Odgovorilo je najboljših 20 vprašanj o spletnem gostovanju

Odgovorilo je najboljših 20 vprašanj o spletnem gostovanju

V zadnjem letu smo od bralcev prejeli veliko vprašanj in odločili smo se napisati celoten članek o najpogostejših vprašanjih v zvezi s spletnim gostovanjem. Raziskavo smo nekoliko razširili in iskali najpogostejša vprašanja na spletnih mestih, kot so Yahoo Answers, Quora, Ask in Google, tukaj je seznam najbolj pogostih vprašanj in odgovorov na njih.


Kaj je spletno gostovanje?

Spletno gostovanje je dejavnost ali dejavnost zagotavljanja prostora za shranjevanje in dostopa do spletnih mest. Na primer, ko ustvarite spletno mesto ali katero koli drugo vsebino, do katere želite dostopati drugi uporabniki v internetu, morate kupiti načrt spletnega gostovanja, naložiti datoteke na spletni strežnik (zelo hiter računalnik, optimiziran za dostavo vsebino in povezana v zelo hitro omrežje). Potem, ko nekdo vtipka spletni naslov v svoj brskalnik, na primer https://top5hosting.co.uk, internet poveže spletni strežnik z računalnikom obiskovalcev in ti prenesejo datoteke. Tako lahko vaši obiskovalci brskajo po vsebini vašega spletnega mesta.

Kaj je spletno gostovanje

To sproža drugo vprašanje. Ne morete v svojem računalniku gostiti spletnega mesta? Odgovor je – da, lahko. Vsak računalnik, povezan v omrežje, lahko igra vlogo spletnega strežnika. Obstaja veliko razlogov, da tega ne bi smeli storiti tako težko – vaš računalnik mora biti na spletu 24/7, imeti morate nameščeno programsko opremo za spletni strežnik, sami morate skrbeti za svojo varnost in tako naprej. Dandanes lahko kupite profesionalni načrt spletnega gostovanja že za 1 £ / mesec.

Kateri je najboljši ponudnik spletnega gostovanja v Veliki Britaniji?

Na to vprašanje ni enobesednega odgovora. Obstaja veliko uglednih UK hosting podjetij, ki so lahko dom za vaš spletni projekt. Iskanje najboljšega ponudnika spletnega gostovanja je odvisno od vaših poslovnih potreb, poslovnega modela, mesečnega prometa in obiskovalcev, vrste storitve ali podatkov, ki jih ponujate svojim uporabnikom, in stopnje podpore, ki jo potrebujete. Vsi gostitelji spletnih strani v naši najboljši 10 lestvici gostovanja v Veliki Britaniji so z dobrim ugledom in bo dovolj, če šele začnete. Če imate bolj specifične potrebe, nam ne pozabite kontaktirati podrobnosti in naši strokovnjaki vam bodo zagotovili brezplačno svetovanje za gostovanje prilagojeno vašim potrebam projekta.

Kakšna je razlika med spletnim gostovanjem in registracijo domenskih imen?

Registracija domen in spletno gostovanje sta dve tesno povezani, vendar zelo različni storitvi. Ime domene je vaša digitalna identiteta in to, kaj ljudje vnesejo v svoje spletne brskalnike, da bi videli vsebino. Glej sliko spodaj.

Razlika domenskega imena in spletnega gostovanja

Ljudje kupujejo domenska imena iz različnih razlogov: gostovati na njihovih spletnih mestih, dobiti e-poštna sporočila po meri ali jih kupiti za podjetja – da bi jih kasneje prodali po višji ceni ali parkirali in zaslužili z oglasi. Torej lahko imate domeno, ne da bi imeli spletno mesto, ne morete pa imeti svojega spletnega mesta, razen če kupite ime domene (izjeme so brezplačne rešitve, kot so wordpress.org ali blogger.com vendar tam spletno mesto ni res tvoje). Več informacij o tej temi najdete v našem priročniku za nakup domene

In tu je vizualna predstavitev razlike med spletnim gostovanjem in domenskim imenom v tem videoposnetku od GoDaddy.

Koliko stane spletno gostovanje na leto?

Vse je odvisno od vaših potreb. Manj prometa in prostora, ki ga potrebujete, so manjši stroški. Če šele začnete svoje podjetje v spletu, lahko poiščete poceni načrt spletnega gostovanja pri enem od ponudnikov spletnega gostitelja v Veliki Britaniji na tem seznamu. Ne pozabite uporabiti povezave, ki smo vam jo posredovali, saj lahko, če preidete naše povezave, dobite posebne ponudbe za načrte že za 1 £ / mesec. Bolj ko vaše potrebe rastejo glede na obiskovalce in prostor, več stane vaš načrt spletnega gostovanja.

