10 najboljših IDE programske opreme

Najboljši IDE Software GuideIntegrirano razvojno okolje (IDE) je programska oprema, ki združuje osnovna orodja, potrebna za testiranje in pisanje programske opreme. Brez IDE bi razvijalci morali izbrati in upravljati vsa ta orodja posebej, vendar IDE vsa ta orodja združi kot en sam okvir ali storitev. Ni treba posebej poudarjati, da IDE pomaga, da je razvoj spletnega razvijalca bolj natančen in hiter.


V tem priročniku vam bomo predstavili 10 najboljših možnosti spletnega razvoja IDE, ki vključujejo bogato funkcijo s podporo z več jeziki kod.

Pred začetkom pa odgovorimo na splošno vprašanje “Kaj je IDE?” podrobneje pa tudi o tem, kako izbrati najboljši IDE za vaše posebne potrebe. 

Vkopljemo se.

Kaj je IDE?

Integrirano razvojno okolje (IDE) je programska oprema, ki jo lahko naložite na računalnik. Zasnovani so za racionalizacijo postopka spletnega razvoja, kot je bilo že omenjeno.

IDE vključuje te glavne značilnosti:

 • Urejevalnik besedil – IDE je urejevalnik besedil, ki vključuje več drugih posebnih funkcij.
 • Prevajalnik ali tolmač – integriran program, ki kodo prevede v računalniško berljiv jezik. S tem omogočite zagon kode, ki se imenuje izvedba skripta. Tolmač je program, ki je vključen. Njegov namen je izvršiti kodo, ne da bi jo bilo treba najprej sestaviti.
 • Zgradite ali povežite – To so vključeni načini za avtomatizacijo potrebnih procesov.
 • Debugger – Vključen program, ki preizkuša vašo kodo na napake, da jih lahko odpravite.
 • Označevanje sintakse – Deli kode so prikazani v barvah, ki ustrezajo različnim elementom, kot so lastnosti, oznake, atributi in vse ostalo. Tako boste lažje skenirali kodo in videli, kje ste naredili majhne napake, na primer pozabili zapreti oznako.
 • Grafični uporabniški vmesnik (GUI) – To je zaslon, ki je človek berljiv in je preprost za navigacijo in izvajanje nalog. Vključuje lahko gumbe, meni in druge podobne elemente namesto samo besedila in možnost vnosa besedilnega ukaza.
 • Druge možne lastnosti – Veliko IDE razvija in vključuje nove funkcije, ki jih druge IDE morda ne ponujajo.

Kako najti pravi IDE za vas

Pri odločanju za IDE, ki ga želite uporabiti, je nujno, da najprej ugotovite, kaj od njega potrebujete. To je tako, ker se lahko vsak IDE razlikuje med ponujenimi funkcijami.

To pomeni tudi, da se vaš najljubši IDE lahko razlikuje od vrstnikov, zato na koncu dneva izberite le tistega, ki vam ustreza..

Funkcije, ki jih morda potrebujete pri izbiri za najboljši IDE

Tu je kratek seznam možnih funkcij, ki jih boste morda potrebovali zunaj tipičnih komponent IDE, kot so navedene prej:

