33 načinov za unovčitev spletnega mesta / bloga

zaslužite spletno mestoZaslužiti denar na svojem spletnem mestu ni mit. To lahko počne vsak.


V resnici je pretvorba honorarnega spletnega dnevnika, spletnega dnevnika ali spletnega mesta v sredstvo za ustvarjanje dohodka dokaj pogosta z malo sreče in nekaj trdega dela.

Vsaj bi morali biti dovolj sposobni pokriti svoje osnovne stroške za domeno in gostovanje. Morda boste morda celo nadomestili svoj dohodek (in nato zaslužili še nekaj).

Ne pozabite, da se spodaj navedene strategije gibljejo od lahkih in pasivnih do tistih, za katere je potreben TON tekočega dela (zato poskrbite, da boste izbrali nekaj, kar ustreza vašemu spletnemu mestu in življenjskim potrebam).

V tem priročniku je 33 skupnih nasvetov, začnimo pa z desetimi najbolj priljubljenimi (in predvidljivimi) nasveti za monetizacijo spletnih mest.

Če želite ustvariti spletno mesto, ki ga nameravate zaslužiti, lahko s pomočjo teh vodnikov po korakih ustvarite svoje spletno mesto, ki ga gostuje sam, z najcenejšimi stroški.

10 najpogostejših načinov zaslužka s svojim spletnim mestom

Zaslužiti denar na svojem spletnem mestu ni enostavno. Teh deset nasvetov je verjetno najboljša ponudba za začetek.

1. Affiliate Marketing (.. in partnerske povezave)

Pridruženo trženje (metoda 1)
Primeri uspešnega partnerskega spletnega mesta: Booking.com

Affiliate marketing je eden najbolj priljubljenih (da ne omenjam najhitrejših) načinov zaslužka s svojega spletnega mesta ali bloga.

Začnite z iskanjem izdelka, ki vam je všeč in bi ga priporočil. Nato na svojem spletnem mestu podprete izdelek in ga promovirate med obiskovalci vaše spletne strani in naročniki po e-pošti. Če izdelek ali storitev odmevata s temi ljudmi, bodo kliknili na vas partnerska povezava, nakup izdelka (medtem ko dobite razdelitev prodajne cene).

Provizija lahko znaša od 30% cene izdelka ali storitve do 70%. Če na primer delitev znaša 50% in promovirate e-knjigo, ki stane 100 USD, boste prejeli 50 USD za preprosto sklicevanje kupec. Precej sladek dogovor, kaj??!

Kje najdem izdelke za promocijo?

  • Stičišče Komisije – ponuja zanesljive izdelke s pravočasnimi plačili.
  • ShareASale – večinoma oblačila, dodatki in drugo blago brez povezave.
  • Clickbank – visok odstotek izplačil, vendar je premalo DOBRO izdelkov za promocijo.

2. Oglaševanje s plačilom na klik (Google Adsense)

AdWords so oglasi, ki se prikazujejo na vrhu Googlovih strani z rezultati iskanja.

AdSense je obratno, saj omogoča založnikom, da se vključijo v Googlove ogromno oglaševalsko omrežje, da bodo drugi oglaševalci lahko prikazovali oglase na svojem spletnem mestu.

Najboljši del tega sistema je, kako preprosto je vse.

Ko se prijavite, bo Google na vaše spletno mesto postavil preprosto kodo, ki bo prepoznala vsebino vašega spletnega mesta in začela prikazovati ustrezne oglase. Če je na primer vaše spletno mesto o hišnih ljubljenčkih (psih in mačkah), bo Google AdSense obiskovalcem začel prikazovati oglase za mačjo hrano, šolanje psov in drugo.

Plačate ga vsakič, ko nekdo klikne oglas. (Da, res je tako enostavno!)

Vaš rez lahko znaša od 0,50 do 5 USD na klik. Ko ima vaše spletno mesto dovolj prometa, lahko vsak mesec zaslužite na stotine (če ne na tisoče dolarjev).

Kako se prijaviti za Google Adsense?

