Kaj je pasovna širina in koliko potrebuje vaše spletno mesto?

Kaj je pasovna širina in koliko potrebuje vaše spletno mesto?

Kadarkoli brskate za najboljšimi storitvami spletnega gostovanja, boste vedno naleteli na izraz pasovna širina. Ali je dobro, da gremo za najdražji načrt, ki ima največjo pasovno širino (običajno neomejeno)? Ali pa je bolje najprej preizkusiti vode s poceni načrtom z nižjo pasovno širino? Koliko pasovne širine resnično potrebuje vaše spletno mesto? Kakšna je pasovna širina?


Kaj je pasovna širina [na kratko]

Varno lahko rečemo, da je pasovna širina vašega spletnega mesta hitrost prenosa vašega spletnega mesta. Vključiti je treba hitrost prenosa. Če pa uporabnikom ne dovolite, da na vaš strežnik naložijo večje velikosti podatkov, jih je mogoče prezreti, kar velja za večino spletnih mest.

Hitrost prenosa vašega spletnega mesta se uporablja vsakič, ko uporabnik dostopa do vašega spletnega mesta. Ko spet veliko uporabnikov dostopa do vašega spletnega mesta hkrati, bo hitrost prenosa vašega spletnega mesta deljena.

Glede na število uporabnikov in vašo pasovno širino se bo spremenil čas, potreben za nalaganje datoteke ali spletnih strani, do katerih dostopajo. Preprosto povedano, če je pasovna širina prenizka in imate veliko obiskovalcev, bo čas nalaganja vaše spletne strani ali nalaganje datotek bistveno počasnejši.

Pasovna širina v primerjavi s prenosom podatkov

Večina ljudi zamenjati pasovno širino z omejitvijo prenosa podatkov (običajno mesečna omejitev). Za razliko od pasovne širine je prenos podatkov podoben omejitvi podatkov za vašo mobilno internetno povezavo. Če ima vaš načrt spletnega gostovanja mesečno omejitev prenosa podatkov, kadar koli vaše spletno mesto naloži določeno količino podatkov ali uporabniki prenesejo določeno količino podatkov, se lahko vaša storitev ustavi.

Po besedah ​​laika se prenos podatkov nanaša na količino podatkov, ki jo lahko vaše spletno mesto posreduje svojim obiskovalcem v določenem časovnem obdobju (običajno se meri mesečno), medtem ko se pasovna širina nanaša na hitrost vašega spletnega mesta za zagotavljanje podatkov naenkrat (ponavadi se meri v sekundah) ).

Kako vedeti idealno omejitev pasovne širine za vaše spletno mesto

Zdaj razumete, kaj sta pasovna širina in omejitev prenosa podatkov. Na žalost se večina medsebojno izmenjuje, ne da bi sploh vedela, da sta si različna. In kar je najslabše, nekateri spletni gostitelji so to nevednost izkoristili.

Če gremo mimo tega, še vedno ni odgovorjeno, koliko pasovne širine potrebuje vaše spletno mesto. Zagotovo do tega trenutka poznate dejstvo, da je izbira nizke pasovne širine lahko katastrofalna za uporabniško izkušnjo vašega obiskovalca..

Oba dejavnika lahko enostavno zmanjšata število obiskovalcev.

Na žalost ne morete natančno določiti pasovne širine, ki je idealna za vaše spletno mesto. Število obiskovalcev vaše spletne strani niha, spletne strani, do katerih dostopajo, se lahko preveč razlikujejo in posodobitve, ki se zgodijo na vašem spletnem mestu, lahko spremenijo velikost datoteke na vsaki strani. Ti dejavniki zlahka spremenijo vaše potrebe po pasovni širini.

Izračun okvirne ocene

Kljub nezmožnosti izračuna točno pasovne širine za vaše spletno mesto lahko izračunate grobo oceno. To lahko storite tako, da v enem mesecu pridobite največ skupnih obiskovalcev, najvišji skupno število ogledov strani v mesecu in velikost datoteke vaše domače strani.