Kako pridobiti brezplačno gostovanje domen in spletnih strani?

Številni ponudniki spletnih ponudnikov vam bodo dali brezplačno ime domene, če od njih kupite račun za gostovanje. Na naši domači strani v top5hostingu, če pogledate v grafikon pod stolpcem domen, najdete podjetja, ki priporočajo spletno gostovanje in vam bodo dala brezplačno ime domene. Kot ponavadi pri čemer koli brezplačnem morate prebrati drobni tisk. Nekateri ponudniki bodo to brezplačno domeno obdržali le za vas, dokler z njimi ne gostite svojega spletnega mesta. Če se odločite za spremembo gostovanja iz nekega razloga, boste vseeno morali plačati zanj, nekatera podjetja pa bodo celo šla dlje in obdržala domeno. Preden začnete uporabljati možnost brezplačne domene, boste morda želeli prebrati naš članek o tem, zakaj morate svojo domeno in ponudnike gostovanja ločiti.

Kako spremeniti storitev spletnega gostovanja?

Če iz nekega razloga niste zadovoljni s svojim trenutnim ponudnikom gostovanja, ga lahko preprosto spremenite. Najprej uporabite vse korake, ki smo jih navedli na naši domači strani.

Ko izberete svoje novo gostiteljsko podjetje, morate najprej premakniti vse svoje podatke, datoteke in baze podatkov na novo gostovanje. Naredite varnostno kopijo svojega trenutnega spletnega mesta in jo naložite na novo gostovanje.

Preizkusite ga na naslovu peskovnika (za URL lahko zaprosite za podporo vašega novega gostitelja) in preverite, ali vse deluje in deluje pravilno. Nato pojdite do svojega registrarja domen in spremenite zapise DNS domene z naslovom, ki ga je navedlo vaše novo podjetje, ki gosti spletno mesto.

Kaj je namenjen IP naslov v spletnem gostovanju in ali ga potrebujem?

Najprej začnimo s tem, kaj je naslov IP. To je edinstveno zaporedje števil, ločenih s pikami, ki identificira vsako napravo, ki uporablja internet za komunikacijo po omrežju. Strežnik, kjer gostuje vaše spletno mesto, ima tudi naslov IP, ki ga identificira, in v primeru deljenega gostovanja je na isti naslov IP lahko povezanih veliko domenskih imen.

Namenski naslov IP pri spletnem gostovanju pomeni, da bo strežnik dodelil določeno številko, ki jo bo uporabljal samo vi in ​​vaše ime domene. Primer, kako to deluje, si lahko ogledate na sliki.

Namenski naslov IP

Potrebujete enega? Nekaj ​​je razlogov, da si ljudje morda želijo namenskega IP-ja za svojo domeno. En primer je, če želite uporabiti potrdilo SSL in potrebuje ločen sloj za identifikacijo vaše spletne strani.

Drug razlog je, če ima vaše spletno mesto veliko prometa in ga želite hitreje vzdrževati ter zmanjšati možnost za zrušitev in časovne omejitve za vaše uporabnike. Zato je namenjeno gostovanje v oblaku ali v oblaku, ko pričakujete veliko število obiskovalcev.

Tretji večji primer je iz SEO razlogov. Če vas skrbi, da na istem strežniku in naslovu IP obstaja veliko neželene vsebine in se želite ločiti od njih. Več o temi je razloženo v tem videoposnetku. Če želite preveriti, kdo drug gosti spletna mesta na vašem strežniku, lahko uporabite storitve, kot so www.my-ip-neighbors.com

Kako preveriti spletno gostovanje podjetja spletnega mesta?

Če želite preveriti, kdo je gostitelj spletnega mesta, uporabite orodja, kot so hostingchecker. Samo vnesite ime domene, ki ga želite preveriti, in prikaže se ponudnik gostovanja.

Kaj so pregledi spletnega gostovanja in naj jim zaupam?

To je še eno dobro vprašanje. Odgovor je, da morate biti zelo previdni pri branju informacij s spletnih strani, ki pregledujejo spletna mesta, in raziskave dobro opraviti. Čeprav imamo preglede na podlagi testov in raziskav, še vedno svetujemo našim bralcem, da si sami naredijo seznam in sledijo korakom, ki smo jih navedli na top5hostingu, da se bodo najbolje odločili za njihov poslovni model.

Ključno pri tem je, da večina spletnih mest, ki gostijo preglede spletnih strani, ustvarjajo svoj dohodek na podlagi podružničnih provizij in ponudnike spletnih gostiteljev razvrščajo le na podlagi zneska denarja, ki ga znaša nagrada za prodajo. Naši prihodki se ustvarjajo tudi na ta način, vendar lahko to spremenite. En primer je, če greš na Najboljši pregledi spletnega gostovanja v Veliki Britaniji spletna stran google, večina jih promovira ameriška podjetja s slabim ugledom, kot so iPage, FatCow in tako naprej.

