Pregled gostovanja v oblaku DigitalOcean

DigitalOcean je ponudnik infrastrukture v oblaku, osredotočen na poenostavitev spletne infrastrukture za razvijalce programske opreme. Leta 2011 sta ga ustanovila Ben in Moisey Uretsky. Šele po treh letih, oktobra 2014, je DigitalOcean presegel Rackspace kot četrti največji ponudnik gostovanja na svetu. Podjetje ima v zakupu zmogljivosti od obstoječih podatkovnih centrov, vključno s spletnimi mesti v New Yorku, Amsterdamu, San Franciscu, Londonu, Singapurju in Frankfurtu.


Logotip DigitalOcean Cloud Hosting
UPTIME
996
HITROST
990
PODPORA
947
CENA
992
PODATKOVNI CENTERI
994
ZELENA
980
INOVATIVNO
995

DigitalOcean je ustvaril najhitrejšo in eno najprimernejših tehnologij v oblaku, s katero boste lažje in učinkoviteje upravljali svojo infrastrukturo, tako da se lahko vrnete na kodiranje. Vsem svojim uporabnikom zagotavljajo visoko zmogljive trde diske SSD, prilagodljiv API in možnost izbire do najbližjega mesta podatkovnega centra.

Hitrost in zanesljivost – Za naše spletno mesto smo izbrali londonsko lokacijo, vendar ste več kot dobrodošli, da izberete, kar želite, in običajno bo prišel na vašo najbližjo lokacijo, vse lokacije zagotavljajo veliko hitrost celotnemu svetu. Naše spletno mesto (WordPress kapljica) smo objavili iz Amsterdama, Nizozemske in Londona v Veliki Britaniji, rezultati pa so bili zelo impresivni – 8,2 ms iz Amsterdama (spletno mesto je hitrejše od 99% vseh preizkušenih spletnih mest) in 2,4 milijona iz Londona. Če želite povečati nalaganje svojega spletnega mesta z vsega sveta, lahko kopijo posnetka kapljic preprosto prenesete v vse regije (London, Amsterdam, San Francisco, New York, London in Singapur). DigitalOcean zagotavlja 99,99% uptime SLA glede omrežja, moči in navideznega strežnika. Če jih ne boste dostavili, vam bomo zaslužili dobroimetje glede na čas, ko storitev ni bila na voljo.

Varnost – Gostovanje v oblaku ohranja vašo vsebino varno. Z razdelitvijo strežniških podatkov na odvečne strežnike se informacije, gostovane v oblaku, zaščitijo pred okvarami strojne opreme. Samodejne varnostne kopije in posnetki zagotavljajo, da bo vsebina strežnika ostala varna in posodobljena. Zaradi tega nihče od osebja za tehnično podporo DigitalOcean nima dostopa do vaših nadomestnih hipervizorjev, kjer navidezni strežniki prebivajo, niti neposrednega dostopa do shranjevalnih sistemov NAS / SAN, kjer prebivajo posnetki in varnostne kopije, samo inženirska ekipa ima neposreden dostop do podporni strežniki. Vsak podatkovni center je 24/7/365 opremljen z zaščito na kraju samem in za zaščito pred nepooblaščenim vstopom, z varnostnimi kamerami, biometričnimi čitalci za dostop in vsaj dvofaktorno avtentikacijo za dostop do objektov.

Posnetki in varnostne kopije (slike) so shranjene v notranjem javno nevidljivem omrežju na strežnikih NAS / SAN. Stranke lahko neposredno upravljajo, v koliko regijah obstajajo njihovi posnetki, kar strankam omogoča povečanje odvečnosti datotek, ki so shranjene v zaledju.

Distribucije in namestitev aplikacij z enim klikom – Izberite najljubšo distribucijo Linuxa (Ubuntu, CentOS, Debian, Fedora, CoreOS, FreeBSD) ali namestite svojo najljubšo aplikacijo (Django, Docker, Dokku, Drone, Drupal, ELK, FreeBSD, AMP, Ghost, GitLab, Joomla, LAMP, LEMP, Magento, MEAN, MediaWiki, MongoDB, Node.js, ownCloud, Redmine, Ruby on Rails, WordPress in še več) s preprostim klikom gumba. Ko ustvarjate kapljico, kliknite na zavihek Aplikacije in se v manj kot minuti vživite na strežnik v oblaku.

Podpora – Najšibkejša točka po našem mnenju. DigitalOcean ponuja samo eno vrsto podpore – s sistemom za podporo DigitalOcean, kar pa v nobenem primeru ni primerno. Nimajo podpore za klepet v živo in telefonske podpore.