 • Jezik programske podpore – IDE, ki ga izberete, mora podpirati jezike kod, ki jih potrebujete za svoje projekte.
 • Prilagodljivi urejevalniki besedil – Nekateri IDE ponujajo možnost urejanja GUI-ja.
 • Preizkušanje enot – To je možnost, da lahko dodate posmehljive predmete v odseke kode, tako da jih je mogoče takoj preizkusiti, ne da bi najprej morali ta del izpolniti..
 • Knjižnica izvorne kode – Nekateri IDE imajo vire, ki vključujejo skripte in izvorno kodo, ki jo lahko uporabite.
 • Diagnostika napak in poročila – Če potrebujete, da odkrijete napake in jih navedete za vas, potem je to funkcija, ki jo morate upoštevati pri izbiri najboljših IDE-jevih spletnih razvojnih projektov..
 • Dopolnitev kode – Številni IDE lahko pametno končajo kodo za vas. IDE lahko na primer zazna, kdaj ste pripravljeni zapreti oznako, in jo zapre, da vam prihrani čas.
 • Integracije in vtičniki – z GitHub in Apachejevo subverzijo
 • Iskanje kode – Po kodi lahko hitro poiščete poljuben element.
 • Hierarhijski diagrami – Datoteke je mogoče nastaviti in prikazati v hierarhiji za večje projekte, ki vsebujejo veliko datotek in skriptov, ki delujejo skupaj na določen način. Če prikažete hierarhični diagram, lahko lažje vidite vrstni red izvajanja datotek in datoteke in skripte so med seboj povezane.
 • Razvoj modelov (MDD) – To je postopek, pri katerem razvijalec ustvari model tega, kar želijo kodirati, nato pa vam IDE pomaga kodirati. Po tem IDE do neke mere avtomatizira odpravljanje napak in testiranje, tako da boste lažje opravili še nekaj napak in preizkusili sami.

Spodaj si zapišite, katere funkcije potrebujete, ko preverite spodaj najboljši IDE za razvoj spleta.

10 najboljših IDE za spletni razvoj

Ta seznam se osredotoča na najbolj priljubljene, zmogljive, z bogatimi funkcijami in kot rezultat na najboljše možnosti IDE.

1. Visual Studio

Kateri je najboljši IDE za razvoj spleta? Visual Studio je zagotovo na vrhu seznama.

Visual Studio IDE je ena izmed najbolj priljubljenih in najboljših možnosti spletnega razvoja IDE. AI uporablja za urejanje vaših sprememb med kodiranjem, tako da lahko dokonča vaše stavke – er, vrstice kode.

Poleg tega lahko med urejanjem in odpravljanjem napak sodelujete s svojo ekipo, v živo. Prav tako lahko delite strežnike, terminale in komentarje.

Visual Studio podpira razvoj spletnih, mobilnih aplikacij in iger, ASP.NET, Python, Node.js, C ++, Unity kot tudi podporo za Azure.

Različna okolja lahko ustvarite tudi v oblaku in še veliko več, medtem ko so na voljo za Windows, Mac, Android, iOS, splet in v oblaku.

2. IntelliJ IDEA

Eden najboljših IDE za razvoj spleta, IntelliJ IDEA.

IntelliJ IDEA  je zagotovo eden najboljših IDE za Javo. Osredotoča se na funkcije, s katerimi boste lahko čim bolj produktivni, ne da bi se GUI zatrpali.

Indeksira vašo kodo, tako da daje ustrezne predloge in za vas dopolni kodo. IntelliJ IDEA avtomatizira tudi več nalog, ki bi se sicer moteče ponavljale.

Vse to je in vrečka čipov, er, računalniških čipov, ker ima neverjetno zunanjo uporabniško izkušnjo in je ni treba uporabljati samo za Java.

Čeprav je osredotočen na to, je še vedno odličen za SQL, JPQL, HTML, JavaScript in druge jezike, tudi ko jezik vstavite v dobesedni niz. Še vedno imate vse prednosti tega IDE.

3. Aptana Studio 3

Spletno mesto Aptana Studio 3, ki je ena najboljših možnosti spletnega razvoja IDE.

Aptana Studio 3 je ena najboljših možnosti spletnega razvoja IDE in je tudi odprtokodna.

Grafični vmesnik lahko prilagodite, ima vgrajen terminal, Git integracijo, odpravljanje napak in čarovnika za uvajanje. Samodejno dokončanje je na voljo tudi za HTML, CSS in JavaScript.

4. PyCharm

Spletno mesto PyCharm

PyCharm je predvsem eden najboljših IDE za Python, vendar premium različica podpira tudi druge jezike za razvoj spleta.

Pri kodiranju preverja napake in ima tudi samodejno dokončanje. Ima eleganten, minimalen grafični vmesnik za neomejen razvoj, prav tako preverja kakovost kode, da se prepriča, ali je do njuhanja.

