Kaj je Google App Engine in kaj lahko storite z njim

Kaj je Google App Engine in kaj lahko storite z njim

logotip motorja aplikacijeGoogle App Engine (ti lahko poskusite brezplačno tukaj) je odprta oblačna platforma, ki omogoča gradnjo mobilnih in spletnih aplikacij. Vendar to še ni vse; lahko prinesete svoje okvire, jezikovne programe in celo knjižnice drugih proizvajalcev. Google App Engine je dobro upravljana platforma, ki v celoti odklopi infrastrukturo, tako da lahko vse svoje osredotočite na kodo. Poleg tega lahko greste od nič do planeta in razumete, zakaj najuspešnejša podjetja uporabljajo Googlov App Engine za napajanje svojih aplikacij.


Nekatera podjetja, ki uporabljajo Googlovo platformo v oblaku, so Coca-Cola, Spotify in Motorola. Ti lahko poiščite več aplikacij, ki uporabljajo aplikacijo tukaj.

Lastnosti

Google App Engine ne pomaga samo pri gradnji razširljivih mobilnih naprav in varnostnih kopij v vseh jezikih na infrastrukturi podjetja, ampak vam ponuja tudi veliko odličnih funkcij.

Vsak priljubljeni jezik

Svojo aplikacijo lahko ustvarite v Java, C #, Node.js, Python, Ruby, PHP ali Go; lahko celo prinesete svoj jezik.

Dokumentacija aplikacije Google Engine Engine Dokumentacija motorja za aplikacijo Google Cloud Platform

Tako prilagodljivo kot odprto

App Engine vam ponuja čas izvajanja, ki vam omogoča, da v App Engine dodate poljuben okvir in knjižnico, tako da zagotovite vsebnik Docker.

Dobro upravljan

Googlov App Engine upravlja vse pomisleke v zvezi z infrastrukturo, tako da se lahko osredotočite samo na svojo kodo.

Diagnostika, spremljanje in beleženje

Google ponuja Stockriver (lahko poskusite tudi brezplačno), ki vam omogoča močno diagnostiko aplikacij za spremljanje in odpravljanje napak med delovanjem in zdravjem vaše aplikacije.

Različica aplikacij

Z lahkoto lahko namestite različne različice aplikacije in brez napora ustvarjate proizvodna okolja, preizkuse, načrtovanje in razvoj.

Razdelitev prometa

Dohodne zahteve lahko usmerite v različne izdaje aplikacij, naredite postopno uvajanje funkcij in A / B test.

Storitve Ekosistem

Iz svoje aplikacije lahko tapnete rastoči ekosistem storitev GCP, vključno z odličnim naborom orodij za razvijalce v oblaku.

Prednosti

Za vsako jezikovno skupnost

Kot smo že povedali, App Engine podpira Java, C #, Node.js, Python, Ruby, PHP. Zelo boste veseli, če boste razvijalec, ki sodeluje s katero od teh jezikovnih skupnosti, saj boste takoj produktivni v okolju, ki ga že poznate. Vse, kar morate storiti, je dodati kodo. Da ne omenjam, da je namestitev in zagon zelo enostaven, tukaj lahko najdete podroben vodnik.

Odprti oblak

Večino nas ne bo sprejel kontrolnih orodij, ki vas zaklenejo v tehnologije in platforme z neresničnimi omejitvami.

Če se to sliši kot vi, verjetno iščete nekaj iz škatle. Z aplikacijo App Engine lahko ponudite svojo Dockerjevo sliko in prenesete svoj programski paket od okvirov do jezikovnih izvajalcev do knjižnic drugih proizvajalcev. Če morate svojo aplikacijo premakniti na drugo platformo, lahko to storite tako, da vzamete svojo aplikacijo s seboj in jo namestite v sistem, ki temelji na zabojnikih, kot je Kubernetes on-prem ali javni ali zasebni oblak.

Samo dodajte kodo

Če uporabljate App Engine, med ustvarjanjem vaše kakovostne kode ni ničesar. Zadeve v zvezi z infrastrukturo, kot je zmanjšanje vaše aplikacije navzdol ali navzgor za upravljanje prometa, ozdravitev primerov, zdravstveno preverjanje in uravnavanje obremenitve ter uporaba posodobitev osnovnega operacijskega sistema, Google v celoti upravlja za vas..

Infrastruktura, ko jo potrebujete

Ne le, da uživate v dobro vodeni izkušnji razvijalcev, ampak se lahko po potrebi spustite tudi v infrastrukturo za višjo raven nadzora. Če morate namestiti kodo po meri, vključite motor v svoj postopek DevOps, ki ga lahko SSH usmerite v svoje primerke. Določite lahko pomnilnik vaše aplikacije in zahteve za CPU, Engine pa bo samodejno uredil infrastrukturo v vašem imenu.

