Povečajte hitrost svojega spletnega mesta s HTTP / 2

Povečajte hitrost svojega spletnega mesta s HTTP / 2

V sodobnem spletu šteje vsaka milisekunda uspešnosti vašega spletnega mesta. To je odvisno od strukture vaše spletne strani, toda od testov, ki jih opravijo CloudFlare in LoadImpact, vaše spletno mesto lahko koristi od 20% do 200% + povečanje hitrosti od prehoda na nov protokol HTTP / 2. Ta test prikazuje razliko v hitrosti pri nalaganju strani z več zahtevami.


HTTP / 2 je binarni protokol, ki uporablja samo eno povezavo na strežnik. Zagotavlja hitrejšo zmogljivost TLS, podpira večjo varnost in poenostavlja vaše spletne aplikacije. Je odlična rešitev za večino spletnih mest in CMS, kot je WordPress. Če želite še naprej pospešiti svoje spletno mesto, imamo tukaj še 33 nasvetov.

Ti boš ne koristi s HTTP / 2, če vaša spletna aplikacija večinoma prikazuje velike datoteke, ki jih lahko naložite ali medijske tokove. V tem primeru verjetno ne želite TLS-a in multipleksiranje ne prinaša nobene koristi, če se uporablja samo en tok.

Uvod v HTTP / 2

HTTP / 2 je pomembna revizija tradicionalnega okvira za prenos podatkov HTTP / 1.1, ki petnajst let zvesto služi svetovnemu spletu kot osnovni način nalaganja spletnih sredstev prek povezav TCP.

Namesto da bi prepisal protokol HTTP / 2, je namesto ponovnega izražanja kode HTTP in uporablja iste metode, kode stanja in jezikovno semantiko za reševanje izzivov, s katerimi se danes spopada stari začasni okvir HTTP. V prvi vrsti želi HTTP / 2 zmanjšati zamude pri nalaganju spletnih strani s povečanjem števila neporavnanih zahtev, ki jih lahko stran pošlje, ne da bi se zatekli k “krampom”, kot so zaostritev domen, združevanje in šprint.

Za kaj se uporablja HTTP / 2 in zakaj ga uporabljati?

HTTP / 2 temelji na prejšnjem protokolu SPDY, ki ga je razvil Google in se uporablja za reševanje naraščajočih stroškov v okviru uporabe podatkov omrežja in je sestavljen iz dveh specifikacij: in sicer Hypertext Transfer Protocol v. 2 in format stiskanja glave HPACK.

Zlasti stiskanje glave močno zmanjša število povratnih poti, potrebnih za popolno nalaganje podatkov; to je še posebej uporabno za mobilne odjemalce, saj običajno opazite zakasnitev nekaj sto milisekund. Okvir SPDY / 2 je bil izbran za osnovo novega sistema, in ker je uvedba HTTP / 2 Google šla skozi načrte za odstranitev podpore za SPDY v korist novih in izboljšanih protokolov.

Nenazadnje izboljšanje uspešnosti gostovanja.

Kako deluje

HTTP / 2 uporablja binarne protokole v nasprotju s tekstualnimi okviri HTTP / 1.x okvirov, saj so ti protokoli bolj kompaktni in jih je lažje razčleniti “na žici”.

Na starejših modelih so obstajali štirje načini za razčlenitev vrstnega sporočila na strani; v novem okviru se je to zmanjšalo na samo en klic. Kot tudi to, je vključitev popolne podpore za multipleks pomeni, da so bile odpravljene težave z zaporednimi blokadami starih protokolov, kar omogoča, da je več kot ena zahteva in odzivno sporočilo kadar koli “med letom” prek ene TCP povezave.

HTTP2

(vir slike Nginx)

To je pomembno, saj HTTP / 2 še vedno omogoča le eno povezavo TCP, deloma tudi zaradi dejstva, da večina sodobnih spletnih strani uporablja več virov. Večkratna povezava z različnih izvornih točk poveča brskalnik porabo omrežnih virov nad tem, kar je smiselno, zato HTTP / 2 namesto strežnika in stiskanja glave uporablja maksimalen prenos podatkov in učinkovitost.

Tudi aplikacije, ki niso brskalniki, še bolj paketične, kot je VoIP, bi morale imeti možnost uporabe povezav HTTP / 2.x, če že uporabljajo HTTP. Kljub temu je bil HTTP / 2 doslej optimiziran predvsem za uporabo brskalnika, saj je to osnovna uporaba okvira.

Spletna varnost s HTTP / 2

Delovna skupina HTTP doslej ni zahtevala uporabe šifrirnih metod, kot je TLS (Transport Layer Security); kljub temu so opredelili profil TLS, vključno s šifrantnim črnim seznamom, in noben brskalnik trenutno ne podpira HTTP / 2 v nezašifriranem stanju. Brskalniki, ki trenutno podpirajo protokole HTTP / 2, vključujejo Microsoft Edge, Safari, Firefox in Chrome.

Posnetek zaslona 2017 7 17 Ali lahko uporabim tabele podpore za HTML5 CSS3 itd

Ti podatki o podpori so za julij 2017. Za več trenutnega stanja lahko preverite vir tukaj.

Izvajanje novih protokolov

HTTP / 2 se večinoma lahko izvaja brez predhodne podpore HTTP / 1.x. Če ne uporabljate identifikatorjev protokola protokola (ALPN) protokola HTTP 1.1, je možna tudi podpora za šifriranje TLS. Za HTTP / 2 prek TCP pa boste morali obdelati nadgradnjo s HTTP / 1.1.

Poleg odsotnosti zahteve po šifriranju ima HTTP / 2 še nekaj šibkih točk. Piškotki v primerjavi s HTTP / 1 niso bili izboljšani in piškotki kljub relativno neškodljivi naravi tehnično lahko še vedno uporabljajo za dostop do vaših zasebnih sistemov.

Kako in kdaj preklopiti

Začetek uporabe HTTP / 2 s strani odjemalca ni pretežko, vse kar morate storiti je, da je vaš brskalnik posodobljen, saj večina večjih strank podpira nove protokole..

Na strani strežnika pa je malo več tekanja naokoli. Morali se boste pripraviti, da se premaknete od slikovnih dokumentov, zmanjšate količino povezave CSS in Java na svojih straneh in pripravite svoje domenske drobce za strjevanje s HTTP / 2.

Če želite to narediti, morate zagotoviti, da imata oba URL-ja v skupni rabi zahtevana potrdila TLS. Če nimate neposrednega nadzora nad tem, v katere strežnike so razporejene njihove strani, je verjetno najbolje počakati, da veste, da so strežniki posodobljeni.

Preverite s svojim gostiteljem

Končno se pogovorite s svojim Gostovanje WordPressa ponudnika ali skrbnika strežnika, da bi ugotovili, ali ste pripravljeni za HTTP / 2.

Ko potrdite, da je infrastruktura tam, uvedite nove protokole, ko in ko bodo vaši obiskovalci statistično imeli največ koristi. Če se ne morete obrniti na gostitelja strežnika, so na spletu na voljo orodja z odprto kodo, ki jih lahko uporabite za preizkušanje statusa strežnika, kot je ta orodje KeyCDN.

Za odlične nasvete o optimizaciji svojih projektov spremljajte nas na top5hostingu in če imate več vprašanj o protokolu HTTP / 2, preverite Pogosta vprašanja v Githubu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me