Razlika med top5hostingom in drugimi spletnimi mesti za pregled gostiteljev je v tem, da navajamo samo ugledna gostiteljska podjetja s podatkovnimi centri v Veliki Britaniji ali Evropi, ki bodo hitreje dostavila vašo vsebino in s podporo v Veliki Britaniji, ki lahko v lokalnem času odgovori s tehničnim osebjem skrbnika.

Kako nastaviti / usmeriti DNS za spletno gostovanje?

Tukaj je navodila za korake po korakih, kako usmeriti / povezati ime svoje domene s spletnim gostovanjem z nastavitvijo pravilnega naslova DNS.

 • Obrnite se na podporo gostitelja in jih vprašajte, kakšni so vaši naslovi DNS. Naj bi bili vsaj 2 in naj bi izgledali tako: dns1.yourhostingcomany.com; dns2.yourhostingcomany.com
 • Prijavite se v zadnji del spletnega gostovanja in v račun dodajte ime domene.
 • Obrnite se na svojega registrarja domen in jih vprašajte, kam morate vstaviti imena DNS ali poiskati njihovo bazo podpor. Večina registratorjev ima dober oddelek za pomoč.
 • Prijavite se v račun registracijskega domena in nastavite svoje DNS zapise.

Podroben primer si oglejte v spodnjem videoposnetku, kjer prikazujemo, kako povezati domeno, kupljeno od GoDaddy, v načrtu spletnega gostovanja s spletnega mesta Siteground. Večina drugih registratorjev in gostiteljev je podobnih, zato če sledite zgornjim korakom in jih uporabite za svoj primer, bi morali hitro delovati..

Poceni in zanesljivi ponudniki spletnega gostovanja?

Pri nakupu nečesa poceni morate biti previdni, zlasti pri spletnem gostovanju. Veliko uglednih podjetij ima zelo dobre začetne načrte, ki so poceni, saj so za majhno število obiskovalcev z omejenimi sredstvi, vendar boste dobili enako dobro podporo in zaupanje, ki jih lahko pričakujete za njihove večje načrte in jih je enostavno spremeniti . Imamo seznam poceni in zanesljivih gostovalnih načrtov za Združeno kraljestvo.

Kar je dobro spletno gostovanje za začetnike?

Če šele začnete, vam priporočamo spletno gostovanje, ki ima dobro in hitro podporo in vam lahko pomaga na poti. V tem primeru ima Siteground veliko prednost s podporo za klepet v živo, saj lahko dobite podporo stopnje 2 v vseh večjih primerih, ko trenutni predstavnik ne more rešiti vaše težave. EUKhost in TSOhost sta tudi dva ponudnika spletnega gostovanja v Veliki Britaniji z zelo dobrimi podpornimi skupinami.

Kaj je domena?

Domena je ime vaše digitalne prisotnosti v spletu in vaše najdragocenejše digitalno sredstvo. To je naslov, ki ga vtipkate v spletni brskalnik. V prejšnjem vprašanju o razliki domene in spletnega gostovanja smo zajeli velik del tega, kar je domena. Prav tako imamo priročnik za nakup domene za začetnike, ki vsebuje popolne informacije, ki jih boste morda potrebovali pri nakupu vašega imena domene in izbiri pravega.

Linux ali Windows spletno gostovanje?

To je v celoti odvisno od aplikacije, ki jo nameravate zagnati. Če bo šlo za enega najpogostejših CMS sistemov, kot so WordPress, Joomla, Drupal ali platforma za e-trgovino, vsi temeljijo na PHP, zato je odgovor, da iščete gostovanje v Linuxu. Če bo temeljila na ASP, .NET ali česar koli, kar je povezano z Microsoftom, ga je treba gostiti na strežniku Windows. Več informacij o temi najdete v članku o gostovanju Linuxa v primerjavi z Windows.

LinuxCommunity

Kaj je omejitev pasovne širine pri spletnem gostovanju?

Pasovna širina = skupna količina podatkov, navadno izmerjena v MegaBytes ali GigaBytes, ki jih je mogoče v določenem mesecu prenesti ali naložiti z določenega spletnega mesta ali računa spletnega gostovanja. Imamo temeljit članek o tem, kaj je pasovna širina tukaj.

Kateri je najboljši spletni hosting za WordPress?

Kratek odgovor je, da lahko vsaka gostiteljska družba, ki lahko streže PHP, gosti vaše spletno mesto WordPress. Najboljše spletno gostovanje za WordPress je kombinacija najboljših splošnih načrtov gostovanja in nekaterih posebnih funkcij WordPressa, kot so brezplačne teme, namestitev z enim klikom, samodejne posodobitve jedra, namestitve z enim klikom in selitev in tako naprej. Tukaj imamo seznam z uglednimi spletnimi gosti, ki so specializirana za WordPress.

