPanel Novo ceno

Tako je izgledalo oblikovanje cen cPanel pred spremembo cen.

cPanel rast cen

Kot lahko vidite, je bil pred povišanjem cen namenjen samo cPanel VPS in cPanel. Ko enkrat pridobite licenco, ni bilo nobenih omejitev glede števila uporabnikov ali e-poštnega računa itd.

Lahko bi kupili cPanel VPS ali Dedicated licenco za 20 USD oziroma 45 USD za neomejene račune.

Številni ponudniki spletnega gostovanja, še posebej tisti, ki so ponujali preprodajalce, običajno uporabljajo neomejeno število računov. Toda to se je spremenilo v primerjavi z novimi cenami.

Naslednja slika opisuje novo ceno licence cPanel. In pod vsakim načrtom lahko vidite omejitev, ki je omenjena na številnih računih cPanel v tem načrtu. Ko strežnik prestopi to mejo, se za vsak račun cPanel, ustvarjen po prečkanju omenjenega limita, zaračuna 0,02 USD na račun.

posodobitev zvišanja cen cPanela

Če kupite skrbniško raven, boste morali plačevati 20 dolarjev mesečno in v strežniku boste lahko imeli 5 računov cPanel..
Če vi, vendar skrbniški načrt, boste na svojem strežniku lahko imeli 30 računov cPanel in boste morali plačevati 30 USD mesečno.

Če kupite načrt Premier, boste lahko v svojem strežniku imeli 100 računov cPanel, mesečna cena pa je za ta paket določena na 45 USD.

Toda kaj, če imate na strežniku več kot 100 računov? Po preseganju omejitve boste morali plačati 0,2 $ za vsak dodani račun.

Izvedli smo matematiko. In tukaj smo spoznali.

Če imate 150 računov, boste morali plačevati 45 USD + 10 $ = 50 USD mesečno. Če imate 200 računov, morate vsak mesec plačevati 45 + 20 USD = 65 $. In če imate 300 računov, vas bo mesečni račun za cPanel stal 45 USD + 40 $ = 85 USD.

In čeprav na to rast cen vplivajo tudi gostitelji v majhnih razmerah, vpliv nanje ne bo zelo resen. Predstavljajte si, da je ponudnik gostovanja preprodajalcev na strežnik vrgel na tisoče računov cPanel. Po prečkanju omejitve 100 računov bodo morali mesečno plačati 0,2 dolarja za vsak račun.

To je ustvarilo veliko razmišljanja. Ponudniki spletnega gostovanja bodo morali bodisi spremeniti ceno načrtov, ki jih ponujajo, ali preiti na alternativo cPanel.

Kakšne so alternative cPanela?

Medtem ko je veliko brezplačnih in plačljivih nadzornih panelov spletnega gostovanja, je bil cPanel kralj. Plesk je le še ena nadzorna plošča, ki se lahko nekoliko postavi za cPanel. In če se ne zavedate, sta cPanel in Plesk v lasti istega podjetja z imenom Oakley. Medtem ko je Plesk že opazil dvig cen, ne gre za cPanel, katerega cene so se zvišale.

Sledi nekaj alternativ cPanel

 • DirectAdmin
 • InterWorx
 • ISPConfig
 • Webuzo
 • VestaCP

Posodobitev: Revidirano določanje cen cPanel (po velikem povratnem slogu s strani skupnosti spletnih gostovalcev)

Skupnost spletnega gostovanja je po vsem svetu močno kritizirala premik cPanela k množičnemu povečanju cen njegove licence. Ta poteza je bila očitno videti samo kot pohlep. In mnogi ponudniki spletnih gostovanj so že začeli spuščati cPanel iz svojega mucka. Zaradi vročine povratne napetosti je ekipa cPanel ponovno razmislila o cenah.

In zagotovo je bil čas, da tekmeci cPanela v teh razmerah udarijo po zlato. Toda cPanel je hitro opazil dejstvo, da bo zvišanje cen prineslo več škode kot dobička. Zato so pripravili spremenjeno ceno licence za cPanel.

Naslednje cene so za partnerje

cPanel cene za partnerje

V primeru, da prestopite omejitev 250 računov, vam bomo zaračunali dodatnih 5 USD mesečnih licenčnin za vsakih dodatnih 50 računov.

Če niste partner in želite nadaljevati kot neposredna stranka, morate vedeti, da Solo licenc ni mogoče pretvoriti v skrbniške načrte.

Pridružite se lahko partnerskemu programu, saj so zelo enostavno olajšali proces postati partner in znižali zahteve, da postanete partner, če spadate v okrožje v razvoju..

Čeprav se zdi, da je to le ukrep za pometanje vsega pod preprogo, je skupnost spletnih ponudnikov gostovanja še vedno deljena, ko gre za sprejemanje popravkov cen..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map