3. Prodaja oglasnega prostora

VProdaja oglasnega prostora (metoda 3)podpiranje Googlovega AdSense na vašem spletnem mestu je le en način, kako zaslužiti denar od spletnih oglasov.

Drugo je preprosto prodati svoj oglasni prostor neposredno podjetjem, ki želijo sponzorirati različne bloge. Za vsak prostor lahko določite ceno, na primer: spletna stran Advertising_on_we“Stranska vrstica banner oglasi bodo stali xxx $ na mesec”.

Plačate lahko glede na to, koliko obiskovalcev dobite. Običajno se navaja kot dolar na tisoč prikazov (ali CNT). Morda ga boste videli kot 5 USD na minuto. Če spletno mesto obišče 100.000 obiskov mesečno, se cena oglasa pretvori v 500 dolarjev.

Dobra stvar tega pristopa je, da če vaše spletno mesto dobi tono prometa iz različnih virov, lahko vaše preproste cene oglasnih pasic narastejo tudi do 5000 USD na mesec! Očitna slabost je, da če vaše spletno mesto ne dobi veliko prometa, tudi ne morete pričakovati, da boste zaslužili veliko.

Druga običajna metoda pri prodaji oglasnega prostora neposredno z vašega spletnega mesta je preprosta direktna cena. Enostavno poimenujete ceno (glede na to, za kaj menite, da je vredna glede na to, kaj lahko konkurenca zaračuna) in boste na začetku vsakega meseca plačani vnaprej. Ta cena je na splošno tudi preprosta pavšalna pristojbina, ki ni vezana na ceno na klik, kot je AdSense.

Kje lahko sporočim drugim, da moje spletno mesto prodaja oglasni prostor?

  • BuySellAds – Najbolj priljubljeno okolje, s katerim lahko vsi veste, da prodajate oglasni prostor.

4. Prodajajte svoj digitalni izdelek (primer e-knjige)

Prodaja digitalnega izdelka (metoda 4)Imate potencial, da zaslužite največ denarja na prodajo, ko lahko neposredno prodajate svoje.

To je zato, ker med vami in kupcem ni nobenega srednjega človeka ali osebe, ki bi si zaslužila denar od zasluženega denarja.

Ta pristop se zdi precej preprost, ker lahko te izdelke preprosto prodate neposredno prek svojega spletnega mesta in jih takoj plačate. Žal v resnici ni tako preprosto.

Ustvarjanje kakovostnih izdelkov, ki so dobro narejeni in polirani, zahteva tono časa in dodatnih virov (kot so dizajn, vsebina itd.). V porabljenem času in s pogodbenimi sodelavci je veliko “skritih stroškov”. Prodaja lastnih izdelkov na vašem spletnem mestu prinaša tudi problematične težave, kot so prehodi za plačila, pošiljanje in davki.

Če se vam že ne zdi dovolj, boste potrebovali tudi dobro oblikovano, prepričljivo ciljno stran, da se prepričate, da ima vaš izdelek visok menjalni tečaj. Seznam najboljših ustvarjalcev ciljnih strani najdete tukaj.

Dodatni viri:

Kako prodajati izdelke na svoji spletni strani.

5. Sprejemite donacije obiskovalcev

Sprejmi donacije (metoda 5)Če nimate tone mesečnih obiskov, vendar imate močno, angažirano skupnost? Preprosto prosite svoje bralce, da podarite!

Sprejem enkratnih donacij ni hitra pot do bogastva, vendar vam lahko kratkoročno pomaga pokriti stroške, če bodo ljudem všeč, kar imate povedati in želijo podpreti vašo pot.

Na primer, PayPal ponuja malo gumbov za donacijo, ki trajajo le približno deset minut, da se dodajo na vaše spletno mesto. Ti gumbi vam ponujajo hiter način za povrnitev stroškov, ki jih morda želite porabiti za dobro spletno gostovanje, ustvarjanje novih izdelkov, raziskave in vse ostale stroške za vzdrževanje zdravega aktivnega spletnega dnevnika.