Lahko se odločite za povprečno velikost svojih spletnih strani, vendar bi bilo to dolgočasno. Veliko lažje in natančneje je izračunati velikost vaše domače strani, saj je ponavadi največja “datoteka”, ki jo uporabnik in večina uporabnikov skoraj vedno najprej odpre do domače strani..

Če želite preprost izračun, lahko število igric preprosto prezrete. V resnici je pomembno število ogledov strani na mesec.

Izvedete lahko več načinov, da veste, koliko obiskovalcev in ogledov strani imate na mesec. Če uporabljate WordPress kot glavni CMS na svojem spletnem mestu (sistem za upravljanje vsebine), lahko na nadzorni plošči dobite potrebne podatke. Po drugi strani pa lahko za zbiranje teh statistik uporabite storitve ali vtičnike drugih proizvajalcev.

Če želite določiti velikost datoteke domače strani, lahko preprosto shranite domačo stran v računalniku. Večina brskalnikov omogoča shranjevanje spletnih strani kot popolnih datotek spletnih strani. Ko datoteko shranite, bo ločena v datoteko in mapo.

Datoteka bo datoteka HTML za vašo domačo stran. Mapa bo vsebovala vse vire, kot so skripte, sloge, slike, zvok, bliskavico, video (v nekaterih primerih) in drugo spletno vsebino vaše domače strani.

Če je računalnik nameščen v operacijskem sistemu Windows, lahko preprosto izberete datoteko in mapo. Po tem z desno miškino tipko kliknite na njih. Kliknite na lastnosti. Pojavi se pogovorno okno in tam boste videli skupno velikost vaše domače strani.

Ko dobite vse potrebne podatke, jih pomnožite takole:

Skupaj ogledov strani * Velikost domače strani = Ocenjeni prenos podatkov / mesec

Tu je nekaj številk, če je vaše spletno mesto priljubljeno in veliko:

Primer

15.000 ogledov strani * 1.5Mbajtov = 22.500 Mbajtov ali 22.5 Gbajtov

V tem primeru je vaše spletno mesto v enem mesecu naložilo 22,5 Gbajta podatkov. To je vaša velikost prenosa podatkov na mesec. Če želite pridobiti ocenjeno porabo pasovne širine, jo razdelite na 30. Torej, 22,5 Gbajtov, deljeno s 30, je enako 0,75 Gbajta ali 750 Mbajtov. V bitih je ta vrednost enaka 6 Gbita ali 6.000 Mbitov. Zagotovo lahko rečemo, da ta primer potrebuje stabilno pasovno širino 6 Gbits na dan, da lahko sprejme vse svoje uporabnike in prepreči degradacijo časa nalaganja strani..

Seveda je to optimalna ocena. Če želite zagotoviti, da je vaša pasovna širina dovolj, bo dodajanje 25% do 100% pasovne širine zaščitilo vaše spletno mesto.

Samo opomba

Če menite, da je 1,5 Mbajtova domača stran neresnična, saj večina člankov o merjenju pasovne širine v svojih primerih vsebuje povprečno velikost strani 40 KB. Če ne navedete domače strani ali spletne strani, ki vsebuje samo datoteke HTML, CSS in nekaj datotek JavaScript, bo vaša povprečna velikost strani približno 25 do 50 Kbajtov.

Če pa ima vaša stran kakovostne slike in sličice, lahko zlahka doseže 1 do 2 Mbajta. Samo ena slika (vrtička) vrtiljaka ali pasica samo na spletnem mestu lahko znaša od 100 do 250 Kbajtov. Ob dveh ali treh od njih bo zagotovo še večja povprečna velikost vaše spletne strani.

Uvod v osnovni strežnik do odnosa z uporabnikom

Preden se seznanite s pasovno širino, morate vedeti, da je spletni gostitelj “računalnik“, Ki gosti vaše datoteke ali spletne strani v spletu. Spletni gostitelj je tudi s spletom povezan z internetom, tako kot vaš računalnik.

