Ali lahko svoje spletno mesto prenesem v InMotion?

Da, zagotovo lahko svoje spletno mesto s svojega sedanjega gostitelja prenesete na gostovanje InMotion, pod pogojem, da najprej opravite nekaj potrebnih. Pravzaprav je prenos vašega spletnega mesta od vašega sedanjega ponudnika gostovanja na InMotion enostaven postopek. Vendar je nekaj stvari ali nekaj, kar moramo biti, ki jih moramo najprej razčistiti. Ena je ta, da se vsa mesta ne morejo enostavno prenesti v InMotion, saj obstaja poseben seznam spletnih mest, katerih prenos InMotion podpira. Upoštevati je treba še to, da kljub temu, da svojega spletnega mesta morda ne boste mogli prenesti v InMotion, lahko še vedno gostite svojo domeno z InMotion hostingom. Sliši se zmedeno, kajne.
Tehnično obstaja osnovna razlika med samo prenosom vašega spletnega mesta na novega gostitelja in prenosom vaše domene. Čeprav se za nekatere to lahko sliši enako, v resnici ni. Razlika je v tem, da sta registracija domen in gostovanje domen, znana tudi kot gostovanje spletnih strani, dve različni stvari. Registracija domenskega imena je vaše lastništvo imena domene, ki razen nastavitev na nadzorni plošči registrarja nima veliko opravka z vašim dejanskim gostovanjem, medtem ko je domena gostovanje družba, ki je lastnik strežnika, na katerega ste postavili svoje spletno mesto, vključno z datotekami in mapami. Vaš spletni strežnik ne mora biti isto podjetje, kjer ste registrirali svojo domeno.


Katere korake naj naredim za prenos svojega spletnega mesta na InMotion gostovanje?

Kot smo že omenili, je prenos vašega spletnega mesta v InMotion enostaven postopek. Preprosto sledite naslednjim korakom in takoj bi morali spletno mesto prenesti v InMotion. Naslednji koraki so:

 •  Najprej morate oceniti svoje spletno mesto. Ocenjevanje spletnega mesta je potrebno, če želite ugotoviti naslednje:
 •  Katero mapo datotek vašega spletnega mesta hrani vaš prejšnji gostitelj;
 •  Katere baze podatkov, če obstajajo, uporabljate ali če uporabljate katero koli bazo podatkov; in
 •  Oglejte si, kako lahko dobite varnostno kopijo datotek baze podatkov.
 •  Nato morate datoteke svojega spletnega mesta prenesti s prejšnjega gostitelja na namizje. To je najbolje storiti z uporabo protokola za prenos datotek ali FTP.
 •  Naslednji korak bo izvoz podatkovnih baz vašega spletnega mesta. Če v vsakem primeru vaše spletno mesto uporablja baze podatkov, je pomembno, da dobite varnostno kopijo. Postopek varnostnih kopij baz podatkov se lahko razlikuje od gostitelja do gostitelja, zato se je za pomoč obrniti na prejšnji spletni strežnik.
 •  Nato naložite datoteke spletnega mesta in uvozite svoje baze podatkov. Če želite to narediti, je pomembno, da datoteke svojega spletnega mesta s pomočjo FTP naložite v imenik public_html vašega računa InMotion.
 •  Če imate bazo podatkov, je to tudi pravi čas, da jo uvozite v svoj račun InMotion. Nujno je treba ustvariti bazo v cPanelu in nato, potem ko ste ustvarili bazo, uvozite varnostno kopijo baze podatkov v njej s pomočjo phpMyAdmin.
 •  Takoj, ko so datoteke vašega spletnega mesta že naložene in vaša baza podatkov, če obstajajo, obnovljena, bi moralo biti vaše spletno mesto pripravljeno za zagon v svojem novem gostitelju. Vendar je pravilno, da spletno mesto najprej preizkusite z začasnim URL-jem računa.
 •  Ko se prepričate, da spletno mesto deluje dobro, bo naslednji korak nastavitev e-poštnega naslova vaše domene.
 •  Nato morate svojo domeno usmeriti stran od prejšnjega gostitelja in proti strežniku gostovanja InMotion. Če želite to narediti, morate spremeniti strežnik imen svoje domene v:
 •  ns.inmotionhosting.com
 •  ns2.inmotionhosting.com
 •  Po posodobitvi strežnikov imen ste zdaj pripravljeni za preizkus spletnega mesta. Pomembno pa je upoštevati, da spremembe morda ne začnejo učinkovati takoj in lahko pogosto trajajo do 24 ur. Priporočljivo je, da se testiranje spletnih strani izvaja vsakih 6 ur, dokler ne preteče 24-urno obdobje.

Kako izvozim bazo podatkov MySQL v phpMyAdmin?

Ker FTP ne more dostopati do baz podatkov MySQL, boste morda morali izvoziti svojo bazo podatkov MySQL v phpMyAdmin. To vam omogoča, da naredite varnostno kopijo baze podatkov, ki bo uporabljena za prenos baze podatkov na drug strežnik ali preprosto za varno hrambo.
Za izvoz baze podatkov MySQL morate slediti naslednjim korakom:

 •  Najprej se morate prijaviti v cPanel.
 •  Nato kliknite ikono phpMyAdmin, ki jo najdete v Podatkovnih bazah.
 •  S seznama v levem meniju izberite bazo podatkov, ki jo želite izvoziti, s klikom na ime baze podatkov.
 •  Nato kliknite zavihek Izvozi.
 •  Prepričajte se, da so izbrane vse tabele in možnost SQL.
 •  Nato v razdelku »Struktura« omogočite možnost »Dodaj TABLE DROP / VIE / PROCEDURE / FUNCTION«
 •  Če je vaša baza podatkov velika, lahko datoteke stisnete tako, da izberete »zip« ali »gzipped«. Prepričajte se, da je izbrana možnost »Shrani kot datoteko«.
 •  Nato kliknite gumb Pojdi, ki se nahaja na spodnjem delu zaslona.
 •  Če želite prenesti izvoz baze podatkov na lokalno namizje, ob pozivu za odprtje ali shranjevanje datoteke izberite »Shrani«. Prepričajte se, da ste v celoti upoštevali ime datoteke in mesto shranjevanja varnostne kopije.

Ali je prenos mojega spletnega mesta v InMotion vreden truda?

InMotion Hosting je eden izmed priznanih voditeljev na trgu gostovanja spletnih strani. Znano je po poceni in cenovno ugodnem, a zanesljivem, stabilnem in zmogljivem gostovanju. Zaradi pozitivnih lastnosti in prednosti, ki jih InMotion Hosting prinaša, je prenos vašega spletnega mesta s prejšnjega gostitelja v InMotion Hosting res vreden truda.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map