Na primer, web.archive.org zasluži veliko denarja z donacijami (najverjetneje zaradi njihovih milijonov obiskovalcev na mesec).

Kako nastaviti gumbe za donacijo?

6. Prodajte sponzorirane objave (… vendar uporabite Nofollow tag)

Sponzorirane objave in članki (metoda 6)Eden od pogostih načinov, kako zaslužiti več denarja na svojem spletnem mestu, pomeni povečati število obiskovalcev.

Ko opravite trdo prizadevanje za vzpostavljanje neprekinjenega prometa na svojem spletnem mestu z angažirano skupnostjo, je nekaj trdega dela, da zaslužite svoje trdo delo.

Na primer, mnoga podjetja se odpravijo iskati bloge, v katerih bodo prikazane njihove sponzorirane vsebine. „Nativno oglaševanje„Kot to deluje dobro, ker se ujema s primarno vsebino vašega spletnega mesta in je videti ustrezna in pregledna.

Izdelke podjetja si lahko ogledate tudi v oglaševalskem sporočilu, ki je del vsebine, delnega oglasa. Na primer, če je na vašem spletnem mestu vse o najnovejših iOS igara za iPhone in iPad, bi ustvarjalec enega od teh oglasov LJUBEZEN, če bi vas pregledal in svojo aplikacijo predstavil svojim oboževalcem..

Če naredite pravilno, lahko to ustvari scenarij win / win. Kljub temu pa je slabo, z nepomembno ali neavtentično vsebino spletnega mesta lahko zgreši vso bralčevo dobro voljo, za katero ste se tako zelo trudili, da bi ustvarili.

Za nadaljnje branje:

7. Ustvarite “potencialne potenciale” za druga podjetja

Pridobivanje strank do drugih podjetij (metoda 7)Podjetja uspevajo na novih prodajnih mestih, ki prihajajo na njihova vrata in se pozanimajo o njihovih izdelkih ali storitvah.

Ne preseneča, da so nenehno pri iskanju ustvarjalnih načinov, kako najti nove vire, ki jim bodo pomagali pri rasti.

Na primer:

Recimo, da imate spletno mesto o poučevanju matematičnih veščin. Informacije vašega bralca (na primer njihov e-poštni naslov ali telefonska številka) bi bile zelo koristne za različne spletne šole, ki želijo prodati svoje tečaje željnim, proaktivnim učencem.

V bistvu povezujete pike; igranje tekme z uvajanjem dveh strank, ki lahko drug drugemu koristijo. Čeprav je podobno, kako deluje trženje podružnic, v tem primeru dejansko ni pomembno, ali bo bralec kupil njihov izdelek ali ne. Trenutno samo iščejo uvod.

Kje najdem takšne ponudbe?

8. Sestavite „e-poštni seznam“

Sestavite seznam e-poštnih sporočil (metoda 8)Porabite poljubno količino časa za branje nasvetov za rast bloga in zagotovo boste naleteli na ljudi, ki pravijo:denar je na seznamu“.

Nanašajo se na vaš e-poštni seznam, ki vsebuje vaše najbolj zveste bralce. Cilj je spremeniti čim več neznancev, ki obiščejo vaše spletno mesto, v strastne sledilce, ki želijo biti na tekočem s svojim zadnjim delom ali vsebino.

Res je, da je to dolgoročna strategija (in zagotovo ne boste čez noč postali bogati). Toda to je ena najboljših, dolgoročnih metod, kako svoj blog donosno spremeniti v polno podjetje, ki zasluži denar.

Nikoli ne izgubite iz vida ustvarjanja odnosov s svojimi privrženci. Ponudba odličnih informacij ali brezplačne pomoči je popoln način za začetek. Neželena pošta z neželenimi ponudbami je eden najhitrejših načinov za zlorabo bralčevega zaupanja in sabotiranje vaših dolgoročnih ciljev.

Kako točno deluje??

