Velike 3 ali kode države na najvišji ravni

Velike 3 ali kode države na najvišji ravni

Velika trojica – .COM, .NET, .ORG

.com je zunaj in je najbolj razširjen TLD tam zunaj. Od julija 2013 neto korporacija za dodeljena imena in številke (ICANN) pravi, da je po vsem svetu registrirano 112.071.447 .com domen. večina teh domen .com se vrača iz Severne Amerike, na enem kontinentu pa je registriranih skoraj sedemdeset sedem milijonov!


.Com TLD je bil prvotno mišljen za industrijske funkcije (od tod tudi kratka vrsta “com”), trenutno pa je na trgu za vsakogar. Zaradi njegove kakovosti splošna javnost domneva, da spletno mesto, ki ga preverjajo, uporablja ta TLD. Ne preseneča, da skoraj vsi ljudje najprej mehanično iščejo ponudbo svojega imena v .com.

.net in .org se običajno uporabljajo tudi za širjenje spletnih mest. v preteklosti so bile .net domene rezervirane za spletne korporacije, medtem ko so bile .org domene namenjene organizacijam in neprofitnim organizacijam. Dandanes bo vsak registriral svoje spletno mesto s temi TLD-ji, ker ni nobenega predpisa.

Statistični podatki ICANN kažejo, da je kvadratni ukrep približno petnajst,5 milijona registriranih domen .net in v manjši meri več kot deset milijonov registriranih domen .org od julija 2013. Tako kot .com, večina .net in .org spletnih mest je tam registrirana kvadratna mera v Severni Ameriki.

Druga možnost – kode države TLD

Kode države TLD ali ccTLD, podaljški domen območne enote (bolje imenovane črke, ki se zdijo nekoč vaše najbolj všeč ime domene), ki so enote območja, značilne za določen prostor ali državo. Nekateri primeri vključujejo .co.uk (Združeno kraljestvo), .ca (Kanada) in .com.au (Avstralija). neto dodeljena Numbers Authority (IANA) – to je, da uprava, ki vzdržuje tehnične standarde, ki olajšajo upravljanje omrežja – objavi seznam ccTLD na trgu.

Zdaj si oglejmo številne prednosti, ki jih ponujajo ccTLD.

Prednost # 1: ccTLD ponujajo izvorno ciljanje in SEO dobičke

ccTLD omogočajo, da se osredotočite na promet z določenih območij planeta. Recimo, da se | želimo, da bi se | želeli} osredotočiti na goste iz Velike Britanije do spletnega mesta vaše pekarne s sedežem v Veliki Britaniji; boste želeli razmisliti o izbiri .co.uk kot razširitve domene. Tako boste zagotovili razkritje med rezultati iskanja tistih, ki živijo v Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske, namesto v Avstraliji ali severnoameriški državi ali drugi regiji.

To je povezano tudi z optimizacijo vašega programa (SEO). uporaba ccTLD vam ponuja boljši SEO vrednost za rezultate iskanja v državi. to se lahko zgodi, da se iskalniki vrnejo povsem drugačne rezultate, pa tudi več domačih, ki računajo na naslov za obdelavo podatkov osebe, ki išče. to pomeni, da če se bo nekdo iz Združenega kraljestva lotil rojstnodnevnih pogač Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske, bi se lahko vaša spletna stran pekarne s sedežem v Veliki Britaniji na iskalnih lestvicah zdela višja, kot če ne bi imeli .co.uk ccTLD.

Prednost # 2: ccTLD vzbudi zaupanje kupcev

Področje ccTLDs je pametno za kakovost in gostom na vašem spletnem mestu nudi dodatno zaupanje. Ker domnevajo, da je spletno mesto domače, lahko gostje menijo, da je lažje ustvariti nakupe, še posebej, če vidijo, da je naslov nekje, ki ga potrdijo namesto daleč. Prav tako mnogi radi zaključijo transakcije in obiščejo spletna mesta v svoji jezikovni komunikaciji, valuti in regiji.

Prednost # 3: ccTLD vam omogočajo, da predstavite svoje sposobnosti

Čist trik, s katerim se nekatere družbe lotevajo, da bi naredile močan zaključek svojega imena, je zloraba, ki se imenuje kramp na spletnem mestu. to je lahko enkrat, ko se beseda ali ime ustvari napačno ravnanje, vsako ime in ccTLD skupaj. na primer, beach.es uporablja španski ccTLD, food.ie uporablja eire ccTLD, naročnik.be pa belgijski ccTLD. To bo celo fraza ali odločitev za ukrepanje, kot je check.in ali help.us. Obseg kombinacij, ki jih boste lahko dosegli, izjemno ni omejitev! pripomnite, da HostPapa ponuja vse na vrhu ccTLD-jev, kar vam omogoča, da se lahko vrnete skupaj s svojim strašnim lastnim krampom umetniške domene.

£ 1,29 / mesečno gostovanje za 12 mesecev odlogotip GoDaddy

Pravila in zakoni

Ne pozabite, da imajo mnogi ccTLD omejitve za stvari, kot so nakup, obnova in prenos domene kode države. Tukaj je seznam razširjenih ccTLD, o katerih boste želeli razmišljati. Upoštevajte, da imajo številne omejitve:

.CA – Če želite dobiti ta ccTLD, želite izpolniti želje CIRE. Vendar se zdi, da te potrebe niso samo ena od naslednjih: kanadski subjekt ali stalno prebivališče, kanadska korporacija, združenje, ustanova ali blagovna znamka.

.COM.AU – ta ccTLD ureja AUDA, ki navaja, da domenskih imen ni mogoče vnaprej registrirati ali rezervirati; z različnimi besedami, da so na trgu samo na primarni vrnitvi, na začetku postreženi. Tudi znesek dovoljenja je za dve leti in ga je mogoče obnoviti samo, če še vedno izpolnjujete želje.
.DE – Diamond StateNIC kazalce domene je treba izpolniti, da bi dobili ta ccTLD. Ključna zahteva je povezan telesni stik znotraj nemških meja.
.IE – nakup ccTLD eire potreb je, da preprosto zadostite potrebam isDR, ki utelešajo, da se nahajajo v triindvajsetih okrožjih eire, ali predložijo dokaz o pripadnosti državi, kot sta trgovina in / ali podjetje.
In končno, ključnega pomena je, da ne spregledate možnosti, da bi vsak tretji uporabnik, kot je .com in ccTLD, spregledal mednarodne in domače stranke. Ne samo, da ste všeč domačim gostom na izredno specifičnem geografskem območju, ampak morate imeti tudi potencial za velikanske donose in premestitev v dodatne stranke.

Več trendov in najboljši načrti za gostovanje v Veliki Britaniji na domači strani.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me