Kako namestiti WordPress na GoDaddy (korak za korakom s slikami)

Namestite WordPress na GoDaddy gostovanje
Namestite WordPress na GoDaddy gostovanje

V tej vadnici vam bom pokazal, kako namestiti in odstraniti WordPress na GoDaddy in razložil bom vse nastavitve in kaj pomenijo.


Z namestitvijo z enim klikom GoDaddy lahko WordPress namestite dobesedno v nekaj sekundah.

Torej, začnimo.

Najprej morate imeti GoDaddy načrt gostovanja in potrebujete domeno, ki kaže na to gostovanje. Dobra novica je, da lahko s to povezavo za popust kupite GoDaddy načrt za samo £ 1 / m.

Če je vaša domena pravilno usmerjena na vaš račun gostovanja, bi ta zaslon morali videti, ko obiščete svojo domeno:

Namestite WordPress na GoDaddy 1

V tej vadnici bom uporabil domeno ahosting.co (kot lahko vidite v brskalniku)

Nato pojdite na začetni zaslon GoDaddy in se prijavite v svoj račun.

Namestite WordPress na GoDaddy 2

Ko kliknete uporabniško ime (zgornji desni vogal), se odpre mega meni. Kliknite na Upravljanje gostovanja povezavo, da odprete nastavitve računa gostovanja.

Namestite WordPress na GoDaddy 3

Ko ste tam, kliknite račun gostitelja, v katerega želite namestiti WordPress. V našem primeru ahosting.co

Namestite WordPress na GoDaddy 4

To bo odprlo nadzorno ploščo vašega računa gostovanja, kjer lahko prilagodite nastavitve svojega projekta. Za namestitev WordPressa kliknite na Odprto povezavo poleg aplikacije Installatron v razdelku Orodja.

Namestite WordPress na GoDaddy 5

Odprla se bo aplikacija GoDaddy Installatron, ki je namestitveni program z enim klikom različnih aplikacij, ki jih podpira GoDaddy. Zelo je podobna aplikaciji Softaculous na cPanelu.

Pomaknite se navzdol in videli boste ikono WordPress (kjer je rdeča puščica). Kliknite to ikono, ki vas bo pripeljala do zaslona aplikacije WordPress.

Namestite WordPress na GoDaddy 6

Tu lahko greste neposredno na gumb na desni – Namestite to aplikacijo

Namestite WordPress na GoDaddy 7

To bo odprlo čarovnika za namestitev WordPress-a, kjer morate pred namestitvijo izbrati več odločitev.

Naj razložim vsako možnost s številko zraven:

1. Domena – izberite ime domene, na katero želite namestiti WordPress.

2. Imenik – to je pot, kjer bo nameščen WordPress. V tem primeru sem izbral ahosting.co/blog na katero bo aplikacija nameščena ahosting.co/blog. Če ga želite namestiti na korensko domeno, npr ahosting.co polje imenika morate pustiti prazno.

3. Izberite najnovejšo različico programa WordPress, ki je na voljo.

4. Izberite jezik za namestitev, privzeto angleščina.

5. Izberite Sprejem (sicer ga ne morete namestiti)

Namestite WordPress na GoDaddy 8

Ko se pomaknete navzdol, je več možnosti. Vsakemu bom razložil številko zraven

1. Predlagam, da izberete samodejne posodobitve. To bo samodejno posodobilo vaš WordPress in je najvarnejši način, saj vaše spletno mesto ne bo odprto za ranljivosti, ki jih najdemo v najstarejši različici in bo vedno posodobljeno. To še posebej velja, če se na svoje spletno mesto ne prijavljate vsak dan. Na drugi strani lahko to zlomi vaše spletno mesto, če nekateri vtičniki, ki jih uporabljate, niso združljivi z najnovejšo različico. Zato vedno predlagam, da naredite varnostno kopijo.