9. Vzpostavite spletno mesto za e-trgovino (potrebno je trdo delo)

Nastavitev spletnega mesta za e-trgovino (metoda 9)Spletna mesta ne potrebujejo zgolj vsebine. Lahko jih osredotočimo na orodja ali izdelke v spletni trgovini.

Bodite opozorjeni:

Obstaja dobesedno na stotine tisoč spletnih mest za e-trgovino ali spletnih trgovin. Prepričajte se, da vaše zapolnjuje edinstveno nišo s podrobno strategijo in najnovejše tehnike trženja izstopati iz množice.

Kako ustvarim uspešno spletno trgovino / trgovino?

  • Kako narediti trgovino WooCommerce (WordPress)
  • Kako narediti Shopify Trgovino e-trgovine (Shopify)

10. Prelistajte svoja spletna mesta (ustvarite -> prodajte -> ponovno investirajte)

Prodaja svoje spletno mesto (metoda 10)Verjeli ali ne, za vaše spletno mesto skoraj vedno obstaja trg.

To pomeni, da če ste ustvarili naslednje (ali morda celo prodali nekaj izdelkov ali na svoje spletno mesto vključili oglaševanje), ga boste morda lahko prodali nekomu drugemu in naredili hiter dolar.

Iskreno povedano, običajno ne predlagamo, da bi ljudje načrtovali prelistavanje svojega spletnega mesta ali spletnega dnevnika (smo velik oboževalec ustvarjanja nečesa na dolgi rok).

Ne morete zanikati, kako donosen je lahko. Če na primer vaše spletno mesto s prodajo oglasnega prostora zasluži 500 USD na mesec, ga boste morda lahko prodali za 5000 do 10 000 dolarjev (kar je približno 12x – 22x mesečni dohodek).sellwebsite

Druga zanimiva možnost je prodaja že pripravljena mesta, Ti so veliko cenejši, vendar je treba še nekaj denarja zaslužiti.

Kje lahko prodam svojo spletno stran?

Do zdaj smo prešteli nekaj najbolj priljubljenih načinov zaslužka na vašem spletnem mestu.

Vendar smo še vedno samo mi samo praskanje po površini.

Spodaj so še 23 načinov zaslužka s svojim spletnim mestom.

(Upoštevajte, da so nekatere od njih rahlo povezan z zgoraj navedenimi pa jih je malo “iz škatle “.)

Še 23 načinov za zaslužek na vašem spletnem mestu

23-način, kako zaslužiti denar s svojim spletnim mestom11. Prodaja besedilnih oglasov (NE PRIPOROČEN) – Obstajajo še vedno povpraševanje po besedilnih povezavah (verjeli ali ne). Vendar ne pozabite, da ti kršijo Googlovi pogoji storitve (kar pomeni, da tvegate kaznovanje).

Če se želite izogniti, preprosto obdržite polje »brez naslednjega„.

12. Nastavite “infolinke” – Povezave so odlična alternativa oglasom v AdSense, ki jih je zelo enostavno nastaviti. Slaba stran je v tem, da ne dosegajo veliko konverzije, izplačila (na osnovi klika) pa so prav tako majhna.

13. Uporabite pripomočke za zaslužek – Ti so tudi zelo podobni Googlu Adsense, zato jih je vredno poskusiti kot alternativo.

14. Nastavite oglase v viru RSS. – Natanko tako zveni. Oglasni prostor za prodajo skladno z vsebino iz vira RSS.

15. Podarite vrhunsko vsebino za dodatne $$$ – Če izdelujete neverjetno, super vsebina, ki je obiskovalci ne morejo dobiti dovolj … vedno jih lahko prosite, da plačajo za nekaj! (Noro koncept, kaj ?!) Osebno sem v redu s plačilom premium vsebina. Upoštevajte – ne zahtevajte, da ljudje plačajo takoj. Namesto tega se najprej osredotočite na rast občinstva in obiskovalcev.

16. Začnite zasebni forum ali tečaje – Večina nas ima edinstvene spretnosti, od katerih imajo lahko koristi drugi. Nastavitev preprostega foruma ali razredov je preprost način za pomoč drugim in hkrati ustvarjanje ponavljajočega se dohodka.