Izračunavanje od konca do konca za vsako delovno obremenitev

Večja podjetja s starejšimi aplikacijami delujejo v hibridnih in včasih celo več oblačnih okoljih, v katerih so aplikacije lahko prerazporejene na VM-jeve, v celoti upravljane platforme ali zabojnike. GCP je boljši v tem raznolikem okolju in omogoča, da vaše aplikacije komunicirajo z resnično nizkimi zamudami v Googlovi omrežni infrastrukturi, da podpirajo kakršno koli delovno obremenitev.

Rastoči ekosistem storitev

GAE je zasnovan tako, da se lahko s samo klicem API-ja vključite v uspešen ekosistem upravljanih storitev. V GCP lahko izberete baze podatkov SQL ali NoSQL, storitve, kot so Cloud Pub / Sub, orodja za spremljanje in diagnostiko ter fantastično paleto orodij za razvijalce.

Google App Engine vs. Heroku

app engine vs heroku

Računalništvo v oblaku ni več naslednja velika stvar. Dokazi so jasni v vseh centrih podatkovne infrastrukture, ki jih ustanavljajo že predvajalniki, na primer Amazonov AWS in Googlov App Engine. Torej, očitno je, da je to trenutno velika stvar. Seveda obstajajo tudi manjši pionirji, kot je Heroku, ki se je začel leta 2007, to je pozno jursko obdobje v računalništvu v oblaku.

Torej bomo v tem razdelku primerjali Heroku in Google App Engine, ki sta obe ponudbi PaaS, in videli, katera od njih jih naredi.

App Engine in Heroku sta si podobna, saj sta obe PaaS rešitvi. Obe vam ponujata takojšnje okolje, v katerem lahko namestite svoje aplikacije in kodo. Vendar to okolje ne gosti neomejenega obsega baz podatkov, operacijskih sistemov, jezikov in drugih osnovnih platform.

Tako se lahko hitro začnete zagnati, a če se vaša aplikacija ne zažene ali ne gostuje ali ne razvija predhodno odobrenega seznama, potem boste ostali visoko in suhi. To je v nasprotju s platformami IaaS, kot je Amazonov AWS, ki vam omogoča navidezni stroj, v katerem lahko prilagodite in namestite svoje programsko okolje tako, kot želite.

Kakšni so

Google App Engine vas predstavi v abstrahiranem pogledu strojnega primerka, ki poganja kodo in podpira Java in podobne jezike JVM, kot so Clojure, PHP in JRuby, celo jezike, kot sta Python in Googlov Go. Na žalost je podprt samo čisti Python, tako da ne boste mogli zagnati modulov, ki vsebujejo na primer C kodo.

Ker obstajajo takšne jezikovne omejitve, je jasno, da Google uvaja razvijalce v jezikovno ozaveščeno okolje, v katerem lahko izvajajo svojo kodo. Mnogi se pritožujejo, da lastniška aplikacija App Engine, ki je samo za branje, povzroča nepotrebno in dolgočasno pripravo kode.

To pomeni, da morajo biti aplikacije napisane v mislih App Engine. Na primer, celo standardno kodo Java je treba precej spremeniti, da se prilega v App Engine okolje. Druga pomanjkljivost je, da Google vztraja, da njihove stranke uporabljajo samo neracionalni DB-jev račun podjetja, čeprav so nedavno dodali podporo za CloudSQL. Zaradi tega je veliko potrošnikov verjelo, da jih Google poskuša zapreti v svoje okvire.

Heroku je trenutno v lasti Salesforcea in je nekoč podpiral samo Ruby. Vendar zdaj vključuje tudi podporo za Scala, Java, Clojure, PHP, Python in Node.js. Še vedno je priznan kot odličen gostitelj okvirjev in platform Ruby, kot je Ruby on Rails. Kar zadeva baze podatkov, imate tako nerelacijske kot relacijske izbire v Redisu, PostgreSQL, Cloudantu in MongoDB.

To je velika prednost pred App Engine, saj Herokujeve baze podatkov ponujajo zbirko, ki je že v široki uporabi v širšem svetu. Prenos podatkov iz baze Oracle v PostgreSQL je razumno enostavno, saj sta obe relacijski, vendar bo premikanje vaše relacijske baze podatkov v nerelacijski BigTable precej težko. Ne trdimo, da tega ni mogoče storiti, vendar bo trajalo precej dolgo, kar je lahko zelo nadležno.

Cenitev

Primerjava cen izdelkov PaaS bi lahko bila zelo moteča. Verjetno mislite, da podobni izdelki na istem trgu ponujajo enake lastnosti, zaradi katerih jih je lažje primerjati. Vendar je to za PaaS izdelke težko storiti. Na primer, lahko dobite brezplačno stopnjo z obema, vendar imata različne možnosti. Herokujeva enota se imenuje dyno in ponuja brezplačno 512 MB s 100MB prostora za zamenjavo ter neznano napajanje procesorja.