OBISK DIGITAL OCEAN logotip IN TEST BREZPLAČNO

Tehnični

 • Visoko zmogljivi trdi diski SSD
 • KVM tehnologija virtualizacije, zagotovljeni sistemski viri
 • Hitrost omrežja strežnika pri 1Gbps
 • Namenski naslovi IPv4 in IPv6
 • Na voljo je zasebno omrežje
 • Enostavna nadzorna plošča, skoraj brezhibna
 • Posnetki strežnika in možnosti samodejnega varnostnega kopiranja
 • Namestitve WordPress, Joomla, LAMP in RoR z enim klikom
 • Digital Ocean ponuja 99,99% Uptime SLA. Izgubljeni čas se vrne na vaš račun po urni postavki.
 • 10 podatkovnih centrov – London, 3 v Amsterdamu, Frankfurt, 3 v New Yorku, San Franciscu in Singapurju
 • Na voljo upravljanje DNS
 • Nismo našli nobenega

Podpora

 • 24/7 tehnična podpora prek sistema vozovnic
 • Podpora po e-pošti
 • Vprašajte skupnost DigitalOcean
 • Nimate podpore za klepet v živo
 • Nimate telefonske podpore

Cenitev

 • Plačajte le za tisto, kar uporabljate
 • Zelo poceni v primerjavi z drugimi rešitvami gostovanja v oblaku se začne od 5 $ / mesec.
 • 30 dni brezplačna preizkusna različica
 • Cene so v dolarjih

Že od samega začetka

DigitalOcean poleg tega, da nudi odlične storitve po zmernih cenah, vse naredi enostavno in preprosto. Za registracijo, dodajanje sredstev na naš račun, ustvarjanje kapljice in zagon spletnega mesta WordPress nam potrebuje 6 minut. Prepričaj se da za podrobnejši prikaz kliknite slike.

Kako se prijavite v DigitalOcean

Prijava na DigitalOcean

Odprti račun pri DigitalOcean je neverjetno enostavno, preprosto vnesite e-poštni naslov in geslo, ki ga želite uporabiti, ostale podrobnosti vam bomo poslali po e-pošti..

Svoj račun Twitter in Github lahko povežete z DigitalOcean, ti podatki bodo uporabili le preverjanje vašega računa.

Načini plačila DigitalOcean

Plačilo DigitalOcean

Uporabite lahko kreditno kartico, ameriški bančni račun ali predplačilo prek PayPala. Nikoli ne plačujete ves mesec, samo za količino porabljenih virov, to tudi zelo enostavno ustvarja nove kapljice za namene testiranja.

Na svoj račun smo dodali 5 USD in pripravljeni smo ustvariti svojo prvo kapljico. Samo kliknite na velik zeleni gumb v desnem zgornjem kotu spletnega mesta.

Ustvarjanje naše prve kapljice

Korak 1 – izberite ime gostitelja kapljic in izberite velikost kapljice, ki jo želite imeti.

2. korak – izberite regijo, v kateri želite, da se prikaže vaš strežnik. Za vaše testno spletno mesto smo izbrali London.

3. korak – izberite sliko strežnika. Izberite najljubšo distribucijo Linuxa (Ubuntu, CentOS, Debian, Fedora, CoreOS, FreeBSD) ali namestite svojo najljubšo aplikacijo (Django, Docker, Dokku, Drone, Drupal, ELK, FreeBSD, AMP, Ghost, GitLab, Joomla, LAMP, LEMP, Magento, MEAN, MediaWiki, MongoDB, Node.js, ownCloud, Redmine, Ruby on Rails, WordPress in še več) s preprostim klikom gumba. 14. aprila smo kliknili eno od WordPressov DigitalOcean aplikacij (vnaprej izdelane slike).

DigitalOcean ustvarja kapljico

Korensko geslo boste dobili v svojem e-poštnem naslovu, dobesedno nekaj sekund po kliku velikega, zelenega gumba »Ustvari kapljico«. Na sliki boste videli nekaj “Razpoložljivih nastavitev”:

Zasebno povezovanje: Omogoča zasebni vmesnik za omrežje poleg privzetega javnega vmesnika. IPv6: Omogoči IPv6. Omogoči varnostne kopije: Omogoča varnostno kopiranje kapljice. Omogoči uporabniške podatke: Omogoča prenos poljubnih podatkov v ključ uporabniških podatkov storitve DigitalOcean Metadata.

Nadzorna plošča računa DigitalOcean

Nadzorna plošča DigitalOcean

Kot lahko vidite, imamo samo eno kapljico z naslovom IP 46.101.43.227, pomnilnik 1GB, SSD disk Ram30GB, londonska regija, ki deluje na 1Ubuntu WordPress 14.04.

Zelena lučka označuje, da je kapljica aktivna.

DigitalOcean Image

V tem razdelku lahko enostavno upravljate posnetke, varnostne kopije ali že uničene kapljice. Sliko lahko ustvarite tudi iz katere koli kapljice, ki se vklopi.