17. Ustvari oglasno desko – Nastavitev zaposlitvene plošče na vašem spletnem mestu je še en preprost in enostaven način zbiranja dodatnega denarja, ko ljudje sprejemajo različne ponudbe za delo različnih podjetij ali posameznikov.

18. Ponudba svetovanje – Ponudba svetovalnih koncertov in zagotavljanje storitev vam lahko pomagajo prinesti spodobne vsote denarja, medtem ko druge oblike “pasivnih” prihodkov vzamejo nekaj časa, da se zberete. Te storitve lahko ponudite po e-pošti, forumu ali celo Skypeu.

19. Dodajte stran »najemite me« na svojem spletnem mestu – Vaše novo spletno mesto ali blog je tudi popoln kraj za predstavitev vaših brezplačnih storitev. Če razstavite vzorce ali dokaze o preteklem delu, boste znatno povečali vaše možnosti za zaposlitev.

20. Prodaja ali izposoja notranjih strani – Niso pogosti, vendar boste morda presenečeni nad tem, za kaj bi bili ljudje pripravljeni najeti ali porabiti denar!

21. Prikažite pojavna okna – Pojavna okna so lahko zelo nadležna. Vendar so tudi drug preprost način nekateri hiter denar.

22. Uporabite omarice z vsebinami – ‘Zaklepanje vsebine “je podobno skrivanju ali zaščiti delov vsebine, dokler obiskovalec ne ukrepa, da bi jo unovčil. Na primer, morda želite, da plačajo majhen znesek ali morda kliknejo na oglas.

23. Prikažite zvočne oglase – Te so relativno nove in postajajo vse pogostejše. Osebno ga še nisem poskusil. Sem pa prebral nekaj člankov in vsekakor izgleda perspektivno.

24. Prodaja e-knjigo – Ta je brez možganov. Številni ljudje prodajajo e-knjige prek svoje strani. Nekaj ​​primerov: Če imate spletno stran o receptih in kuhanju, lahko preprosto ustvarite in prodajate svojo knjigo receptov. Enako velja za skoraj vsako nišo.

25. Ustvarite konferenco okoli svojega spletnega mesta – Veliko dela, a tudi velik potencialni izplačilo.

26. Vzpostavite program poučevanja – Nekako kot križanje med prodajo lastne vsebine in ponudbo svetovanja ali storitev.

27. Gostiteljsko plačani spletni seminarji – Podobno kot zadnji nasvet, ki je v veliki meri mešanica svetovanja skozi vsebino in učni program.

28. Ustvari spletno mesto za članstvo – Še ena stopnja modela „info-podjetja“, ki ima dodatno korist od ustvarjanja ponavljajočih se prihodkov.

29. Ponudite kupone (s partnerskimi povezavami) – Ljudje nestrpno iščejo popust in promocijske kode za vse, od oblačil do potovanj. Če lahko (najdete in) ponudite veljavno, lahko tudi zmanjšate prihodke.

30. Ankete gostiteljev na vašem spletnem mestu – Težko je verjeti, a enostavno narediti!

31. Ponudite pisanje koncertov – Za druge družbe ali posameznike lahko preprosto zaslužite od 20 do 30 dolarjev za pisanje članka s 500 besedami. Obstaja tudi velik potencial za tekoče govorce različnih jezikov, saj veliko podjetij želi, da njihova spletna mesta prevedejo tisti, ki govorijo materni jezik.

32. Ustvarite plačljivi imenik / poslovno stran – Ljudem zaračunate, da vpišejo stran ali naročijo stran.

33. Prepišite, kaj počnejo drugi – Naš osebni favorit! ��


P.S. Če želite uporabiti to infografiko na svojem spletnem mestu, to storite svobodno.

  • Celotno infografiko prenesite tukaj (.png)

P.S.S. Če poznate kakršne koli druge načine zaslužka spletnih strani, me obvestite v razdelku za komentarje. Dodali ga bomo na seznam in vam ga pripisali, tako da mu dodate svoje ime.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me