2. Enako kot 1, vendar za vtičnike. Všeč mi je, da je možnost samodejne posodobitve vklopljena.

3. Kot 1 in 2, vendar za teme – tudi naprej.

4. Izberite prvo možnost – ustvarite varnostno kopijo in jo samodejno obnovite, če posodobitev ne uspe. To je dobra možnost za varno spletno mesto.

5. Izberite in skrbniško ime. GoDaddy že ima naključni ročaj za vas, vendar ga lahko vedno spremenite v nekaj, kar vam je všeč. Nikoli pa ne uporabljajte administratorja kot privzetega uporabniškega imena. Gre za varnostni ukrep.

6. Izberite močno geslo ali ustvarite geslo s gumba na desni. Ne pozabite, da si ga zapomnite ali vtipkate, ker ga boste potrebovali pozneje, ko se prijavite na skrbniško ploščo WordPress.

7. Vnesite e-poštno sporočilo, kjer želite prejeti obvestilo za svoje novo spletno mesto WordPress.

8. Tu vnesite naslov svojega spletnega mesta. Vedno ga lahko kasneje spremenite.

9. To je spletna stran, ki bo prikazana pod naslovom. To lahko pustite prazno ali vtipkate slogan za svoj blog.

Namestite WordPress na GoDaddy 9

In še nekaj nastavitev, ki so na voljo pred začetkom namestitve

1. Izberite, da ne omogočite dvofaktorske overitve (to lahko storite pozneje, vendar ni nujno, če ste izbrali drugo uporabniško ime kot skrbnik in močno geslo).

2. Naj bo to da, omejite neuspele poskuse prijave. To je zaščitna funkcija, ki botom preprečuje, da bi ugibali geslo skrbnika in silovito prisilili na svoje spletno mesto.

3. To bi moralo biti nastavljeno na Ne. Multisite lahko omogočite kasneje, ko je nameščena namestitev, če potrebujete to možnost.

4. To lahko prepustite samodejno. GoDaddy bo privzeto nastavil vse druge nastavitve in vam jih ni treba skrbeti

Zdaj, ko ste pripravljeni, lahko končno kliknete na Namestite gumb v spodnjem desnem kotu. S tem bi se moral začeti postopek namestitve WordPressa.

Namestite WordPress na GoDaddy 10

Ta zaslon je vrstica za napredek namestitve. Običajno se opravi manj kot minuto.

Ko se konča, pojdite na svojo domeno in pot, na katero ste namestili WordPress, in tam boste videli privzeti zaslon teme WordPress.

Za prijavo na novo spletno mesto vnesite pot in / wp-admin na koncu. V našem primeru bo ahosting.co/blog/wp-admin URL, na katerem je nadzorna plošča WordPress.

Namestite WordPress na GoDaddy 11

Kako odstraniti WordPress na GoDaddy?

Namestite WordPress na GoDaddy 12

Zdaj, ko smo namestili WordPress, če ga želite iz nekega razloga odstraniti, ima GoDaddy zelo hitro in čisto možnost neposredno z nadzorne plošče gostovanja.

Ponovno pojdite na Installatron in pod Moje prijave, videli boste svojo WordPress aplikacijo s pripadajočimi informacijami. V zgornjem desnem kotu boste videli ikono X, ko jo lepite, pa kliknite Odstrani. Kliknite nanjo in tako boste z enim klikom izbrisali namestitev programa WordPress, datoteke in bazo podatkov.

Namestite WordPress na GoDaddy 13

Tako lahko WordPress v GoDaddy namestite in odstranite z le nekaj kliki in v manj kot 5 minutah.

GoDaddy je odlična možnost, če ste na proračunu ali šele začnete. Če pa potrebujete močnejše gostovanje v WordPressu, ko raste vaše spletno mesto, preverite naš članek o najboljših podjetjih za gostovanje WordPress v Veliki Britaniji. Če želite gostiti še kaj drugega kot WordPress, preverite naše predloge za gostovanje na domači strani Top5hosting.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map