Če potrebujete več dynosa, vas bo to stalo 0,05 dolarja na uro. Ekvivalent za dyno v App Engineu se imenuje FrontEnd in stane 0,08 USD na uro. Baza podatkov na App Engine stane 0,24 USD na Gigabajt na mesec in je večplastni načrt od 9 do 100 dolarjev za Terabajt na Heroku.

Vendar vam App Engine zaračuna tudi 0,07 USD za vsakih 100 000 odčitkov in 0,10 USD za vsakih 100 000 zapisov v podatkovno shrambo. Menimo, da je to ogorčenje – ni dober razlog, da bi platforme v oblaku uporabnikom zaračunavale branje ali zapisovanje svojih podatkov. Heroku za to ne zaračuna.

Heroku je veliko cenejši od Googlovega App Engine-a.

Prednosti in slabosti

Heroku

+ Standardni SQL.
+ Enostavnejši model cen.
+ Primerjalno neboleče uvajanje.

– Manjši od Googla.
– Gostijo ga na Amazonovi AWS, ki ima velik izpad.

App Engine

+ Omogoča vam dostop do preostalih storitev podjetja.
+ Lažje izvajati asinhrone naloge kot Heroku.
+ Google ima svojo infrastrukturo v oblaku.

– Pomanjkanje prilagodljivosti platforme.
– Ni standardne baze podatkov SQL.

Google App Engine v primerjavi z AWS

app engine vs amazon aws

Razvijalci se precej dolgo prerekajo o temi GAE vs. AWS. Mnogi verjamejo, da je Googlova platforma v oblaku najmočnejši in največji tekmec prednosti AWS. Torej bomo v tem razdelku na kratko razložili najpomembnejše dejavnike, s katerimi boste pomagali pri informirani odločitvi.

Kakšni so

Ena največjih razlik med platformami so nekatere storitve, ki jih ponujajo. S tega vidika je AWS boljši. Kakovost in količina razpoložljivih storitev na AWS je zelo obsežna in široka, kar ustvarja ogromen nabor priložnosti za številne različne potrebe.

Po drugi strani je seznam izdelkov GCE veliko manjši in je večinoma osredotočen na klasične storitve PaaS in IaaS. Prva je področje, na katerem je Google usmeril večino svojih prizadevanj, saj je App Engine prva storitev, ki se je kdajkoli začela v GCP.

Vendar boste še vedno našli običajne zbirke podatkov za shranjevanje, računalništvo, nerelacijske in relacijske baze podatkov IaaS in še več storitev za končne točke in DNS. Vendar je tu med temi tekmeci ogromna razlika. Vpliv na vašo arhitekturo je večinoma odvisen od vaših potreb. Storitve, ki jih ponuja GCP, bodo najverjetneje zadostile vašim potrebam, saj ima njihov Compute Engine številne prednosti, ki jih AWS trenutno primanjkuje..

Posebno področje, v katerem je Google boljši, je Big Data. Ni presenetljivo, da podjetje, kot je Google, izuči vso svojo strokovno znanje na tem področju, da izdeluje odlične izdelke. BigQuery vam omogoča, da v zelo kratkem času analizirate ogromno količino podatkov in vam celo nudi vpogled v realnem času o vaših naborih podatkov. Kar preseneča za tako izpopolnjeno storitev, je, da je tudi z njo zelo enostavno začeti.

Cenitev

Google je glede cene in hitrosti veliko boljši od AWS. Za več informacij preverite ta prispevek.

Prednosti in slabosti

AWS

+ Neverjetno število storitev z novimi, ki se dodajajo dnevno.
+ Veliko območij razpoložljivosti po vsem svetu
+ Veliko virov za pomoč, kot so strokovnjaki in knjige

– Drage za nadaljnjo uporabo
– Primeri EC2 so fiksne konfiguracije in jeder CPU-ja ne morete dodati in obdržati enake količine RAM-a
– Tajni model cen

App Engine

+ Je cenejše, če uporabljate neprekinjeno obdobje
+ Izberete lahko konfiguracijo primerka
+ Uravnavanje obremenitve je boljše od AWS

– Manj storitev je tako upravljanih kot neupravljanih
– Težje je poiskati kvalificirano pomoč
– Googlova podpora je trenutno neznana količina

Končne opombe

Google App Engine je odlična platforma za zagon aplikacij, če imate proračun. Google je znan po svoji kakovostni infrastrukturni podpori in App Engine bi lahko bil odlično mesto za gostovanje vaše nove aplikacije. Na vrhu5hosting vam poskušamo zagotoviti najnovejše informacije in teste za najboljše gostovalne platforme in storitve. Pogosto preverjajte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me