9 Ideje za oblikovanje spletnih strani + mesta za navdih

Ideje za oblikovanje spletnih straniPriprava odlične zasnove spletnega mesta je lahko težavna.


Kadar ustvarjalni sokovi ne morejo priti na zahtevo, se lahko zataknete in postanete frustrirani.

Če se trenutno (ali včasih) počutite tako, je tu objava tu, da vam pomaga.

V nadaljevanju vam ponujamo učinkovite načine, kako premagati oblikovalca blok ko ideje preprosto ne tečejo.

Pripravljeni? Začnimo…

9 nasvetov za spletno oblikovanje, ko se boste počutili zataknjene

Da bi vam pomagali pri iskanju dobrih idej, začnemo z nasveti za spletno oblikovanje, ki jih lahko takoj uporabite za izboljšanje tega, za kar delate.

1. Uporabite razpoložljive plošče Pinterest

Pinterest je odlično orodje za ustvarjanje table za razpoloženje. Lahko zbirate vizualno gradivo, za katero menite, da bi bilo koristno pri vašem projektu ali pa bo podalo smer. To so lahko slike, barvne sheme, postavitve, obstoječa spletna mesta in drugo.

Pinterest table za razpoloženje

Tabla za razpoloženje bo delovala kot osrednje središče za vaše oblikovalske navdihe. Lahko ga delite tudi s strankami ali sodelavci, tako da lahko prispevajo k lastnemu gradivu.

2. Ustvarite načrt po korakih

Izdelava načrtaVeste, kaj pravijo: Če ne načrtujete, načrtuje neuspeh. To velja tudi pri spletnem oblikovanju. Če se ideje za oblikovanje spletnega mesta ne bodo uresničile, je morda to zato, ker se še niste ukvarjali z osnovami. Šele ko bodo osnove že postavljene, boste lahko kreativne poteze postavili na vrh. Tukaj lahko izgleda naslednje načrtovanje:

 1. Določite cilj spletnega mesta – Vedeti morate, kaj naj bi spletno mesto dejansko doseglo. Če ne, kaj, hudiča, načrtujete? Dobri cilji so SMART: Specifična, Mlažji, Adosegljiv, Relevant in Timely. Več o tem tukaj.
 2. Narišite potovanje kupca – Poleg splošnega cilja morate ugotoviti tudi, kakšno pot želite obiskati. Od trenutka, ko pridejo na vašo spletno stran vse do cilja, ki ga imate v mislih. Tako lahko ustvarite strukturo, ki jih bo vodila po poti. Hubspot ima a odličen članek na to.
 3. Omislite si stilski vodnik – Ustvarjanje stilskega vodnika vam bo pomagalo ostati dosleden pri oblikovanju. Določa pisave, barve in druge elemente oblikovanja. Uporaba enega spodbuja enakomernost, zlasti pri delu z drugimi. Google je dober primer.
 4. Načrtujte svoj SEO – Načrtovanje je pomembno tudi za SEO. Ustvarite zemljevid spletnega mesta, da boste razumeli, kako strukturirati podatke tako za obiskovalce kot iskalnike.

3. Najprej se osredotočite na strukturo

Tako kot izdelava načrta se koncentracija na strukturo vašega spletnega mesta najprej pomaga odmakniti od procesa in pridobiti več ptičje perspektive.

Pomaga vam lahko delo z drugim medijem kot vaš računalnik. Na primer, če naredite skice na papirju z enim peresom, lahko zaenkrat pozabite na barve in druge podrobnosti. Če uporabljate flipcharts ali belo tablo, lahko celotno stvar celo naredite v sodelovanju.

Odlična vaja je lahko tudi risanje spletnega mesta na opombi. To vas bo prisililo, da se držite osnovnega. Različica tega je, da ustvarite svoj dizajn v odtenkih za sivo in barvo dodate šele kasneje. Tako ste prisiljeni vzpostaviti vizualno hierarhijo, ne da bi se zanašali na barvo.

