Priročnik za spletno gostovanje za začetnike

Priročnik za spletno gostovanje za začetnike

V tem članku smo zbrali vse pomembne informacije, ki jih potrebujete kot nov spletni skrbnik za uspešno načrtovanje in izdelavo lastnega spletnega mesta. Pri ustvarjanju spletnega mesta morate upoštevati tri glavne korake: izbrati morate spletnega gostitelja, ime domene in aplikacijo za ustvarjanje in upravljanje vsebine spletnega mesta z.


Kako izbrati spletnega gostitelja?

Izbira spletnega gostitelja je prvi korak, ki ga morate upoštevati pri zagonu spletnega mesta. Če želite imeti na voljo svoje spletno mesto v svetovnem spletu, potrebujete kraj, kjer ga lahko gostite. To mesto zagotavlja ponudnik spletnega gostovanja. Spletno gostovanje kot storitev vključuje prostor, kjer so shranjene datoteke vašega spletnega mesta, promet na vašem spletnem mestu in veliko dodatnih storitev, kot so zaščita požarnega zidu, tehnična pomoč, e-poštne storitve, dostop do FTP, registracija domen, orodja za izdelavo spletnega mesta in drugo.

Če želite izbrati spletnega gostitelja za svoje spletno mesto, morate upoštevati nekaj pomembnih vprašanj:

Cena: Ali lahko greste z brezplačnim spletnim gostiteljem?

Mnogi spletni skrbniki iščejo brezplačne ponudnike spletnih gostovanj, vsaj za prvo spletno mesto. To je razumljivo – ne veste, kako primerjati gostovalne storitve in preverjate njihove cene. No, ko zaženete spletno stran, boste videli, da obstaja še nekaj drugih stvari, ki štejejo tudi glede na ceno. Na primer, brezplačni ali zelo poceni gostitelji objavljajo oglase na svojih spletnih straneh in vam ne nudijo tehnične pomoči. Spodaj smo našteli nekaj najpomembnejših dejavnikov pri izbiri, kje bo gostoval vaš spletni projekt

Povratne informacije strank

Ko primerjate nekaj ponudnikov gostovanja, ki ustrezajo vašim proračunom in tehničnim zahtevam, pojdite in preverite povratne informacije strank. V Googlu, Yahooju ali v specializiranih imenikih za gostovanje je veliko informacij. Zagotovo boste videli, ali je ponudnik zanesljiv, če hitro odgovori na tehnična vprašanja, če izpolnjuje občasne številke, obljubljene v indeksu in če je strankam všeč.

Tehnična podpora

Vsaj občasno je vedno potrebna tehnična pomoč vašega spletnega gostitelja. Ko začnete delati na svojem spletnem mestu, se bodo pojavila vprašanja: Kako začeti; Kako naložiti datoteke; Kako ustvariti e-poštni račun itd.

Včasih boste morali na ta vprašanja odgovoriti čim prej ali celo takoj. Zato mora vaš spletni gostitelj nuditi tehnično podporo 24×7. Na vaša tehnična vprašanja je treba odgovoriti v največ 1-2 urah. Poleg hitrosti odzivov preverite, ali je podpora tehnično usposobljena. Ne iščite telefonske podpore – telefonske podporne linije so vedno zasedene, ko jih potrebujete. Najučinkovitejša podjetja uporabljajo sisteme za izdajo vozovnic, kjer v eni uri ali manj dostavite vse tehnične podrobnosti, potrebne za odgovor na vaše vprašanje.

Gostovalne funkcije: spletni prostor, pasovna širina, CPU, omejitve PHP itd.

Značilnosti načrtov za spletno gostovanje nenehno raste. Leta 2003 je bila največja omejitev prostora na disku na načrt gostovanja v skupni rabi 5 MB. V letu 2009 malo ponudnikov ponuja manj kot neomejeno vse. Kljub temu preverite pogoje uporabe, če želite več podrobnosti o tem, kaj bi lahko bilo omejeno.

Ali ponudnik gostovanja podpira:

 • E-pošta, POP3, SMTP, IMAP, samodejni odzivniki, posredniki e-pošte:

Če imate svoje spletno mesto, bi verjetno želeli imeti e-poštne naslove na primer na svoji domeni: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.. Če želite imeti možnost spletne pošte, lahko preverite POP3, SMTP (in IMAP). Preverite, če lahko nastavite e-poštni naslov, da pošiljatelju samodejno odgovori s prisotnim sporočilom (samodejni odzivnik). Oglejte si, če na primer pošljete sporočilo iz enega e-poštnega sporočila v drugega: vsa e-poštna sporočila, ki prihajajo Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. da se je odposlal Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 • PHP, MySQL, Cron Jobs:

Zmogljivosti PHP / MySQL postajajo vse bolj pomembne zaradi dinamičnega spletnega mesta. Cron opravila bodo morda potrebna za programe, ki jih morate občasno izvajati (npr. Enkrat dnevno).

 • Orodja za spletna mesta – Blogi, CMS, galerije, forumi:

Gostitelj vam lahko ponudi brezplačna orodja za izdelavo spletnega mesta, kot so blogi, CMS, galerije, forumi. Ta orodja bodo močno pripomogla k delu na vašem spletnem mestu in prihranili boste veliko denarja spletnim oblikovalcem in razvijalcem.

 • Možnost e-trgovine – Košarica, SSL (Secure Socket Layer):

Če nameravate zagnati spletno mesto za e-trgovino, boste morda potrebovali potrdilo SSL in nakupovalno košarico. Ti objekti običajno vključujejo višji cenovni paket ali dodatne stroške. Zagotovo boste potrebovali SSL potrdilo, če nameravate na svojem spletnem mestu zbirati podatke o kreditni kartici.

 • Nadzorna plošča:

Ta funkcija je še posebej pomembna, če želite vzdrževati svoje spletno mesto ali imeti koga drugega. Na nadzorni plošči boste naredili spremembe na svojem spletnem mestu, naložili datoteke, spremenili gesla za svoj račun, dodali / izbrisali e-poštni račun, upravljali z bazami podatkov itd..

 • DreamWeaver, GoLive, Flash:

Morda boste želeli ustvariti svoje spletno mesto s programsko opremo za gradnjo spletnih mest, kot sta GoLive ali DreamWeaver. Dobro je preveriti, ali vaš ponudnik spletnega gostovanja podpira ta orodja.

Če sledite tem osnovnim smernicam, boste imeli zanesljivo, učinkovito in zadovoljivo storitev gostovanja, ki bo pripomogla k uspehu vašega podjetja še vrsto let.

Tu smo pregledali najboljših 10 podjetij za spletno gostovanje v Veliki Britaniji, tako da lahko izberete katero koli od njih in se prepričajte, da imate odličnega ponudnika gibkih cevi v Veliki Britaniji.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map