Kadar koli uporabnik obišče vašo stran, njegov računalnik datoteke dejansko prenese iz spletnega gostitelja. Uporabnik porabi svojo hitrost prenosa. Po drugi strani pa, ker bo spletni gostitelj uporabniku zagotovil datoteke, ki jih potrebuje za ogled strani, spletni gostitelj tehnično naloži datoteke uporabniku.

Je zmedeno? Lahko je. Poskusite še enkrat prebrati in prebaviti prejšnji odstavek.

ISP-ji in vaša internetna povezava

Zdaj bi morali dobiti idejo. Tako kot vi in ​​drugi uporabniki interneta vam tudi vaši ponudniki internetnih storitev (ponudniki internetnih storitev) določajo nekaj pasovno širino (ali hitrost interneta). Na primer, od ponudnika internetnih storitev lahko prejemate pasovno širino (hitrost prenosa) 3 Mbits / s (Opomba: Vrednosti so nižje, da boste kasneje lažje izračunali).

Biti in bajti

Izračunajte pasovno širino

Informacije

Upoštevajte, da se 3 Mb / s razlikujejo od 3 Mbajtov / s. Če pretvorite 3 Mb / s v Mbajte / s, boste dobili 0,375Mbajtov / s, kar je približno 375 Kbajtov / s. Ko torej naložite datoteko in uporabite celotno pasovno širino, bo vaša hitrost prenosa znašala 375 Kbajtov / s ali 3 Mbits / s – ne 3 Mbajtov / s ali 3000 Kbajtov / s. Upoštevajte, da vsak bajt vsebuje 8 bitov – 1 Kbajt = 8 Kbitov in 1 Mbajt = 8 Mbitov.

Kakor koli že, če hkrati prenesete dve datoteki in bo računalnik prednostno naložil te izpuste do svoje meje, bo imela vsaka datoteka hitrost prenosa 187,5 Kbajtov / s. Tako deluje internetna povezava (na osnovni ravni).

Ali ste zmedeni s izrazi, ki se uporabljajo v internetnih hitrostih? Zakaj je to preveč zmedeno? Marketinška taktika. Lažje je tržiti 3 Mbits / s kot 0,375 Mbytes / s. In to vodi do zmedenih potrošnikov.

Spletni gostitelj in vaš strežnik

Ponudniki storitev spletnega gostovanja naredijo enako kot ponudniki internetnih storitev. Poleg tega, da dajejo prostor za shranjevanje spletnih datotek, omogočajo tudi hitrost pasovne širine (v tem primeru hitrost prenosa) na vaš strežnik.

Na primer, če ste se odločili za načrt pasovne širine 3 Mbits za svoje spletno mesto in če en uporabnik poskuša z vas naložiti eno datoteko, kaj se bo zgodilo? Ta uporabnik bo lahko to datoteko prenesel s hitrostjo 375 Kbajtov / s.

Po drugi strani pa se bo zgodilo, če ste se odločili za načrt pasovne širine 3 Mbits za svoje spletno mesto in 10 uporabnikov poskuša prenesti eno datoteko z vas. Vsi uporabniki bodo imeli hitrost prenosa 0,3 Mbits ali 37,5Kbytes. To je precej počasno, kajne? To se zgodi, ker bo vaš strežnik poskušal poskrbeti za vse uporabnike, ki se prenašajo z vašega spletnega mesta.

Ker imate le majhno pasovno širino 3 Mbits, se bo hitrost zmanjšala za vsakega uporabnika, ker bodo delili pasovno širino, ki jo imate. Hitrost 37,5 Kbajtov je še vedno spodobna.

Vendar, kaj se bo zgodilo, če 100 uporabnikov poskuša prenesti z vašega spletnega mesta? Vsi bodo naložili od vas s hitrostjo 3,75 Kbajtov. In to je prepočasi, zlasti pri današnjih standardih hitrosti prenosa.

Oglejte si naš seznam najboljših ponudnikov spletnega gostovanja v Veliki Britaniji.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map