25 let svetovnega spleta

25 let svetovnega spleta

Danes obeležujemo 25. rojstni dan kreacije, ki je za vedno spremenila človeštvo in v generaciji razvila edinstven digitalni svet. Včeraj ni bilo rojstnodnevne sladice, vendar bi vam lahko oprostili, da ste mislili, da je zvezdnica pravkar našla znanstveni muzej.


Namesto tega so bili fotografi in filmske ekipe zbrani okoli črno obarvanega, izrazito staromodnega računalniškega sistema in tipkovnice. V prizadevanju, da bi bil spektakel nekoliko bolj zanimiv, so muzejski delodajalci oblekli delavca v obvezno tehnološko obleko – beli sloj in bele rokavice.

Udeležila se je baronica Martha Lane Fox. Med vrstniki, ki so se v zadnjem času strinjali, ker je vladni elektronski zmagovalec, se je osredotočil, ko so novice obujale, da bi računalnik izgledal zanimivo. Množice šolskih otrok so mimo komaj kaj pogledale – enostavno razumeti, če je pogled na stari računalnik doživel navdih.

Kljub temu ne bi mogli biti še bolj napačni. Naslednja kocka je naprava, na kateri je internet razvil britanski znanstvenik računalniških sistemov Sir Tim Berners-Lee.Tim-Berners-Lee-008 Resnično edini nasvet, ki je pomemben raztrgana bela nalepka zaradi opozorila: “Ta naprava je gostiteljica: NE POSTOJI, DA NI PRIROČILA !!” Danes je verjetno težko verjeti, vendar se svetovni internet ni pojavil 25 let nazaj, dokler Sir Tim ni razvil načina uporabe spletnih mest računalniških sistemov za pogovor z drugimi.

Vendar očitno ni bilo predhodnih velikih ambicij, da bi svet osvobodili s svobodo podatkov za vse. Začetki so bili toliko bolj svetni: prizadevanje za izboljšanje interakcije med velikim številom znanstvenikov, vključenih v Cern, evropsko organizacijo za jedrsko analizo, v Švici.

Sir Tim je bil 34-letni diplomirani fizik, ki je v Cernu leta 1989 deloval kot programski strokovnjak za programsko opremo, kadar koli je objavil članek, preprosto imenovan “Nadzor nadzorov: Predlog”. V njej je zapisano: “upanje bi bilo omogočiti razvoj zbirke informacij, ki bi se lahko razvijale in razvijale, podprle pa bi jo organizacija in delovna mesta, ki jih je opredelila.” Ironično je, da je bil cilj predviden kot “univerzalni povezan informacijski sistem”, kjer ” splošnost in prenosljivost sta veliko pomembnejša od domišljijskih strategij ilustracij in zapletenih dodatnih storitev. “.

Informacijska tehnologija je bila v začetku prekleta z rahlo pohvalo, njegov nadzornik Mike Sendall pa je v ovitku napisal “nejasno, a vznemirljivo”.

Sir Tim je nerazložen nadaljeval s pisanjem protokola HyperText Transfer Protocol (HTTP), označevalnega jezika HyperText (HTML) in tudi prvega, pravzaprav internetnega brskalnika, WorldWideWeb. Internet se je v začetku imenoval “Mesh” – “Around The Globe Web” je ustvaril Sir Tim leta 1990. Do leta 1993 je Cern omogočil, da so tehnologijo prosto uporabljali vsi. In v nekaj letih se je neverjetno število ljudi na svetovni ravni pripetilo glede gibanja podrobnosti, ki jih splet ponuja.

Desetletja, ker so se srečanja dotcom naredila in izgubila, torej porast spletnih mest na družbenih omrežjih. Danes obstaja več kot 600 milijonov spletnih mest po vsem svetu, pa tudi spletne funkcije so za vedno spremenile stvari za ljudi, ki lahko dostopajo do informacij in delijo stvari na način, ki pretekli generaciji morda ni izvedljiv..

Zagotovljena je edinstvena razsežnost komunikacije. Lestvica je ogromna, z milijardami na spletu in 100 tisoč milijonov e-poštnih sporočil in 20 milijonov fotografij se izmenjuje na minuto – da ne omenjam milijarde, porabljenih.

Medtem ko bi mnogi sramotno izkoristili priznanje za osebo, ki je samostojno izumila internet, se je sir Tim v glavnem izognil pozornosti in se lotil dela, da bi prek internetne fundacije, ki jo je ustanovil, oglaševal načela, povezana s spletom. s svojim delom direktorja glede velikega svetovnega spletnega konzorcija.

Tu je nekaj storitev gostovanja spletnih strani, ki smo jih pregledali in priporočamo vam:

1.Siteground 2.Godaddy 3.TSOHost.co.uk

in tukaj lahko preberete najboljše ocene o gostovanju v Veliki Britaniji in naše najboljše gostovanje v WordPressu v Veliki Britaniji

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me