Začnite s sivino
Laura Elizabeth / Smashing Magazine

Če vas računalnik uporablja za načrtovanje, lahko uporabite “škant test”. To pomeni, da se odmaknete od zaslona in zašečite oči. Zamegljena slika vam bo pokazala, kaj je na vašem spletnem mestu najbolj očitno in kaj bodo prvi obiskovalci najverjetneje opazili prvi.

4. Držite se spletnih standardov

Oblikovalci so v naravi, da želijo biti kreativni. To je na splošno dobra stvar. Upoštevajte, da je treba določiti nekatere meje, znotraj katerih boste lahko ustvarjalni.

Na primer, pri spletnem oblikovanju obstajajo številni uveljavljeni standardi. Obiskovalci so vajeni določenih oblikovalskih tropov in elementov spletnega mesta. Če ta pravila preveč prekršite, jih lahko zmede in izklopi.

Med temi uveljavljenimi standardi so:

 • Doslednost pri trženju blagovne znamke in oblikovanja na vseh straneh
 • Logotip spletnega mesta v zgornjem levem kotu
 • Kontaktni podatki zgoraj desno ali na sredini
 • Glavna navigacija po vrhu zaslona
 • Glavni naslov / vrednost predloga in poziv k dejanju visoko na domači strani
 • Funkcija iskanja v zaglavju
 • Ikone družbenih medijev v nogi spletnega mesta

Prepričani smo, da kot navdušen uporabnik interneta že poznate več standardov, ki se jih držijo spletna mesta. Če ne, jih lahko najdete več tukaj.

5. Osredotočite se na minimalizem in tipke CTA

Ko poznate cilj svojega spletnega mesta in strani, vam to omogoča, da se znebite vsega, kar ne ustreza temu namenu. To racionalizira vaš dizajn in omogoča bolj prijeten ogled.

Ponovno obstajajo raziskave, ki lahko to podkrepijo. V isti zgoraj omenjeni študiji je Google ugotovil, da je vidna zapletenost negativno povezana s privlačnostjo spletnega mesta. Skratka – ljudje nočejo biti preobremenjeni! Poenostavitev zasnove je dobra tudi za druge funkcije, na primer hitrost spletnega mesta.

Tukaj je nekaj stvari, ki jih lahko varno odpravite:

 • Elementi v meniju – Seveda želite, da drugi raziščejo več vašega spletnega mesta. Vendar je preobremenjen jedilnik lahko zelo zmeden in ima negativne učinke. Spet – držite se osnovnega!
 • Stranske vrstice – Vse več spletnih mest ustavlja stransko vrstico. Kaj imate v svoji stranski vrstici? Je to res pomembno?
 • Blatni žargon – Enako, kar velja za fotografije delnic, velja za jezik. Če preveč uporabljate besedne zveze, klišeje in votle besede, se ljudje uglasbijo. Nehajte jih uporabljati, vstavite nekaj osebnosti v svoje pisanje, naučite se nekaterih močne besede in naučiti se pisati.

6. Začnite z mobilnim telefonom

Mobilne naprave so svet ponesle po nevihti. Do zdaj več ljudi brska po spletu prek telefonov in tablic kot na namiznih računalnikih.

Poleg tega, Napovedal je Google da uvajajo svoj novi indeks prvi mobilni telefon. To pomeni, da bo iskalnik, ko bo v celoti veljaven, najprej presodil vsako spletno mesto o njihovi mobilni prisotnosti. Če svoje naloge ne bo opravljal pravilno, boste dosegli zadetek na lestvici iskanja.

Zato bi bilo dobro pri oblikovanju spletnega mesta najprej začeti z mobilno prisotnostjo. Od zdaj naprej bodo uporabniki mobilnih telefonov vaše glavne stranke. Zato poskrbite, da se bodo počutili zanje.