5. PhpStorm

Spletna stran PhpStorm

PhpStorm je še ena možnost, da si omislite enega najboljših IDE za razvoj spleta. Osredotočen je na PHP, vendar so v celoti podprti tudi prednji jeziki, vključno s HTML 5, CSS, Sass, Less, JavaScript in še več.

Vključuje tudi podporo za glavno programsko opremo za ustvarjanje spletnih mest, kot so WordPress, Drupal, Joomla !, Laravek in druge.

Preprosta je navigacija, orodja za samodejno dokončanje kode, odpravljanje napak in preizkušanje ter hiter (in varen) ponovni faktoring.

6. WebStorm

Spletno mesto WebStorm

WebStorm je na seznamu kot eden najboljših IDE za razvoj spleta, saj je odličen za JavaScript. Vključuje ne samo samodejno dokončanje kode in zaznavanje napak v živo, ampak ima tudi napak, preizkušanje enot in številne integracije, kot so Git, GitHub, Mercurial in druge.

Ob zagonu se hitro naloži in lahko avtomatizira veliko mučnih opravil za večjo produktivnost.

7. NetBeans

Kaj je IDE, ki je popoln za spletni razvoj? NetBeans.

Ne morete imeti seznama najboljših IDE za razvoj spleta brez vključitve NetBeans. To je ena izmed najbolj priljubljenih možnosti za najboljši IDE, saj gre za programsko opremo, ki ne deluje neumno, za Java, JavaScript, PHP, HTML 5, CSS in še več.

Pomaga vam tudi pri ustvarjanju spletnih mest brez napak, tako da označite kodo ne samo skladenjsko, temveč tudi pomensko. Prav tako ima veliko močnih orodij za refaktoring, hkrati pa je open source.

8. Eklipse

Spletna stran Eclipse

Tudi ta članek ne bi bil popoln brez omembe Eklipse. V glavnem gre za IDE z odprtokodno kodo in v skupnosti, vendar obstajajo orodja, na primer HTML, CSS.

Njeni sodelavci so Google, Netflix, Facebook, GE in Walmart. Torej, lahko ste prepričani, da imate enega najboljših IDE za razvoj spleta.

9. RubyMine

Spletna stran RubyMine

RubyMine je osredotočen na Ruby in Ruby on Rails, vendar je prilagojen tudi za JavaScript, CSS, Sass, Less in še več. Ima samo sintakso in poudarjanje napak, dokončanje kode, napredno iskanje katerega koli razreda, datoteke ali simbola ter hitro navigacijo, če naštejemo le nekatere funkcije.

10. Komodo IDE

domača stran komodo IDE

Komodo IDE  je eden najboljših IDE za razvoj spleta, vendar je najboljša možnost. Ima veliko funkcij, vključno s samodejnim dokončanjem, vizualnim odpravljanjem napak, testiranjem enot, dodatki, skupinskim sodelovanjem, orodji za upravljanje projektov in še več.

Podpira Git, Mercurial, Subversion, CVS, Perforce in Bazaar ter vse programske jezike.

Kateri je najboljši IDE za spletni razvoj?

Kot smo že omenili, ko želite vedeti, kateri je najboljši IDE za razvoj spleta, se vse skupaj spusti v vaše posebne potrebe. Vsake potrebe so za njihove projekte različne. Vaša izbira za najboljši IDE morda ni enaka kot pri vaših kolegih.

To je vredu. Včasih najmanjša lastnost naredi svet razlike.

Najboljše možnosti IDE

Če si ogledujete seznam funkcij, ki jih IDE običajno imajo, in razmišljate, “to je zame preveč”, so na voljo druge možnosti.

Ne samo, da obstajajo drugi IDE, ampak so tudi urejevalniki besedil, ki imajo nekaj skupnih funkcij s priljubljenimi, precej zmogljivimi IDE in ki se vam bodo morda zdeli dovolj za vaše potrebe.

Tu je seznam najboljših možnosti IDE, ki jih je mogoče preveriti:

Kateri je po vašem mnenju najboljši IDE za razvoj spleta? Kaj izberete za najboljši IDE za vaše posebne potrebe? Še vedno se sprašujete: “Kaj je IDE?” Delite svojo izkušnjo v spodnjih komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me