Nasvet za gostovanje Pro: Vedno imejte lokalno varnostno kopijo

Nasvet za gostovanje Pro: Vedno imejte lokalno varnostno kopijo

Kot pravijo ljudje iz IT-ja, če nimate varnostne kopije svojega projekta, to pomeni, da za vas ni pomemben.


Obstajajo številni scenariji, kaj bi lahko šlo narobe, če bi pomotoma izbrisali svojo bazo podatkov, da bi bili vlomljeni in vaše spletno mesto napolnjeno z zlonamerno programsko opremo in škodljivimi skripti. Za trenutek pomislite, če se vam to zgodi – koliko ur bo trajalo, da obnovite spletno mesto? In to je velika izguba tako časa in stroškov razvoja kot tudi vašega prometa in položaja iskalnikov.

Če želite hitro reagirati v izrednih razmerah, morate imeti varnostno kopijo. Številni spletni gostitelji ne podpirajo te storitve ali če to storijo zaradi svoje varnosti in vam ne bodo dovolili obnavljati svojih podatkov ali pa bo delna. Vsi ponudniki spletnega gostovanja, ki jih priporočamo, izdelujejo varnostne kopije podatkov dnevno / tedensko, vendar to ni dovolj. To je čedna funkcija, ki vam bo pomagala hitro obnoviti zdravo različico svojega projekta, vendar ima tudi svoje omejitve in kot v tem primeru na Redditu, lahko vidite, da tudi velika imena kot Bluehost vam lahko zajebava varnostno kopijo.

  • nihče ne skrbi za vaše podatke kot vi (gostiteljska podjetja obdelujejo več sto tisoč varnostnih kopij in obstaja velika možnost, da bi se kaj zgodilo z vašimi).
  • ponudniki spletnih gostovanj hranijo varnostno kopijo le za omejen čas, na primer teden ali dva. Kaj pa, če je bilo spletno mesto pred vdorom zadnje varnostne kopije vdrto in ko ste ga spoznali in se odločili obnoviti, je tudi varnostna različica ogrožena?
  • tudi če vašo varnostno kopijo hranijo na ločenem stroju, obstaja velika možnost, da je v istem podatkovnem centru, in če pride do naravne nesreče, vaše spletno mesto ni več.

Kaj narediti varnostno kopijo resnično pomeni?

Najboljša praksa za vse podatke, ki vas zanimajo, je shranjevanje na treh ločenih mestih – varnostno kopijo na vašem spletnem gostovanju za hiter dostop in obnovo, a kopirajte na ločen trdi disk doma in a kopirajte v oblak všeč DropBox, pCloud ali Amazon S3.

Poskrbite tudi, da obdržite različice, saj se vsaka programska oprema redno posodablja in bi radi obdržali vsaj 3-4 različice in vsaj dva meseca nazaj. Na ta način ste lahko prepričani, da imate tudi osnovo za nadgradnjo, čeprav so nekatere različice varnostnih kopij ogrožene.

Kako narediti varnostno kopijo?

Kako ustvariti varnostno kopijo prek FTP

Izdelava varnostnih kopij preko FTP je najstarejša in najmanj tehnološka metoda. Tako deluje:

1. Povežite se s strežnikom s svojim najljubšim odjemalcem FTP, kot je FileZilla.

Zaslon FileZilla

2. Začnite prenos vseh datotek. To lahko traja večno, če imate veliko datotek, da si olajšate življenje in varnostno kopijo hitreje, če imate dostop do nadzorne plošče gostovanja, kamor lahko najprej arhivirate datoteke. Tako prenesete samo eno datoteko in to veliko hitreje.

3. Organizirajte svoje mape, tako da veste, katera različica varnostne kopije gre kam

4. Ne pozabite varnostno kopirati podatkovnih baz. To lahko storite s PhpMyAdmin. (Vprašajte gostitelja za dostop)

Varnostno kopiranje PHPMyAdmin SQL

Kako ustvariti varnostno kopijo preko cPanela

Če imate dostop do cPanel, generacija varnostnih kopij je lahko veliko hitrejša, ker lahko cPanel pakira vse datoteke in baze podatkov v enem arhivu. Tu so naslednji koraki

1. Prijavite se v cPanel

2. Pojdite na Datoteke in kliknite na ikono varnostne kopije

cPanel varnostno kopijo

3. Tu imate dve možnosti:

a) pod polno varnostno kopijo kliknite Prenos celotne varnostne kopije spletnega mesta. Na naslednjem koraku kliknite Ustvari in vnesite svojo e-pošto. cPanel vam bo poslal e-pošto, ko je varnostna kopija pripravljena. Upoštevajte, da celotna varnostna kopija ustvari arhiv vseh datotek in konfiguracije vašega spletnega mesta. S to datoteko lahko svoj račun premaknete na drug strežnik ali obdržite lokalno kopijo podatkov.

b) Pri Delnih varnostnih kopijah kliknite Prenos, Varnostno kopiranje domačega imenika> Prenos. To je veliko hitrejše in enostavnejše obnoviti varnostno kopijo različice samo vašega domačega imenika.

Vsak mesec lahko naredite eno popolno varnostno kopijo in delno varnostno kopijo vsak teden.

Kako avtomatizirati varnostno kopijo

Odgovor je z dodatno programsko opremo. Če spletno mesto uporabljate na nekaterih najpogosteje uporabljanih CMS platformah, kot sta Joomla ali WordPress, ki jih lahko uporabljate Varnostno kopiranje Akeeba. Ta vtičnik ima brezplačno različico, ki deluje precej dobro in napol avtomatizira postopek kopiranja. Ima veliko naprednih možnosti, toda celoten postopek varnostnega kopiranja je samo en klik, je s skrbniške plošče, in naredi in arhiv, ki ga je enostavno obnoviti in imeti tudi svojo bazo podatkov. Tukaj je opisano, kako narediti varnostno kopijo z Akeebo:

Akeba

Trik je v tem, da morate po kopiranju varnostne kopije prenesti varnostno kopijo prek FTP v binarnem načinu.

Kako nastaviti način binarnega prenosa v FileZilla

Če želite, da je popolnoma avtomatiziran, morate kupiti plačljivo različico Akeeba Backup, ki podpira varnostno kopijo na oddaljene lokacije, kot so DropBox ali Amazon S3, ali programsko opremo, kot je BackupMachine.

In ne pozabite – vedno prenesite lokalno kopijo!

Če imate kakršna koli vprašanja, nam to sporočite v komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me