Obenem je dobra praksa, da oblikujete ideje za oblikovanje spletnih strani. Spet, ko začnete z mobilnimi napravami, vas osredotočite na bistvo in premišljujete namen svojega dizajna. Nato lahko še več odvijete in dodate elemente, ko se velikost zaslona povečuje.

7. Bodite pozorni na oblikovanje vsebine

Oblikovanje vsebine je podcenjeno orodje za spletne oblikovalce. Vsebina je najpomembnejši element vašega spletnega mesta, pa naj bo to v obliki blogov ali prodajnih kopij. Na koncu to želite porabiti obiskovalci. Namen vašega dizajna je, da ga predstavi na način, ki ga naredi.

Žal so ljudje že tako nasičeni, da jih malo prebere vse na vaši strani. Namesto tega večina obiskovalcev pregleda. Poleg tega se nagibajo k temu naredite to v obliki črke F.

To pomeni, da morate svojo vsebino prilagoditi njihovim običajnim potrošniškim navadam, da postanejo bolj vplivne.

Tukaj je opisano tako:

 • Vključi naslove – Naslovi so odličen način za razčlenitev vsebine. Mnogi bralci jih uporabljajo tudi kot sidrišča za skeniranje in samo za branje tiste dele pod naslovi, ki se jim zdijo zanimivi. Zato uporabljajte naslove in jih opisujte.
 • Uporabite odstavke in sezname – Nihče noče prebrati enega velikega besedila. Odstavki delijo vsebino na majhne koščke. Odprite novo, kadar koli odprete novo točko. Seznami imajo podobno funkcijo in omogočajo dostop do informacij. Uporabite jih tudi vi.
 • Ne varčujte z mediji in vizualnimi gradivi – Vizualne informacije so za človeške možgane veliko bolj dostopne kot besedilo. Zaradi tega je dobro, da poudarite točke v kopiji s slikami in drugimi mediji. To je tudi odličen način, da razbijete daljše koščke besedila.
 • Optimizirajte svoje pisave – Vaša uporaba pisav močno vpliva tudi na čitljivost. Najpomembnejša orodja, ki jih imate tukaj, so velikost in višina črte. Pojdi za vsaj 16px in poskrbite, da dodate višino črte manjšo pisavo, ki jo uporabljate.

Če raziskujete ta članek, lahko vidite vse zgoraj navedeno v veljavi.

8. Preizkusite oblikovanje na eni strani

V tistem času se je lotevalo oblikovanja spletnih strani pregib. Vse pomembno je moralo biti nad mejo, s katero bi uporabniki začeli drseti. O tem je še treba povedati, saj je to še vedno tam uporabniki porabijo večino svojega časa.

Čas ogleda obiskovalca - krat

To ne pomeni, da je pregib vse, kar je na koncu vaše strani. Ljudje se bodo zares pomikali. Pravzaprav se bodo pomaknili po celotni strani navzdol, če jim boste dali razlog.

Noro jajce je to preizkusilo, ko so se zamenjali prvotno prodajno stran z 20-krat daljšo.

Zasnova ene strani

Rezultat: menjalna stopnja se je povečala za 30 odstotkov! Če pot vašega trenutnega kupca presega več strani, raje združite vse na enem mestu. To je morda ena od tistih idej za oblikovanje spletnih strani, ki je zelo pomembna.

Vsebine ne zakopavajte v diaprojekcije / vrtiljake ali zavihke / harmonike, ne delujejo!

9. Zaposlite A / B testiranje

Včasih se pri ocenjevanju različnih idej za oblikovanje spletnih strani težko odločimo, kateri je pravi način. Razmišljate naprej in nazaj, si privoščite preobrat, vendar ne ostanete prepričani v svojo odločitev. V nekem trenutku razmišljanje tega ne bo več zmanjšalo. Uporabniki boste morali odločiti.