DigitalOcean DNS

V razdelku DNS kliknite Dodaj domeno in na naslednji strani izpolnite polje imena domene in IP naslov strežnika, na katerega ga želite povezati..

Opomba: Ime domene na začetku nima WWW.

Če nastavite svoje imeniške strežnike pri registraciji vaše domene – strežniki imen DigitalOcean so:

ns1.digitalocean.com | ns2.digitalocean.com | ns3.digitalocean.com

DigitalOcean API

API DigitalOcean vam omogoča upravljanje kapljic in virov v oblaku DigitalOcean na preprost, programatski način z uporabo običajnih zahtev HTTP. Končne točke so intuitivne in močne, kar vam omogoča enostavno klicanje za pridobivanje informacij ali izvajanje ukrepov.

Vsa funkcionalnost, ki jo poznate na nadzorni plošči DigitalOcean, je na voljo tudi prek API-ja, ki vam omogoča zapisovanje zapletenih dejanj, ki jih zahteva vaša situacija.

Podpora za DigitalOcean

Odprite vozovnico za podporo zelo enostavno, ekipi DigitalOcean sporočite vse podrobnosti in pomagali vam bodo rešiti težavo čim hitreje.

Ali pa preprosto vprašajte skupnost DigitalOcean. To je aktivna skupina pametnih razvijalcev, ki vam lahko pomagajo kar najbolje izkoristiti svojo izkušnjo DigitalOcean.

Nadzorna plošča s kapljicami DigitalOcean

Na nadzorni plošči DigitalOcean Droplet lahko upravljate s kapljicami:

 • Izklopite kapljico – Opomba: ko kapljico izklopite, vam jo še vedno zaračunajo
 • Moč cikla ali trde ponastavitve strežnika
 • Velikost kapljic – trajna ali prilagodljiva
 • Naredite posnetke ali obnovite iz posnetkov – posnetki (ročno varnostno kopiranje) lahko na preprost način prilagodite sistem: lahko posnamete posnetek trenutnega strežnika in iz posnetka posnamete novo kapljico. To vas bo stalo 20% stroškov virtualnega strežnika
 • V meniju Nastavitve lahko omogočite “Zasebno omrežje”, “Javno omrežje IPv6”; posodobite svojo konfiguracijo; zaženite svoje jedro v varni način za obnovitev, tako da lahko izvajate dejanja, kot je fsck trdi disk, če je v umazanem stanju ali preprosto preimenujete svoje ime gostitelja
 • Meni Graf – lahko si ogledate podrobne statistike uporabljene pasovne širine, diska ali CPU-ja
 • Oglejte si zgodovino kapljic
 • Kapljico lahko obnovite ali uničite

Rezultati testov

Rezultati testa DigitalOcean

Prvo in verjetno najpomembnejše orodje je Ping test:

Ping vam omogoča, da preizkusite dosegljivost gostitelja in izmerite čas povratne poti za sporočila, poslana iz izvornega gostitelja v ciljni računalnik.

Rezultati preverjanja gostitelja prikazujejo zelo hiter ping iz Velike Britanije – 2,3ms

Rezultati testa DigitalOcean

Pingdom test hitrosti delovanja s njihovega strežnika Sweeden.

Kot vidite, je spletno mesto WordPress naložilo 99% hitreje kot druga testirana spletna mesta z oceno učinkovitosti 99/100.

Čas nalaganja spletnega mesta je bil 347 ms. Kasneje ga bomo ponovno preizkusili s popolnoma delujočo spletno stranjo.

Rezultati testa DigitalOcean

Stresni test LoadImpact pomaga določiti sposobnost ravnanja z določeno količino uporabnikov (obremenitev) na vašem spletnem mestu. Cilj je videti, kako bo vaše spletno mesto delovalo, ko je pod njim pričakovana in stresna količina.

Tudi če 25 uporabnikov brska po našem spletnem mestu, je čas nalaganja vsem (1,3 s) enak.

To je nekaj zelo dobrih znakov.

Zaključek

DigitalOcean je očitno odličen in poceni način za zagon vaše spletne strani v svetu računalništva v oblaku. Zagotavljajo KVM, visoko zmogljiv SSD, pasovno širino tier-1, preprosto, a močno nadzorno ploščo, ki vam omogoča razširitev, če vaše spletno mesto raste.

Strežniki DigitalOcean so nameščeni v manj kot minuti, izbirate lahko na več lokacijah po vsem svetu in vse je enostavno in preprosto s sistemom namestitve z enim klikom..

Za zdaj projektov spletnega razvoja ne uporabljamo DigitalOcean, zagotovo pa bomo v bližnji prihodnosti.

Tu lahko preverite tudi ostala spletna podjetja za spletno gostovanje, ocene in primerjavo.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map