Ali je InMotion združljiv z računalnikom Mac?

Kot ste morda opazili, noben sam ponudnik spletnega gostovanja ne ponuja rešitve gostovanja, ki je posebej zasnovana za oskrbo z računalniki Mac. Mac, pomanjšava Macintosh, je linija osebnih računalnikov, ki jih je zasnoval, razvijal in tržil Apple. Trenutni modeli Macintosh so zasnovani posebej za potrebe doma, izobraževanja in profesionalnih uporabnikov.
Med številnimi razlogi, zakaj ponudniki spletnega gostovanja ne ponujajo rešitev za gostovanje Mac, je ta, da so računalniki Mac zasnovani tako, da gredo v roko z operacijskim sistemom Mac OS, ki ga prav tako oblikuje Apple, posebej za računalnike Mac. Nekateri operacijski sistemi, ki jih ponujajo ponudniki spletnih gostovanj, imajo težave z združljivostjo z računalniki Mac.
Čeprav ni posebne storitve spletnega gostovanja za Mac, obstaja veliko ponudnikov gostovanja, ki ponujajo storitve, združljive z računalnikom Mac. Ta vrsta storitve se imenuje Mac Friendly hosting. Pomembno je upoštevati, da niso vse storitve gostovanja združljive z računalniki Mac. Pomembno je tudi opozoriti, da so nekateri ponudniki spletnih gostovanj združljivi z računalnikom, ne glede na izbiro ali ne, po zasnovi ali ne, medtem ko nekateri ne.
Za večino nas to sploh ne vzbuja skrbi, saj večina uporablja računalnike in namizne računalnike, ki nimajo težav z združljivostjo gostovanja na Windows, Linuxu ali Unixu. Za tiste, ki so Macovi učenci, je skrb za Mac Friendly gostovanje velik razlog za skrb.
InMotion je eno od ponudnikov gostovanja, ki ponuja kompatibilnost z računalnikom Mac, zlasti v svojih rešitvah za gostovanje v e-trgovini. Večina njihovih orodij za e-trgovino, kot so nakupovalni vozički, je združljivih z računalniki Mac. Poleg tega InMotion daje prednost uporabi strežnikov Linux, za katere je znano, da so združljivi z Mac-jem, saj imajo isto dediščino UNIX-a.


Ali InMotion podpira Mac Mail?

Da, InMotion podpira Mac Mail. Mac Mail je pravzaprav e-poštni program, ki je vključen v Applov operacijski sistem OS X. Če želite uporabljati Mac Mail z gostovanjem InMotion, morate e-poštni račun nastaviti kot privzeti e-poštni odjemalec Apple. Tukaj je, kako to storiti:

 •  Ko odprete Mac Mail, se vam prikaže polje, v katerem boste morali navesti in izpolniti zahtevane podatke, kot so vaše polno ime, e-poštni naslov in geslo. Po predložitvi potrebnih informacij kliknite zavihek »Nadaljuj« v spodnjem desnem kotu;
 •  Na naslednjem zaslonu boste morali navesti dodatne informacije, ki vključujejo:

 Vrsta računa

Izbirate lahko med POP in IMAP;

 Opis

Vpišete lahko kateri koli opis, ki ga želite opisati;

 Strežnik za dohodne pošte

običajno ime strežnika bo [email protected], kar bo seveda nadomeščeno z vašim imenom in domenskim imenom;

 Uporabniško ime

To bo vaš polni e-poštni naslov; in

 Geslo

To bo geslo vašega e-poštnega računa.

 • Ko je vse zagotovljeno, kliknite zavihek »Nadaljuj«.

 Naslednji zaslon bo stran strežnika odhodne pošte. Tu boste morali navesti tudi naslednje podatke:

 Opis

 Spet vnesite, kar se vam zdi primerno za vaš račun;

 Strežnik odhodne pošte

Vnos za to polje se mora ujemati z vnosom, ki se uporablja v strežniku dohodne pošte;

 Uporabi preverjanje pristnosti

Na priloženo škatlo postavite ček;

 Uporabniško ime

To bi se moralo ujemati tudi z uporabniškim imenom na prejšnji strani.

 Geslo  To bo geslo za priloženi e-poštni račun.

 • Takoj, ko so na voljo vse potrebne informacije, kliknite zavihek »Nadaljuj«.
 •  Ko je namestitev končana, se vam bo prikazala stran Povzetek računa. Ne pozabite postaviti potrditvenega polja za “Vzemi račun na spletu”. Ko so vse predstavljene informacije pravilne, kliknite kartico »Ustvari račun« in pripravljeni boste za uporabo Mac Maila v gostovanju InMotion.

Zakaj Mac ni združljiv z vsemi storitvami gostovanja?

Nekateri morda mislijo, da je razlog, zakaj Mac ni združljiv z nekaterimi storitvami gostovanja, v operacijskem sistemu, ki ga uporablja ponudnik gostovanja. Vendar morate vedeti eno, da spletna mesta niso specifična za OS in da težava ni v samem OS, temveč v brskalniku. Zato rešitev za težave z združljivostjo Maca ni daleč za vogalom, saj bi lahko poskušala narediti preprosto posodabljanje brskalnika. Sliši se dovolj preprosto, kajne, vendar niso vsi ponudniki gostovanja pripravljeni na preizkušanje nadgradnje brskalnikov, ko vse druge platforme dobro sodelujejo z njim.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map