A / B testiranje je lahko odličen način, da vidite, kaj vaše spletno mesto naredi boljše. To pomeni, da različne različice svojega dizajna naključno postrežete z obiskovalci, nato pa preverite, kako reagirajo. Odločitve lahko sprejemate na podlagi rezultatov.

Lahko preizkusite skoraj vse. Od oblikovanja celotnih strani do sprememb barve, pozivi k dejanjem slik, naslovov člankov in pisav. Vse to lahko zelo vpliva na uspešnost strani. Vendar če tega ne preizkusite, ne boste nikoli vedeli!

Ta orodja in vtičniki vam bo pomagal pri opravljanju testov.

6 Navdihujoča spletna mesta za ustvarjanje novih idej za oblikovanje spletnih strani

Če se na tej točki še vedno zataknete, bomo v zadnjem delu pregledali številne spletne strani, polne spletnega navdiha za oblikovanje.

1. Awwwards.com

Nagrade

To spletno mesto podeljuje nagrade za spletne oblikovalce, razvijalce in agencije po vsem svetu. Imajo ogromen in iskan arhiv primerov spletnega oblikovanja. Poleg tega obstaja še a blog kjer podrobno predstavijo zasnove in odsek, kjer lahko glasujte na mestu nominirancev meseca. Vse je kakovostno in resnično navdihujoče!

2. WebDesign-Inspiration.com

Navdih za oblikovanje spletnih strani

To je galerija dokončanih projektov spletnega oblikovanja. Filtrirate ga lahko na več različnih načinov in poiščete tisto, kar iščete – npr. Po panogi, vrsti, barvnih paletah ali slogih. Njihov arhiv je tako velik, da je pogosto edina stran, ki jo potrebujete za oblikovanje lastnih idej za oblikovanje spletnih strani.

3. SiteInspire.com

siteInspire

Na tem spletnem mestu so predstavljeni tako spletni kot interaktivni dizajn. Tako kot v prejšnjem primeru lahko tudi vnose filtrirate na različne načine, vključno s slogom, vrsto, zadevo in celo platformo. Če ustvarite račun, lahko nastavite tudi zbirke svojih najljubših modelov.

4. OnePageLove.com

Ljubezen z eno stranjo

Ta primer je spletna stran za navdih pri spletnem oblikovanju, izdelana posebej za modele na eni strani. Idejo smo omenili prej v članku. Lahko brskate po galeriji ali iščete posebej stvari, ki jih iščete. Ko gradite svoje spletno stran z eno stranjo, bodite pozorni.

5. Dribbble.com

Dribble za oblikovanje spletnih strani ideje navdih

Na Dribbble oblikovalci pokažejo svoje delo. To je lahko vse, od aplikacij do ikon, ilustracij in drugih primerov. Lahko ga uporabite za splošno navdih ali pa uporabite oznake da bi našli tisto, kar vas najbolj zanima, na primer oblikovanje spletnih strani.

6. Behance.net

Behance

Ta spletna stran je zelo podobna Dribbbleu. Oblikovalci lahko tudi povežejo in pokažejo svoj portfelj. Imate veliko primerov spletnega oblikovanja in za iskanje lahko uporabite iskalno funkcijo.

Zavijanje

Ideje za spletni dizajn ne rastejo na drevesih. Včasih potrebujete malo pomoči, da si omislite nekaj dobrega. Na srečo obstajajo takšne objave, ki vam pomagajo, da se vrnete na sled!

Upajmo, da vas bodo nasveti, orodja in viri o spletnem oblikovanju, omenjeni v zgornjem prispevku, spet vrnili v kreativnost. Očitno je, da je zunaj veliko več koristnih stvari, zato jih želimo slišati od vas!

Ali poznate dodatne nasvete, orodja ali navdih za ustvarjanje idej o spletnem oblikovanju? Če je tako, prosimo, da ga delite v spodnjem razdelku s komentarji!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me