Kaj je gostovanje v oblaku?

Za razliko od skupnih ali namenskih storitev gostovanja, ki temeljijo na enem računalniku (spletni strežnik), gostovanje v oblaku uporablja najnovejše tehnologije računalništva v oblaku, da izkoristi moč več povezanih spletnih strežnikov in deluje kot eno. Ko gostite v oblaku, bo imelo vaše spletno mesto veliko manj zastojev zaradi vzdrževanja napak pri strežniku, poleg tega pa je veliko lažje tudi povečati ali obvladovati največje število obiskovalcev, saj lahko združuje procesno moč, pomnilnik in RAM več strojev.

Gostovanje v oblaku je storitev gostovanja naslednje generacije, ki je lahko plačljiva, ko uporabljate načrt. Tako lahko prihranite denar, če pričakujete, da bodo obiskovalci vašega spletnega mesta neenakomerni z vrhovi ali če pričakujete velik promet, ki ga posamezen stroj ne bi mogel obvladati. Za več informacij preverite naš seznam izbranih podjetij v Združenem kraljestvu za oblake.

Kaj je CDN (omrežje za pošiljanje vsebine)

CDN je omrežje strežnikov na različnih geografskih točkah, ki uporabnikom dostavijo predpomnjeno različico spletnega mesta glede na njihovo lokacijo. Za prikaz sheme, kako deluje, si oglejte spodnjo sliko.

Kako deluje omrežje za pošiljanje vsebine

Kako natančno deluje CDN? Ko svoje spletno mesto naložite na strežnik spletnega gostovanja, se predpomni na druge strežnike po svetu, ki so del CDN. Če na primer vsebino in slike spletnega mesta ponudite gostiteljskemu podjetju v Veliki Britaniji, bo ping (zamuda) za uporabnike v Aziji zaradi razdalje več kot 400 ms. Če ga naložite v CDN, ko uporabnik zahteva vsebino, ga bo opozoril na strežnik v Aziji bližje njegovi lokaciji in ping bo desetkrat nižji.

Prednost mreže za pošiljanje vsebine je večinoma hitrost. To lahko izboljša vašo uporabniško izkušnjo in SEO. Tudi ko dostavite vsebino z različnih strežnikov, je veliko manj verjetno, da bo prišlo do zrušitve na strežniku zaradi močnega prometa, saj uporabniki z različnih lokacij vsebino zahtevajo z različnih strežnikov.

Kateri je najboljši načrt brezplačnega spletnega gostovanja

Kot karkoli brezplačnega morate biti zelo previdni pri iskanju brezplačnega spletnega gostovanja. Svetujemo vam, da ga uporabljate samo za preizkuse in razvoj in nikoli za proizvodnjo. Večina programov brezplačnega gostovanja je zelo omejena v sredstvih, prikažite oglase ali vstavite neželeno vsebino v svoje datoteke. Preberite si tudi droben tisk, saj imajo lahko klavzule, da lahko kadar koli ukinejo vaš račun in tudi avtorske pravice za vašo vsebino.

V primeru, da želite gostiti zasebni blog ali kakšno drugo vrsto poceni spletnega mesta, za katero ne morete porabiti nekaj kilogramov mesečno, je veliko bolj priporočljivo uporabiti katero od brezplačnih javnih platform za bloganje, kot je wordpress, bloger ali tumblr

Kako ustanoviti podjetje za spletno gostovanje?

Dandanes je ustanavljanje lastnega gostovalnega podjetja razmeroma enostavno. Vse, kar potrebujete, je spletno mesto in za nakup računa preprodajalca gostovanja pri nekaterih najboljših podjetjih, ki gostujejo v Veliki Britaniji. Tako je vse, kar morate storiti, upravljati s prodajo. Vso tehnično podporo, strojno opremo, programsko opremo itd. Obravnava podjetje, ki gostuje. To je najpreprostejša rešitev z najnižjo naložbo v smislu denarja in znanja in je primerna za katero koli agencijo za spletno oblikovanje ali svetovanje za internetno trženje, ki že ima stranke.

Če ga želite prevzeti na naslednji ravni, si lahko v podatkovnem centru najamete namenski strežnik ali poberete lastno strojno opremo in sami sysadmin delo opravite sami. To je sicer naprednejša stopnja, tako da če bi prišli do nje, bi vedeli, kako to obvladati.

Upamo, da ste članek uživali in če na vaša vprašanja niste dobili odgovorov, jih pustite v komentarjih, mi pa vam bomo odgovorili!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map